ביהמ"ש דחה בקשת צלם האופנה עדי ברקן לפטור אותו מחובותיו
בימ"ש קבע עם זאת, כי "לפנים משורת הדין, ובשל גילו של ברקן ומצבו הרפואי, יוכל לזכות בהפטר מותנה" אם יזרים כספים לקופת הכינוס. ברקן בגובה: "יש פה סיפור מסריח"
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לפני כשבועיים בקשה של עדי ברקן, מי שהיה אחד מצלמי האופנה המובילים בישראל ואחד המובילים למאבק נגד הפרעות אכילה, לתת לו צו הפטר הפוטר אותו מחובותיו בהליך פשיטת הרגל בו הוא מצוי.
יחד עם זאת השופטת איריס לושי עבודי קבעה כי "לפנים משורת הדין, ובשל גילו של ברקן ומצבו הרפואי, יוכל החייב לזכות בהפטר מותנה בתנאים הבאים: ברקן יוסיף תשלום בסך של 45,500 שקל לקופת הכינוס תוך 30 יום (כלומר עד ה-12 בדצמבר - ל.ד) והסכמה להכללת סעיף לפיו בנוסף לכל תשלום שהחייב ישלם לקופת הכינוס כתנאי להפטרו, ברקן מתחייב להעביר לקופת הכינוס, כל תקבול שהוא, לרבות גמלה, תשלום שכר חודשי העולה על 15,000 שקל ברוטו, נכס, מתנה, פיצוי, טובת הנאה,ירושה או זכיה מכל סוג שהוא, שיתקבלו בידו במשך שלוש שנים מהיום".
יש לציין כי בכך קיבלה השופטת את עמדת עו"ד גלעד נרקיס המשמש כנאמן לנכסיו של ברקן שסבר כי יש לתת לברקן פטור מותנה מחובותיו בתנאי שישלם תשלום לקופה בסך של כ-45 אלף שקל בפריסה לשנתיים.
תיק פשיטת הרגל של ברקן נפתח לבקשת נושה בשנת 2013. בהחלטתה כתבה השופטת כי "מדובר בחייב אשר במקצועו הוא צלם, ואשר היה בין הבולטים ביותר בתעשיית הצילום והאופנה בישראל, וחובה עליו למצות פוטנציאל השתכרות זה לטובת נושיו. העובדה שלא פעל למיצוי כושר השתכרות זה מלמד על חוסר תום לב בהליך המצדיק סיוג מתן הפטר.
"זאת ועוד. ככל שפוטנציאל זה נפגע כתוצאה ממצבו הרפואי הנטען של החייב, היה עליו לעשות מאמץ למצות גם את הפוטנציאל העקיף הנובע מיכולותיו ומהניסיון שנצבר לו, לטובת עניינים אחרים אשר יניבו סכומים כלשהם לקופה, כפי שנעשה על-ידו במסגרת פעילותו בעמותה, סיוע לנערות במצוקה, וסיוע בקידום אינטרסים ציבוריים שונים...החייב אף לא הבהיר מדוע לא יפעל למצוא עבודה בייעוץ או כל עבודה אחרת אשר בהתאם לחוות הדעת הוא אינו מנוע מלבצעה, זאת על מנת להעשיר את קופת הכינוס".
עדי ברקן מסר בתגובה: "יש פה סיפור מסריח, נכון לכרגע אני לא יכול להגיב".