שתף קטע נבחר

 

תחקיר BBC: כך ישראל מתעללת בעובדים התאילנדים

הרשת הבריטית בדקה את תנאי המחיה והעבודה של העובדים התאילנדים בישראל וגילתה מגורים מזוהמים, נוהלי עבודה לא בטיחותיים, שעות עבודה מעל למותר, שכר מתחת למינימום, ובעיקר: עשרות מקרי מוות ומחלה מסיבות לא מוסברות. משרד העבודה: "מבצעים מאות בדיקות כל שנה"

 

קטע מהתחקיר על תנאי העובדים התאילנדים

קטע מהתחקיר על תנאי העובדים התאילנדים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האם ישראל מתעללת באזרחים התאילנדים שמתגוררים ועובדים בה, ומזניחה אותם באופן נפשע? על פי כתבת תחקיר של רשת BBC הבריטית מדובר במחדל מתמשך.

 

תחת הכותרת "העובדים התאילנדים הנשכחים", פירסמה הרשת כתבת תחקיר שנעשתה על ידי כתבים תאילנדים במשך שנה ועקבה אחר עובדים רבים ושגרת היום-יום שלהם בישראל. עולה ממנה כי הם נתונים לשיטות ולנוהלי עבודה בלתי בטיחותיים, מתגוררים בתנאי מחיה עלובים, בסביבה מטונפת ומזוהמת, רבים מהם נאלצים לעבוד שעות עבודה רבות מעל למותר והמקובל, אחרים מקבלים שכר שהוא מתחת למינימום, והגרוע מכל - עשרות מהם מתו מסיבות בלתי מוסברות.

 

לצורך הכתבה התחקירנים ביקרו ב-50 חוות חקלאיות וראיינו מאות עובדים. הם מצאו כי עשרות מהמקומות בהם ביקרו היו במצב שהוגדר כ"מזעזע" - בתי מגורים רקובים עד ליסוד, שמצבם התברואתי נוראי ומסוכן לבריאות, והמוני עכברים חיים בקירותיהם ובמטבחים שלהם.

קטע מתחקיר BBC על התאילנדים בישראל ()
עובד שצולם בתחקיר

על פי התחקיר, ממשלות ישראל ותאילנד חתמו ב-2012 על הסכם עבודה חקלאית שבעקבותיו הובאו לישראל 25 אלף עובדים תאילנדים. רבים מהם נאלצו לעבוד בהדברה שנעשה בה שימוש בחומרים כימיים מסוכנים, אשר ככל הנראה החשיפה המתמשכת להם קשורה לעלייה משמעותית במחלות רבות בקרב העובדים, ואולי אף למקרי מוות. לפי התחקיר, מאז נרקמה התוכנית הדו-ממשלתית ב-2012 מצאו 172 עובדים תאילנדים את מותם בישראל. במקרים רבים סיבת המוות הוגדרה בתעודת הפטירה כ"לא ברורה".

 

רבים מהמרואיינים סיפרו על הפחד שלהם לעבוד עם חומרים כימיים לצורכי הדברה מחשש לבריאותם, בעיקר משום ציוד ההגנה המינימלי והלא הולם שקיבלו. התחקיר מציין כי ישראל היא בין המדינות שעושות שימוש מוגבר בהדברה ובריסוס בחקלאות.

 

מנהלי החוות החקלאיות הישראלים סירבו להתראיין לכתבה, בעוד עובדים תאילנדים רבים העדיפו שלא להיחשף בשמם ופניהם מחשש לאבד את מקום עבודתם. אחד מהם סיפר כי חש שבריאותו מידרדרת אבל המעסיק שלו סירב לקחת אותו לרופא. הכתבה מציינת כי אמנם על פי החוק הישראלי זכויות העובדים התאילנדים מוגנות, אבל הם תלויים בבעלי החוות בכל הנוגע למזון ולאשרות עבודה ומגורים, ולכן רבים מהם אינם מתלוננים נגד מעסיקיהם מחשש שיאבדו את מקור פרנסתם.

 

תגובת משרד העבודה הישראלי, כפי שהובאה בכתבה: "מדי שנה מתבצעות על ידי המשרד 400 בדיקות, ואנחנו עושים שימוש במתרגמים כשצריך. מאז 2013 נפתחו 1,500 חקירות סביב סוגיית השכר ושעות העבודה. הוצאנו 3,000 אזהרות ו-200 קנסות בגובה של 3.8 מיליון דולר".

 

גרסה מוקדמת של כתבה זו פורסמה תמונה של חממה שאין לה קשר לתוכן הדברים ואנו מצרים על כך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים