גם בוועדה למינוי בכירים: המפכ"ל ניסה לסכל את מינוי יורשו
כשניצב אדרי פרש מהמשטרה בתחילת 2018, אלשיך הרעיף עליו שבחים: "קצין מיוחד במינו, שוטר בנשמתו שמבין עד הסוף את תפקידי המשטרה". שלשום הוא ניסה לשכנע את חברי הוועדה למינוי בכירים מדוע אדרי לא מתאים לתפקיד, תוך שהוא מסתמך על שמועות. גורם בוועדה: "אם כבר, הייתה לדברים השפעה הפוכה"
רק לפני כמה חודשים הרעיף המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך, שבחים על תפקודו של ניצב משה (צ'יקו) אדרי. אולם ביום ראשון, בוועדה למינוי בכירים שדנה במינויו של אדרי למפכ"ל הבא, אלשיך ניסה להסביר לחבריה את כל הסיבות מדוע אדרי לא ראוי לרשת אותו בתפקיד.
אלשיך מונה לתפקיד המפכ"ל בסוף 2015, לאחר גל פרישות של קצינים בעקבות עבירות מוסר. עם תחילת הקדנציה שלו הוא אמר שאצלו לא יהיו משפטי שדה והוא לא יסתמך על מכתבים אנונימיים ושמועות - כמו אלה שליוו את הסקנדלים שבהם היו מעורבים בכירי המשטרה לפני מינויו. אלא שבפועל, בדיון בוועדה שלשום אלשיך דווקא הרבה להסתמך על שמועות כשביקש לעדכן את חברי הוועדה במידע שהגיע אליו בנוגע לאדרי.
אלשיך כבר הביע את הסתייגותו מהמינוי בשל העובדה שצ'יקו אדרי כבר פרש מהמשטרה ולא עבר בדיקת פוליגרף כפי שעשו קצינים אחרים בדרגת ניצב (כשאדרי פרש מהמשטרה בתחילת 2018, עדיין לא הונהגו בדיקות הפוליגרף לניצבים, א.ס). הוא דאג לומר את זה בכמה וכמה פורומים וככל הנראה גם בוועדה.
בתקופה האחרונה, כשנודע שאדרי הוא המועמד הנבחר של השר לביטחון פנים גלעד ארדן, הגיעו אליו פרטי מידע שונים על אדרי שלא היו מבוססים על חקירה כלשהי, אבל אלשיך ראה חובה לספר אודותיהם לחברי הוועדה. "אלשיך, שהתנגד לגל השמועות והציטוטים נגד קציניו בתחילת הקדנציה, השתמש באותו נשק נגד אדרי", אמר גורם בכיר המעורה בעניין.
מה שאלשיך לא סיפר לחברי הוועדה זה על ההערכה שהוא עצמו רחש לאדרי כשזה פרש מהמשטרה. על פי מידע שהגיע ל-ynet ול"ידיעות אחרונות", בעקבות ראיון הפרישה שערך אלשיך לאדרי בינואר 2018 - שנכנס לתיק האישי שלו - אלשיך החמיא מאוד לאדרי. "גיליתי קצין מיוחד במינו, שוטר בנשמתו שמבין עד הסוף את תפקידי המשטרה, חקרן ולמדן גם בתחומים שלא התנסה בהם ופתוח למהפכות למרות הוותק והידע", כתב.
אלשיך הוסיף: "הישגיו של אדרי במחוז תל אביב היו ללא אח ורע בכל תחומי העשייה של המשטרה וצ'יקו מעביר למחליפו מחוז מפואר". ובדברי הסיום שלו הוא לא הותיר מקום לספק: "נהניתי לראות מנהיגות מיוחדת, סוחפת, לא כוחנית, מנהיגות משתפת ומשרתת - סמל ומופת לקצין בכיר. מבחינתי קניתי חבר לחיים".
כשהשר לביטחון פנים גלעד ארדן החליט שלא להאריך את כהונתו של אלשיך, הוא חשש שאם יכריז על מועמדות של קצין אחד יתחיל מחול שדים וניסיון לסכל את המינוי. בגלל זה מסר ארדן שלושה שמות: ניצב יורם הלוי, ניצב דוד ביתן ואדרי. בתחילה נראה היה שהלוי הוא המועמד המוביל.
גורמים בסביבתו של אלשיך, שביקשו לסכל את המינוי, הפיצו מידע ותדרכו עיתונאים על קשריו של הלוי עם משפחת נתניהו. כאשר היה ברור שאדרי הוא המועמד המועדף של ארדן, החלו לצוץ שמועות גם לגביו. אלשיך גם העביר מידע על אדרי ליועץ המשפטי לממשלה. בסביבת המפכ"ל ניסו להתנער מהצעד וטענו כי מי שאספה את המידע היא היועצת המשפטית של המשטרה.
גורם המקורב לוועדה אמר ל-ynet ול"ידיעות אחרונות" כי הדברים של אלשיך לא היו חדשים והתבססו בעיקר על מידע ישן שיכול היה להיבדק בזמן אמת אבל הדבר לא נעשה. "אם כבר, הדברים של אלשיך עשו רושם הפוך על חברי הוועדה", אמר הגורם.
בסביבתו של אלשיך אמרו אמש: "הוא מילא את חובתו". מדוברות המשטרה נמסר שאלשיך ענה לכל השאלות שנשאל.