הפוליגרף לניצב אדרי: "עלול להציף מידע בעייתי"
המפכ"ל אלשיך אמר לחברי ועדת המינויים כי "מידע שלא היה ידוע עד כה" בנוגע למפכ"ל המיועד עלול להתגלות בפוליגרף, בשל קשריו לכאורה של אדרי עם גורמים עברייניים. כעת נשקלת האפשרות לערוך את הפוליגרף בצה"ל או בשב"כ, במקום ביחידת המשטרה הכפופה לאלשיך
בדיקת הפוליגרף למפכ"ל המיועד ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי "עלולה להציף מידע בעייתי, שלא היה ידוע עד כה". כך דיווח אמש (ד') משה נוסבאום במהדורת "החדשות". על פי הדיווח, ביום ראשון הופיע המפכ"ל, רב-ניצב רוני אלשיך, בפני הוועדה המייעצת למינוי בכירים, והתריע על "מידע בעייתי" שעלול להיחשף בפוליגרף בשל קשרים לכאורה שהיו לאדרי עם גורמים עברייניים וקשרים לא ראויים או נאותים עם פקודות.
עוד דווח כי "הוועדה קיבלה עוד מכתבים ברוח זו. מצד שני טוענים גורמים יודעי דבר שכל דבריו של אלשיך מבוססים על רכילויות ועל שמועות. הכול נבדק ונשלל".
אתמול הודיעה הוועדה המייעצת למינוי בכירים, בראשות השופט בדימוס אליעזר גולברג, כי על אדרי לעבור בדיקת פוליגרף לקראת כניסתו לתפקיד. השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, הודיע מאוחר יותר כי אדרי הסכים לבקשת הוועדה, כתנאי לאישור מינויו. "ניצב אדרי מסר כי הוא נכון לעבור את הבדיקה בהקדם האפשרי", אמר ארדן.
לפי דיווח ב"כאן", כעת שוקלים אם לערוך את בדיקת הפוליגרף בצה"ל או בשב"כ במקום במשטרה. בדיקת פוליגרף תעסוקתי נערכת בדרך כלל ביחידה לביטחון מידע של מהמשטרה. היחידה כפופה לאלשיך, ולאור דבריו בוועדה, ביצוע הבדיקה ביחידה עלולה להיות בעייתית.
גורמים המקורבים לניצב יורם הלוי, שהיה בין המועמדים לתפקיד המפכ"ל, אמרו כי ארדן ביקש מהלוי להישאר במשטרה עד שהוועדה תקבל החלטה בעניין מינויו של אדרי. לפי הדיווח, ייתכן שארדן נערך לאפשרות שהוועדה תפסול את המינוי, או שאינו סומך על ההחלטה שתתקבל בוועדה.
אתמול מסרה הוועדה כי היא "סבורה שכדי להגיע למסקנה שאכן מטרת הבדיקה הושגה במלואה, על אדרי לעבור בדיקת פוליגרף תעסוקתי, כנהוג במשטרת ישראל. בדיקה כזאת מחייבת הן על פי עקרון השוויון בין המועמדים, כששני מועמדים אחרים עברו בדיקה כזאת, והן כדי למנוע לזות שפתיים נגד המועמד, אם יתמנה לתפקיד, כאילו היה לו מה להסתיר. עננה כזאת ראוי לה שלא תהיה מעל ראשו של המפכ"ל. הוועדה תיתן את חוות דעתה לגבי המינוי שבנדון לאחר בדיקת הפוליגרף".
בוועדה ציינו כי בעקבות ההודעה שפורסמה למסירת עובדות שיסייעו לבדיקת הרקע של אדרי, הגיעו תגובות רבות. "רובן הגדול היו בשבחו של המועמד", כתבו אנשי הוועדה, "אולם נמצאו גם מי שהתלוננו על התנהגות בלתי-ראויה מצדו".
הוועדה זימנה שניים מהמתלוננים, וקיבלה בנוסף נתונים כלליים ממשטרת ישראל על נושא המשמעת בארגון. לפי ההודעה, הוועדה קיימה מספר דיונים בנושא מינוי המפכ"ל, וראיינה את השר לביטחון הפנים, המפכ"ל רוני אלשיך והמועמד לתפקיד המפכ"ל משה אדרי.
למרות הטענות שאדרי לא עבר פוליגרף, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט העביר את חוות דעתו לשר ארדן וקבע כי אין מניעה משפטית להעביר את מועמדותו של אדרי לוועדה.
אלשיך כבר הביע בעבר את הסתייגותו מהמינוי בשל העובדה שצ'יקו אדרי כבר פרש מהמשטרה ולא עבר בדיקת פוליגרף כפי שעשו קצינים אחרים בדרגת ניצב (כשאדרי פרש מהמשטרה בתחילת 2018, עדיין לא הונהגו בדיקות הפוליגרף לניצבים). הוא דאג לומר את זה בכמה וכמה פורומים וככל הנראה גם בוועדה.
אלשיך לא סיפר לחברי הוועדה על ההערכה שהוא עצמו רחש לאדרי כשזה פרש מהמשטרה. על פי מידע שהגיע ל-ynet ול"ידיעות אחרונות", בריאיון הפרישה שערך אלשיך לאדרי בינואר 2018 - שנכנס לתיק האישי שלו - אלשיך החמיא מאוד לאדרי. "גיליתי קצין מיוחד במינו, שוטר בנשמתו שמבין עד הסוף את תפקידי המשטרה, חקרן ולמדן גם בתחומים שלא התנסה בהם ופתוח למהפכות למרות הוותק והידע", כתב. "הישגיו של אדרי במחוז תל אביב היו ללא אח ורע בכל תחומי העשייה של המשטרה, וצ'יקו מעביר למחליפו מחוז מפואר".