מנהל לשעבר בטבע בארה"ב יקבל פיצויים בגובה 6 מיליון דולר מהחברה
פיטורים בשל גיל, מוצא והתלונות שהגיש על הממונים שלו בישראל: חבר המושבעים קיבל את גרסתו של סטיבן מידלברוק, ששימש כמנהל הבכיר בצוות ניהול המתקנים של החברה וקבע כי טבע פעלה "בזדון או ברשלנות אדישה" לזכויותיו
התובע, סטיבן מידלברוק שימש כמנהל הבכיר בצוות ניהול המתקנים של טבע בארה"ב. חבר המושבעים קיבל את גרסתו, לפיה הוא פוטר לאחר שהתלונן על אפליה נגדו. המושבעים אף הסכימו כי התלונות גרמו לכך שסביבת העבודה שלו הפכה עוינת.
מסקנתם הייתה כי טבע פעלה "בזדון או ברשלנות אדישה" לזכויות של מידלברוק , ולפיכך פסקו לטובתו פיצויים של 5 מיליון דולר. הוא קיבל פיצויים נוספים של 500 אלף דולר על עוגמת הנפש והסבל שחווה, 182 אלף דולר בשכר רטרואקטיבי מאז הפיטורים שלו, 332 אלף דולר כפיצוי על שמנעו ממנו בונוס ב-2015 ו-450 אלף דולר בשכר עתידי.
לטענתו של מידלברוק, הוא קיבל משוב שלילי על עבודתו ב-2016 ופוטר באותה שנה בשל גילו, מוצאו והתלונות שהגישו הוא והצוות שלו על הממונים עליהם בישראל.
לדבריו, הממונה עליו בארץ, ניר אהרוני, שאל אותו לגבי הגיל שלו ותכניות הפרישה לפני שקידם אותו בנובמבר 2014, הוא היה אז בסוף שנות ה-50 לחייו. אולם מידלברוק טוען כי מייד לאחר מכן, בתחילת 2015 קיבל הערכה בינונית למדי.
שישה חודשים לאחר מכן, מידלברוק ועובדים נוספים במשרדים בסמוך לפילדלפיה פנו למחלקת משאבי אנוש והעלו את האפשרות שהמעסיקים יצרו סביבת עבודה עוינת שכללה הערות אנטי אמריקאיות ובירור לגבי גיל העובדים האמריקאים. באוקטובר 2015, שבוע לאחר שהדו"ח של משאבי אנוש בנושא הועבר לאהרוני, וכלל המלצה שחלק מהמנהלים הישראלים יעברו הכשרה לפיתוח רגישות תרבותית, הוא העניק למידלברוק הערכה שלילית והעביר אותו לתכנית לשיפור
ביצועים. בסופו של דבר מידלברוק פוטר בפברואר 2016, בטענה שלא עמד בתנאי תוכנית ההשתפרות. הוא הוחלף על ידי עובד הצעיר ממנו ב-20 שנים.
מידלברוק המשיך וטען כי אהרוני והמנהלים האחרים בארץ לא הוענשו או נשלחו לייעוץ כפי שהתבקש מהדו"ח של משאבי אנוש. השופט אף ציין בחוות הדעת שלו כי עובדים אחרים בצוות של מידלברוק התלוננו שהמנהלים בישראל לא התייחסו אליהם בצורה טובה והתעלמו מהדעות שלהם.