המשטרה על הרצח בת"א: הנערה התקשרה אלינו, אבל לא דיווחה על אלימות
המשטרה טוענת שסילבנה צגאיי פנתה לאחרונה למוקד 100 כדי לדווח שבן זוגה לשעבר של אמה, כיום החשוד ברצח, הגיע לביתן לאסוף את חפציו: "היא הבהירה שלא ננקטה אלימות ולא הוגשה תלונה על ידה או על ידי אף אחד אחר". העירייה: לא היה ידוע על מצוקה של צגאיי או של אמה
פרשת הרצח של סילבנה צגאיי : המשטרה טוענת היום (ג') כי לפני מותה של הנערה בת ה-13 לא התקבלו תלונות או דיווחים על אלימות פיזית או מילולית מצידה או על ידי אדם אחר הקשור אליה. זאת בניגוד לעדויות על כך שבן זוגה לשעבר של אמה, טספברהן טספסיון, החשוד ברצח, היכה אותה בהזדמנויות שונות. טספסיון, אזרח אריתריאה, נמלט מהמקום ונערך אחריו מצוד.
בהודעת המשטרה נמסר: "לפני כמה ימים פנתה הנערה למוקד 100 של המשטרה כדי לדווח על בן זוגה לשעבר של אמה, שהגיע לביתן לאסוף את חפציו. גם בפנייתה זו וגם לאחר שתושאלה באופן יזום על ידי השוטרים לגביו, הבהירה הנערה כי לא ננקטה אלימות מכל סוג שהוא כלפיה. כל פרסום אחר חוטא לאמת, מטעה את הציבור והינו על אחריות המפרסם בלבד".
המשטרה חזרה וביקשה כי מי שיודע דבר על מקום הימצאו של טספסיון מתבקש להתקשר למוקד 100.
גם מעיריית תל אביב נמסר כי לא היה ידוע על מצוקה של צגאיי או של אמה: "אמה של הילדה הייתה בקשר עם מסיל"ה לפני כשנה וחודש והופנתה להגשת תלונה במשטרה ומאז לא יצרה קשר נוסף, למרות שהוצע לה סיוע על-ידי מסיל"ה (מרכז סיוע לאוכלוסייה הזרה). הילדה שהתה בחלק מימות השבוע במסגרת לנערות לקהילה ולא עלה דיווח מאף אחד מהגורמים שהעלה סיכון למצוקת הנערה או לאמה. לגבי הדיווח משנת 2014- הוא טופל על ידי שירותי הרווחה, אולם לא נוכל להתייחס לטענות הספציפיות מאחר והנושא מצוי בחקירת משטרה ובשל חובת הסודיות המוטלת עלינו לפי חוק וצנעת הפרט. יש לזכור כי המענים טופלו בהתאם לנהלים הקיימים לטיפול באלימות בקהילה הזרה".
אביו של החשוד, טקלאב טספסיון, אמר הבוקר: "בני הוא פושע, טיפש ומשוגע. לא האמנתי שהוא ירצח את הילדה, היה עדיף שהוא היה רוצח אותי. הוא נפרד מאמה של הילדה לפני שלושה חודשים. הוא כעס על אימא של הילדה, והם נפרדו. אין לי מושג למה. אמרתי לו שהם צריכים לעבוד על מערכת היחסים שלהם. האימא של הילדה היא אישה ממש טובה, הבעיה היא איתו שהוא מאוד טיפש".
צגאיי, בתה של מבקשת מקלט מאריתריאה, נמצאה אמש בדירה ברחוב הונא בדרום תל אביב כשהיא ללא רוח חיים ועל גופה סימני אלימות. על פי החשד היא הוכתה למוות.
דג'ן מנגשה, מבקש מקלט מאריתריאה, שגר בעבר בשכנות לצגאיי ואמה בשכונת פלורנטין, סיפר ל-ynet שבמהלך התקופה נחשף לאלימות קשה מצד טספסיון: "הוא התעלל בילדה והכה אותה באופן קבוע".
על אחד המקרים שלהם היה עד סיפר השכן לשעבר: "הגרוש של האם היה מעביר לה דרך הילדה כסף בכל חודש, פעם אחת הוא נתן לה 2,000 שקל והיא לקחה מתוכם 100 שקלים כדי לקנות משהו עבור עצמה. כשבן הזוג של האם גילה את זה, הוא הרביץ לילדה והיא ברחה אלינו וסיפרה לנו. אחר כך היא חזרה הביתה. הייתה התעללות קבועה בבית הזה. סילבנה הייתה ילדה מהממת".
בינתיים, כ-20 פעילות מארגון נעמת מפגינות הערב מול מעון ראש הממשלה בירושלים במחאה על אלימות כלפי נשים ואופן טיפול הממשלה בתופעה. יו"ר נעמת, גליה וולוך, אמרה כי "ימים בודדים לאחר שהקואליציה הפילה את תכנית החירום הלאומית לטיפול באלימות במשפחה - שתי נשים נוספות נרצחו. אנו פונות לראש הממשלה - אנו יודעות שזה אך ורק עניין של קבלת החלטה שלך. רעיית ראש הממשלה ציינה שאין מדובר בנושא פוליטי ושאין כאן אופוזיציה או קואליציה. הגיע הזמן שראש הממשלה יפעל ברוח דברים אלו".
מנתוני המועצה לשלום הילד עולה כי מ-2010 נרצחו בתוך המשפחה 46 ילדים (לא כולל המקרה אמש).
מנכ"לית המועצה לשלום הילד, עו"ד ורד וינדמן, אמרה כי "על פי הפרסומים האחרונים נראה שיותר מדי נורות אדומות נדלקו ועדיין אף אחת מהרשויות לא הצליחה למנוע את הרצח המזעזע הזה. אני קוראת להקמת ועדת חקירה בלתי תלויה שתחקור את התנהלות כל הגורמים, לרבות רשויות הרווחה וגורמי אכיפת החוק, ותבדוק מה ניתן היה לעשות ולא נעשה כדי למנוע את הרצח הנורא.
"יותר מדי זמן מסתובבות במסדרונות הכנסת והממשלה המלצות בין משרדיות שנועדו להציל חיים של ילדים, אבל במקום שיהפכו לחקיקה ולמדיניות מחייבת, הן מעלות אבק בזמן שילדים מתים 'בין הכיסאות'. המלצות ועדת וינטר למשל, שהוקמה בעקבות רצח רוז פיזם ז"ל, שקראו להסדרת העברת מידע בין הרשויות השונות - לא יושמו, על אף שניתנו כבר לפני תשע שנים. כך גם החלטה לגבי הרחבת שירותי הרווחה לילדים ללא מעמד אינה מיושמת באופן מלא בשטח עד היום".