בקרוב: קצת יותר מידע על כרטיסי האשראי שלכם
החל מפברואר הקרוב לקוחות הבנקים יוכלו לקבל מידע באתר האינטרנט ובאפליקציה של הבנק בו מתנהל חשבון העו"ש שלהם, גם על עסקאות שביצעו בכל כרטיסי האשראי שברשותם. כיום המידע ניתן רק על הכרטיס שהבנק עצמו הנפיק ללקוח
הבנקים יחויבו להציג באתר האינטרנט ובאפליקציה של הבנק בו הלקוח מנהל את חשבונו, גם מידע על עסקאות בכרטיס חיוב חוץ בנקאי, כך נקבע בהוראה שתיכנס לתוקף בתחילת חודש פברואר הקרוב.
לאן נעלמו 3,500 שקל? שילם בכרטיס דביט וחויב בסכום כפול
קיבלו דחייה נוספת: הלקוחות לא יחויבו להקיש קוד סודי
כיום הלקוח יכול לצפות במידע הנוגע רק לכרטיס שהבנק הנפיק. בכל הקשור לכרטיסי אשראי חוץ בנקאיים, המידע מתבטא בשורה אחת בלבד - סכום החיוב הכולל היורד כהוראת קבע מחשבון הלקוח אחת לחודש.
ישראלי בוגר מחזיק בממוצע 2-3 כרטיסי אשראי ורבים למעשה מחזיקים יותר מ-3 כרטיסים, כך שהמטרה היא להפוך את המעקב אחרי העסקאות בכרטיסי האשראי השונים שהלקוח מחזיק בהם לנוח יותר.
למרות הכיוון החיובי של ההוראה, היא אינה מחייבת את הבנקים להציג את מלוא המידע על העסקאות בכרטיסים השונים, אלא רק מידע מצומצם, כאשר ללקוח יש אפשרות ללחוץ על קישור לקבלת מידע מפורט יותר באתר החברה שנפיקה את הכרטיס החוץ בנקאי. מצב זה מסרבל מעט את האפשרות לקבל את המידע בצורה ידידותית ונוחה.
כאמור, התיקון להוראה מסדיר את דרישות הצגת המידע על ידי הבנק, ובכלל זה בחשבון הבנק של הלקוח יוצג מידע בסיסי, בפורמט זהה, אודות הכרטיסים שברשותו ושביקש להציג בחשבונו. כמו כן יוצג קישור מאובטח המפנה לאתר האינטרנט של הגורם שהנפיק עבור הלקוח את הכרטיס, שם יוצג לו פירוט העסקאות שביצע. הכניסה לקישור לא תצריך הזדהות נוספת על ידי הלקוח.
הצגת המידע בחשבון הלקוח תתבצע בכפוף לבקשת הלקוח מחברת כרטיסי האשראי שהנפיקה את הכרטיס החוץ בנקאי (המנפיק).
ההוראה החדשה היא חלק מיישום החוק להגברת התחרות במערכת הבנקאית המבוסס על מסקנות ועדת שטרום.
לדברי חדוה בר, המפקחת על הבנקים "השינוי יעודד את התחרות בשוק כרטיסי האשראי, בכך שיאפשר ללקוחות לצפות באותה פלטפורמה גם במידע אודות הכרטיסים החוץ בנקאיים שברשותם, ויסייע להם לשלוט בהוצאות ולנהל את השימוש בכלל הכרטיסים שברשותם באופן מושכל."