שתף קטע נבחר

 

חיסלו 3 בטעות: ארגון הפשע שיצא למלחמה בשב"ס

על ראש הארגון שעצור עד תום ההליכים נאסר לצאת להלוויית אחיו, והוא ואנשיו נאשמים בחיסול בבת ים וברצח כפול ביפו - לאחר שבכלל ניסו לפגוע בעבריינים אחרים. זהו ארגון הפשע של קוטייר עודה מג'לג'וליה, שאנשיו חשודים בירי לעבר כלא איילון וכלא הדרים - ובניסיון לברוח לרומניה

 

שב"ס תחת אש: בכיר הארגון מדבר    (צילום: חגי דקל)

שב"ס תחת אש: בכיר הארגון מדבר    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הוא ואנשיו נאשמים בחיסול בבת ים, ברצח כפול ביפו ובניסיונות להתנקש בעבריינים יריבים - ובתקופה האחרונה הם פתחו ככל הנראה במלחמה נגד שירות בתי הסוהר: בשב"ס סבורים כי ארגונו של ראש ארגון הפשע קוטייר עודה הוא שעומד מאחורי הירי לכלא הדרים ולכלא איילון. כל זאת, על פי החשד, על רקע ההחלטה לאסור על עודה לצאת להלוויית אחיו. אז מיהו העבריין שפתח במאבק נגד שב"ס? 

 

עודה, תושב ג'לג'וליה שבמשולש, נחשב למקורב לארגון הפשיעה של מוסלי, וארגון הפשע שלו נחשב לחזק מאוד הן במגזר הערבי והן במגזר הכללי. בשנה שעברה גייסה ימ"ר תל אביב עד מדינה - "חייל" בשורות ארגון הפשע שלו - ובעזרתו הביאה למעצרם של עודה ו-21 חשודים נוספים. 

קוטייר עודה ()
קוטייר עודה

החודש הטרור הפלילי הרים ראש ונרשמו חיסולים בכביש החוף ובחולון. שמו של עודה הוזכר בהקשר של החיסול הראשון ברשימה, בשכונת התקווה. אלעד סרדיניוף, אחד משני ההרוגים בחיסול בדרום תל אביב, היה אמור להיות עד תביעה במשפטו של עודה. 

 

בינואר השנה הגישה פרקליטות מחוז תל אביב כתב אישום לבית המשפט המחוזי בעיר נגד עודה ו-21 נאשמים אחרים. עודה עצור עד תום ההליכים, ולפי כתב האישום עומדים בראש ארגון הפשע קוטייר עודה ושרחביל עודה. יחד עם עד המדינה שגויס הם התכוונו לרצוח, עבור אחרים, את העבריין יענקל'ה אמסלם.  

פיצוץ ברכב בדרום תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
זירת הפיצוץ שבה נהרג עד התביעה המיועד סרדיניוף(צילום: מוטי קמחי)

 

הצהרת דובר שב"ס על הירי לכלא איילון    (צילום: ליהי קרופניק)

הצהרת דובר שב"ס על הירי לכלא איילון    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ב-25 בפברואר אשתקד, לאחר הכנה בת מספר שבועות, יצאו כמה מהנאשמים לטיילת בבת ים כדי להוציא את תוכניתם לפועל, אולם בשל טעות בזיהוי ירו למוות באביחי וקנין ז"ל, אחד ממקורביו של אמסלם. חוליית מתנקשים על אופנוע נצמדה למכונית שבה נסע וקנין, מפני שחשבה שגם אמסלם נמצא ברכב.

 

יומיים לאחר מכן יצאו כמה מעורבים כדי להשלים את תוכניתם, ובלילה ארבו לאמסלם מחוץ לאולם אירועים הסמוך לצומת כנות. הנאשמים ירו לעבר רכבו של אמסלם מספר רב של יריות, אולם זה נפגע פגיעות קלות בלבד מכיוון שרכבו היה ממוגן מפני ירי.

פברואר 2017: זירת הרצח של וקנין ז"ל (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
פברואר 2017: זירת הרצח של וקנין ז"ל(צילום: שאול גולן)

שלושה חודשים אחרים כך, בתוך מכונית ביפו, נורו למוות מריה גאנם ונאדי פארס, אך במשטרה משוכנעים שהיעד היה אדם אחר, שהיה מסוכסך עם ארגון הפשיעה. קוטייר עודה הטיל על חברי הארגון לרצוח את טלאל עראר, ולצורך כך חטפו כמה נאשמים את אחד מחבריו של טלאל והחזיקו בו, עד שנעתר לדרישתם להוביל את טלאל אליהם.

 

ב-21 במאי 2017 איתרו כמה מהנאשמים את טלאל באמצעות החבר, וירו בפניו ובגופו מספר רב של יריות. טלאל נפצע באורח קשה והוא סובל מנכות. ב-20 במאי, במסגרת הסכסוך ולאחר תכנון מוקדם והתקנת אמצעי מעקב, איתרו כמה מהנאשמים את רכבו של בהא עראר ופתחו בירי משני רובי קלצ'ניקוב שהחזיקו למטרה זו. מהירי מצאו את מותם נאדי פארס ומריה גאנם, שהשתמשו באותה עת ברכבו של בהא.

מאי 2017: זירת הרצח הכפול ביפו (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
מאי 2017: זירת הרצח הכפול ביפו(צילום: אסף מגל)

לפני שלושה שבועות מת אחיו של עודה, וזה היה בטוח שיוכל לצאת להלוויה, אך שב"ס דחה את הבקשה. במשטרה ובשב"ס מעריכים כי זהו הרקע לסדרת הפעולות החריגה, וחושדים כי חייליו של ראש ארגון הפשע מג'לג'וליה הם שביצעו את הירי לכלא איילון, וגם את הירי יומיים לפני כן לעבר בית המעצר הדרים בשרון.

 

בעקבות אירוע הירי הראשון בשבוע שעבר, לעבר כלא הדרים, הועבר עודה מכלא רימונים הסמוך אל כלא בדרום הארץ. מתברר שהמידע הזה הגיע לאנשיו שביצעו הלילה את הירי לכלא איילון. בעקבות כך הועבר עודה לכלא אחר - ככל הנראה בדרום הארץ. שני תושבי ג'לג'וליה, שחשודים בירי למתקני שב"ס, ניסו לברוח לרומניה - וכניסתם למדינה נמנעה לבקשת ישראל. מעצרו של אחד מהם הוארך עם שובו, וצעיר נוסף שוחרר למעצר בית.

 

משה אוחיון, ראש מינהל טכנולוגיות בשב"ס ומפקד כלא רימונים לשעבר, סיפר באולפן ynet: "שמעתי את ירי האזהרה. המסר העיקרי הוא שמדובר באירוע חריג, והטיפול שלנו יהיה תקיף נגד כל מי שינסה לפגוע בסוהר כזה או אחר. מי שרוצה לדבר על תנאי המחיה שלו, הדרך היא לפנות במסגרת עתירה מנהלית לבתי משפט". 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה לנושא ואמר: "בימים האחרונים אני רואה ניסיונות להלך אימים על אנשי שירות בתי הסוהר. אני רואה זאת בחומרה רבה - אנחנו לא חיים במערב הפרוע. אנחנו מדינת חוק, ואנחנו נמצה את הדין עם הפושעים הללו".

 

עורכי הדין נעמה אלחדד ויקי קהן, פרקליטיו של עודה, אמרו: "בימים האחרונים זורם מידע שגוי ומגמתי שגורם להטעיית הציבור ומכוון את החצים, שלא בצדק, לקוטייר. פנייה פשוטה לגורמי אכיפת החוק תאשר שהוא מעולם לא הועבר לכלא במרכז הארץ ויתרה מכך, הוא אף לא נחקר ביחס לחשדות המופנים כלפיו, על ידי התקשורת בלבד, שמוזנת במידע שגוי ומטעה.

 

"השם 'קוטייר עודה' הפך, ככל הנראה, להוות פתרון קסם לכל בעיה שמתעוררת בשב"ס. שיתכבדו גורמי שב"ס ויאשרו את העובדה שביקשו הם מקוטייר למחוק את העתירה שהגיש לבית המשפט המחוזי וזאת לאחר שהתירו לו לפקוד את קבר אחיו כפי שביקש מלכתחילה. קוטייר מעולם לא ביקש לצאת להלוויית אחיו. מאבקו, בשל זכויותיו הבסיסיות, מנוהל יותר משנה במסגרת עתירות מנהליות לבית המשפט. מדובר באדם ששוהה בתנאי הפרדה ארצית ורשאי ליצור קשר אך ורק עם עורכי דינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים