נציג האו"ם לתושבות עוטף עזה: "למה אתן ממשיכות לחיות שם?"
בתיה הולין ואדל ראמר הוזמנו לוועדה לזכויות האזרח בז'נבה כדי לספר על החיים בצל הרקטות, המנהרות וטרור העפיפונים. אחד מחברי הוועדה התקשה להבין אותן. הולין: "הבנתי כמה הם מנותקים. אין להם מושג"
בתיה הולין על הנסיעה לז'נבה (צילום: רועי עידן)
חבר הוועדה הבינלאומית לזכויות האזרח של האו"ם, היושבת בז'נבה וחוקרת את אירועי החודשים האחרונים בגבול ישראל והרצועה, שאל שתי תושבות עוטף עזה שהופיעו בפניו: "אם זה המצב, מדוע אתן ממשיכות לחיות שם?".
בתיה הולין מקיבוץ כפר עזה ואדל ראמר מקיבוץ נירים נעתרו בסוף השבוע להזמנה של הוועדה ונסעו לספר לחבריה את סיפורם של תושבי עוטף בצל איום הטרור. הוועדה איתרה אותן בזכות הפעילות שלהן ברשתות החברתיות: הן מנהלות בעמודי הפייסבוק שלהן רשימות אירועים ומפרסמות תמונות, סרטונים ובעיקר יומן שריפות שפרצו בעקבות טרור העפיפונים והבלונים בשמונת החודשים האחרונים.
לדבריהן, חרף ההזמנה לא היו להן ציפיות גבוהות מהוועדה בשל הנטייה של האו"ם בעמדתו לצד הפלסטיני. ועדיין, אחרי ארבע שעות שבהן תיארו את החיים בעוטף עזה בצל הטילים, המנהרות, העפיפונים, הבלונים והשריפות, עצר אחד מחברי הוועדה ושאל מדוע הן נשארות לגור שם.
"כשנשאלתי מדוע אני נשארת בבית שלי ולא עוזבת בגלל המצב, הבנתי עד כמה חברי הוועדה מנותקים מהמציאות שלנו", אמרה הולין ל-ynet. "אין להם מושג איך חיים פה ומהו הרעיון הציוני. הגענו לוועדה מלוות במצגת וחומר רב כדי להמחיש לצוות שם, שבראשו עומד משפטן, את החיים שלנו בעוטף עזה. היינו אמורות להופיע למשך שעה וחצי כל אחת בנפרד ובסופו של דבר יצא שדיברנו ארבע שעות.
"סיפרתי על החיים שלנו תחת טילים, על המנהרות שאיתרו, על עשן הצמיגים שחונק אותנו בהפגנות מדי יום שישי. חברי הוועדה לא מכירים את ישראל וגם לא את רצועת עזה. הם מעולם לא ביקרו כאן. הייתי צריכה להראות להם במפה עד כמה הקיבוץ שלי קרוב לגבול ומה המשמעות.
"הם שאלו אותי: 'איך את מסבירה את זה שביום שישי אחד במהלך ההפגנות צה"ל הרג עשרות פלסטינים שהתקרבו לגדר?'. סיפרתי להם שאותם מפגינים, שנשלחים בחסות חמאס, רצו לחדור לשטח הבית שלי כדי לפגוע בנו, כך שיש לנו את הלגיטימציה להגן על עצמנו".
בתיה הולין ואדל ראמר
מומלצים