תיקי נתניהו: הצוות שיכריע אם יוגש אישום
ברקע הלחץ הציבורי והערכתו שחקירת המשטרה בתיק 4000 עומדת על סף סיום, היועמ"ש מקים צוות לקבלת החלטות בנושא. לפי מקור משפטי, מנדלבליט מעוניין לשמוע דעות מנוגדות כדי למזער טעויות: "במקרה שיוגש אישום צריך לבחון כל תיק גם במשקפיים של סנגור"
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט החל לארגן לאחרונה את הצוות שיקבל את ההחלטות בתיקי החקירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו. זאת, ברקע הלחץ הציבורי על מנדלבליט לקבל החלטה סופית. אתמול (ב') התייחס היועמ"ש לנושא ואמר כי הוא פועל לקבל החלטות במהירות האפשרית, ואף העריך כי חקירת המשטרה בתיק 4000 ("פרשת בזק-וואלה") נמצאת "על סף סיום".
בדומה לתיקי חקירה של אישי ציבור בכירים אחרים בעבר, מי שיקבל את ההחלטה הסופית יהיה היועמ"ש עצמו - שרק הוא מוסמך לפי חוק לקבל החלטה על פתיחה בחקירה או על הגשת כתב אישום נגד ראש ממשלה מכהן.
ב"גלובס" פורסם מוקדם יותר כי ההחלטות הסופיות יתקבלו על ידי מנדלבליט יחד עם צוות מצומצם שיכלול את פרקליט המדינה שי ניצן ופרקליטת מחוז תל-אביב, מיסוי וכלכלה ליאת בן ארי. בן ארי היא גם הפרקליטה המלווה בתיקי נתניהו, וצפויה להיות התובעת במשפט אם יוחלט להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה.
עם זאת, לפני קבלת ההחלטות הסופיות בתיקי נתניהו, היועץ ייוועד עם צוות מורחב יותר, שיכלול את צוותו הקרוב - היועץ הבכיר גיל לימון והמומחים הפליליים בלשכה חגי הרוש ועדי מנחם. כמו כן, ישתתפו בצוות המשנה הבכיר ליועץ עו"ד רז נזרי והמשנה לעניינים פליליים עמית מררי ואנשי צוותה, אשר הצטרפו אליה בחודשים אחרונים כדי לתגבר את עומס העבודה.
במשרד המשפטים הכחישו כי מדובר בצוות של "איפכא מסתברא", שתפקידו לאתגר את קבלת ההחלטות של הפרקליטות. עם זאת, ציינו במשרד כי היועץ מבקש להתרשם מדעות רבות ככל האפשר עד לקבלת ההחלטה הסופית.
קודם לדיונים אצל היועץ יתקיימו דיונים אצל הפרקליטה בן ארי וסגנה יוני תדמור, שמלווים את תיקי נתניהו. לאחר מכן, הדיונים בנושא יעברו לפרקליט המדינה שי ניצן, יחד עם המשנה מומי למברגר שהינו עתיר ניסיון בתחום הפלילי, וראש המחלקה הפלילית ג'ואי אש.
בכל מקרה, גורם משפטי בכיר הבהיר כי התיקים נבחנים לא רק באופן היררכי רגיל - אלא שהיועץ מזמין מכל המשתתפים חוות דעת ועמדות שונות ומנוגדות, על מנת למזער טעויות ובעיקר לנתח ולבחון את התיקים מכל הזוויות האפשרויות - הן מנקודת מבט תביעתית והן סנגוריאלית. "במקרה שיוגש כתב אישום צריך לבחון כל תיק גם במשקפיים של הסנגור - מה הצפי שיענה על כל ראיה שתוצג בפניו", אמר.
בנוסף, ייתכן שבשלבי סיעור המוחות השונים יתברר כי נדרשות השלמות חקירה נוספות מהמשטרה - דבר אשר משמעותו דחייה נוספת בקבלת ההחלטה הסופית.
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "המשנה ליועמ"ש לעניינים פליליים וצוותה מחווים דעתם על תיקי החקירה של ראש הממשלה הבאים לפתחו של היועמ"ש, לשם הערכת הראיות וניתוח משפטי בתיקים אלה. זאת, כפי שנעשה גם בעבר".