שתף קטע נבחר
 

משנים את העולם, ביחד

קבוצה חדשה של הייטקיסטים ישראלים בניו יורק מבטיחה להיות החברה הכי טובה של כל ישראלי שמגיע לכאן עם חלום גדול. קשרים למשקיעים, עצות לדרך ותמיכה מורלית בעברית הן רק חלק מהפריבילגיות שמציעה 917

בכל שבוע אנחנו מציגים כאן ב'ידיעות אמריקה' חברות סטארטאפ ישראליות שונות שנוחתות בתפוח הגדול בתקווה לכבוש את העולם. כל חברה מגיעה עם ציפיות, עם תכניות ועם מוטיבציה בשמיים, אבל כולנו מבינים, שדברם שרואים משם לא רואים מכאן והמציאות התחרותית של ניו יורק בעולם ההי-טק דורשת הרבה יותר מרעיון טוב ומוטיבציה כחול-לבן. חברות ישראליות בניו יורק צריכות לדעת מהם הצעדים המתאימים לקחת בכל אחד משלבי הפיתוח. הן צריכות לדעת למי לפנות, לגייס את האנשים הנכונים, ליצור קשר עם המשקיעים המתאימים ולהתחבר לקהילה המקומית. כל אלו משימות מאוד קשות ליישום.

 

יוזמה חדשה מבקשת לספק מענה לכל אלו. לא למטרות רווח, אלא למען תמיכה בין הייטקיסטים ישראלים. "הרעיון נולד כשהבנו שיש הרבהסטארטאפים ומספרם עולה מדי חודש בחמש השנים האחרונות מאז שתעשיית הסטארטאפים התחילה להתקדם", מספר לנו מייסד מפת הסטארטאפים הישראליים ומנהל SOSA ניו יורק גיא פרנקלין. "זיהינו צורך מאוד גדול של אנשי ההיי טק פה לחבר בין כולם בצורה אפקטיבית. אנשי היי טק מגיעיםלעיר כל הזמן, אבל קשה להם למצוא המלצות, הדרכות."

 

ביחד עם מייסד הומיז, רן הרנבו, החליטו השניים לעשות מעשה. ״אני גר בניו יורק כבר 10 שנים", מספר לנו הרנבו. "הגעתי לפה דרך עולם ההייטק, ומאז שהגעתי ועד היום אין לנו שום קהילה מסודרת למרות שכמות הישראלים בתעשייה צמחה לאלפים. הבנו שהגיע הזמן לתת לטכנולוגים בעיר מקום אחד שיעזור להם להתמודד עם כל הקשיים שאני נתקלתי בהם כשהגעתי לפה. לקהילה יש כוח, גם עסקי, והגיע הזמן שנשתמש בו״

 

וכך עשו. השניים הקימו ביחד את 917 Israeli Tech in NY קבוצה שדרכה יכול כל סטארטאפיסט ואיש הייטק ישראלי שמגיע לניו יורק לקבל את המידע שצברו הישראלים הותיקים כאן עם הזמן והניסיון. "יש הרבה מאוד ידע שהצטבר אצל ישראלים בטק בניו יורק, אבל אין מקום שבו הם יכולים לשתף בידע הזה", מסביר פרנקלין. "הם יכולים לחסוך הרבה טעויות בדרך של השראלים החדשים כאן. הצורך", הוא מדגיש, "מתחיל בחוסר ידע של ישראלים שמגיעים לכאן ונתקלים בבעיות ואתגרים שהם לא מכירים"

 

- ()
פרנקלין, בלוך והרנבו. צילום: נועם עטייה

 

דרך הפלטפורמה של הומיז, גיבשה הקבוצה רשימה של המלצות עם אנשי קשר מתחומים רבים. "יש לנו רשימות של HR, רשימה של סטארטאפים, רשימה של משקיעים, הד הנטרס, עורכי דין, משרדי ראיית חשבון, משרדי עיצוב, כל אלו בתוך הקבוצה. הרשימות האלו שיצרנו הן תוצאה של שיתוף ידע בין כל חברי הקבוצה. זו הייתה המטרה. שיתוף אמיתי.אלו דברים שאי אפשר לנהל בקבוצות פייסבוק. בהומיז יש את הפלטפורמה המתאימה והיעילה לספוג את המידע וביחד אנחנו יודעים לענות על כל הצרכים של הקהילה המתגבשת", מספר פרנקלין.

 

בשבוע שעבר הושקה הקבוצה באירוע מיוחד. מה שאמור היה להיות אירוע סגור ואינטימי ל-40 משתתפים במשרדי SOSA ניו יורק, הפך לאירוע צפוף עם למעלה מ-200 אנשי טק ישראלים. "הקבוצה אמנם אונליין, אבל כדי לחבר בין האנשים בעולם האמיתי החלטנו לערוך סדרת אירועים. ההשקה הענקית והמפתיעה הזו הוכיחה לנו את הצורך והכמיהה לחיבור והקשר הזה בין הישראלים המקומיים."

 

באירוע סיפר המוזיקאי והסטארטאיפסט יוני בלוך על החברה שלו 'אקו'והתהליך שעבר כאן. הוא תיאר את עסקת הענק שסגר עם וולמארט בסך 300 מיליון דולר רק בחודש שעבר ושיתף את החברים לקבוצה בסיפור חייו, כל הדרך מבאר שבע ועד לתפוח הגדול. "זו הייתה חגיגה גדולה של הי טק ישראלי. האירוע הוא בעברית. היו רק יישראלים וראינו שיש צורך אדיר."

 

פרנקלין טוען שמדובר בקבוצה ראשונה מסוגה. "אני יודע שלצרפתים למשל יש מועדון יזמים סגור משלהם, אבל דבר כזה, של קהילה שלמה של טק, של חברים שמדברים את אותה שפה ונרתמים זה לזה בניו יורק עוד לא ראיתי כאן."

 

עם למעלה מ-300 חברות ישראליות שיושבות כאן בניו יורק, אין ספק שטמון כוח בלתי מנוצל. "ניו יורק זה שוק קשה ומאוד תחרותי לחברות מכל העולם ואני שמח שמצאנו דרך להקל על החברות. אנחנו לא כאן לעבוד עבור החברות, אבל רובן נתקלות באותן בעיות. כולן מתקשות לגייס, לבנות תמיכה טכנית, להגדיל הכנסות ולהטמיע טכנולוגיות אצל הלקוחות שלהם. את אותן בעיות שיש להן, הן יכולות לפתור דרך הקבוצה, לשמוע ממומחים שהידע הזה נצבר אצלם, שמכירים את הבעיות, את אנשי המפתח. לשאלות שעליהן אפשר לקבל תשובות."

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקשר הישראלי. צילומים: נועם עטייה
מומלצים