אייפד פרו: מפלצת למקצוענים בלבד
רוב המשתמשים לא באמת ינצלו את היכולות המרשימות של הטאבלט החדש מבית אפל. אבל האם הוא יכול להחליף את הלפטופ שלכם? רק אם תוציאו הרבה כסף על תוספות
שוק הטאבלטים הוא אחד הבעיתיים, בלשון המעטה: תור הזהב של המכשירים האלה נגמר לפני 4-5 שנים, כשמסכי הסמארטפון התחילו לגדול למימדים שכיסי המכנסיים לא מסוגלים להכיל. כשהופיעו ה"פאבלטים", משהו בין סמארטפון לטאבלט - הן מבחינת גודל המסך והן מבחינת הביצועים, נדמה שהם ייתרו לחלוטין את הטאבלטים עבור רוב המשתמשים. בעצם, משתמשי טאבלט היום מתחלקים לשני נתחים משמעותיים: הורים לילדים, ואנשי מקצוע העוסקים בעיצוב ועריכה גרפית (ואולי גם מוזיקלית). אם אתם משתייכים לאוכלוסייה הראשונה - אתם ממש לא זקוקים לאייפד פרו, ואם אתם עוסקים ביצירה כמקצוע, כנראה שכבר רכשתם אחד, ולא בטוח שדחוף לכם לשדרג.
למרות השוליים המצומצמים של צרכנים פוטנציאליים, אפל השיקה בחודש שעבר את הדור השלישי של מכשירי אייפד פרו, עם כמה שיפורים משמעותיים. הסדרה הזו פונה באופן ברור לאנשי מקצוע מהסקטור הקריאייטיבי - שוק צרכני שעבורו, לפחות בתפיסה, תג המחיר הוא ממש לא סיבה לביטול עסקה. ואכן, תגי המחיר של המכשירים החדשים מסדרת הפרו ממשיכים את מגמת הצמיחה שוברת השיאים של מכשירי אפל. המחירים מאמירים, אבל המכירות מאכזבות. בשנת 2017, אפל מכרה כ-44 מיליון אייפדים, והיא חולשת על כ-25 אחוזים משוק הטאבלטים כולו. שיאי המכירות היו בשנים 2013-2014, ומאז הן בצניחה מתמדת. הבחירה להתמקד במכשירים מפלצתיים עם תג מחיר גבוה היא בחירה אסטרטגית, שנועדה לשמור על ערך המותג גבוה, למכור פחות יחידות אבל להרוויח יותר, והיא מורגשת בכל קו המוצרים של החברה.
הדור הנוכחי של סדרת האייפד פרו מגיע בשני גדלים: 11 אינץ' (חצי אינץ' יותר מקודמו, החל מ-800 דולר) ו-12.9 אינץ' למכשיר הגדול יותר (החל מ-1,000 דולר). גם נפחי האחסון השתדרגו, כשאת הדגמים החדשים אפשר לרכוש בנפחים של 64, 256, או 512 GB, ומיטיבי הלכת יכולים גם לבחור בנפח אחסון של 1TB. באדיבות רשת iStore, אנחנו בדקנו את הדגם הבסיסי, אייפד פרו 11 אינץ' בנפח אחסון של 64GB, בצבע כסוף, אבל יש גם אחד באפור מטאלי. המכשיר מצוייד במעבד A12X ביוניק החדש, במצלמת 12 מגה פיקסל בצדו האחורי, ובמצלמת 8 מגה פיקסל בצדו הקדמי, או כפי שקוראים לזה באפל - TrueDepth.
פחות מחצי קילו
האייפד פרו החדש שואב את העיצוב שלו מהאייפון X, ומהדגמים החדשים שהושקו השנה, ה-XS ו-XS Max: הוא מגיע ללא כפתור בית פיזי, עם מסך שמתפרש כמעט עד לשוליים (גם באייפדים יש מסגרת היקפית שחורה), עם מערך זיהוי הפנים של אפל, ואפילו עם שקע טעינה מסוג USB-C, ומטען תואם לטעינה מהירה. המעבר ל-USB-C הכבר כמעט סטנדרטי הוא כמעט בגדר בשורה, בייחוד עבור צרכני אפל, שכבר לא יצטרכו לשבור את הראש עם כל טעינה. האייפד שוקל פחות מחצי קילו, מה שהופך את העבודה איתו לנוחה להפליא, ואת המכשיר לכזה שבקלות יכול ללוות אתכם לכל אורך היום. המסך הוא אבן שואבת לטביעות אצבעות ושמנוניות, ולכן לא מומלץ להשאיר אותו חשוף במהלך השימוש.
מבחינת יכולות, מדובר במכשיר לא פחות ממפלצתי: קל לשכוח שהאייפד פרו הוא "רק" טאבלט, כשהוא מסוגל להריץ בקלות לא רק משחקים כבדים, אלא גם תוכנות (ושוב, אנחנו חוזרים לייעוד המקורי שלו, עבור אנשי מקצוע). הסוללה שלו מחזיקה, בשימוש מאומץ, קצת פחות מ-10 השעות שעליהן מצהירים באפל, אבל זה לגמרי מספיק. למרות זאת כדאי לזכור שעבור המשתמש הסביר, כוח המחשוב של האייפד יהיה לכל היותר בלתי מורגש. לעומת זאת, מהתצוגה הבהירה של המסך ומהסאונד העוצמתי - כולם יכולים ליהנות.
ההבדל בין הגדלים, שמצטמצם משמעותית השנה, הופך הרבה פחות מורגש. ה-11 אינץ' מצליחים לענות על רוב הצרכים, ומדובר בגודל אידיאלי לאחיזה ולשימוש ממושך. גם מערך זיהוי הפנים עבד בצורה טובה וללא תקלות. הניסיון לשווק את האייפד הזה כתחליף למחשב נייד לא לגמרי תופס. באפל, כמו באפל, תצטרכו לשלם עוד הרבה כסף כדי לרכוש את ה-Pencil, שגם הוא קיבל שדרוג - ואפילו קליפס אחיזה סביר, או את המקלדת החכמה של אפל, שני אביזרים שבלעדיהם יהיה קשה מאוד להשתמש באייפד פרו כתחליף למחשב.
ויש עוד חיסרון משמעותי: גם במכשירי האייפד פרו החדשים, אפל בחרה להיפטר משקע
האוזניות. ההחלטה האומללה הזו קצת מוציאה את העוקץ: מצד אחד, מדובר במכשיר שמלכתחילה משווק לאוכלוסיה שעוסקת ביצירה (כן, גם מוזיקאים ומפיקים) - ושלה שקע אוזניות הוא דבר הכרחי במכשיר. מצד שני - גם מי שהיו שמחים לרכוש את האייפד כמכשיר משלים לחוויית מדיה נוחה יותר - צפייה בתכני וידאו או משחקים למשל - יתקשו לוותר על הנוחות והפונקציונליות של שקע אוזניות. וממש כמו עם מכשירי האייפון, גם כאן תוכלו לשכוח ממתאם שמגיע בתוך הקופסה.
בסופו של דבר, האייפד פרו הוא טאבלט מרשים ועוצמתי, כנראה הטוב ביותר בשוק היום. אבל לפני שממהרים לרכוש - כדאי לעצור ולחשוב עד כמה הוא באמת מצליח לענות לצרכים הספציפיים שלכם. אם אתם מתכוונים לעשות בו שימוש לצורכי עבודה, זכרו שהוא מחייב רכישת תוספות חיצוניות כדי לקבל חוויית עבודה טובה ומקצועית באמת.