שתף קטע נבחר

מהטופו והמפרום אל העוף והמוקפץ: עוד מתכונים משמינית "השולחן המשפחתי של המדינה"

מוקפץ אסייתי של משפחת כהן, פילה עוף עם פקעות שומר של משפחת גלברט סנסינו, מפרום של משפחת ינאי וטופו וירקות מוקפצים על אטריות אורז של משפחת גלסר - מה מתחשק לכם להכין? קבלו עוד מתכונים משמינית גמר נוספת של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

טופו וירקות מוקפצים על אטריות אורז | משפחת גלסר

טופו וירקות מוקפצים על אטריות אורז (צילום: ירון ברנר)
טופו וירקות מוקפצים על אטריות אורז(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

2 חבילות טופו, חתוך לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ

2 בצלים בינוניים, קצוצים

2 גזרים, קלופים, חתוכים לפסים דקים (חיתוך ג'וליאן)

קופסת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות

3 שיני שום, קצוצות

¼ ראש כרוב, קצוץ

2 קישואים, קצוצים

פטרוזיליה לקישוט

רוטב סויה אמיתי

שמן זית

קורט מלח

כף דבש

קורט צ'ילי גרוס

קורט פלפל שחור

קורט פפריקה

קורט כמון - למי שאוהב

קורט כורכום - למי שאוהב

חבילת אטריות אורז דקות

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הטופו: מחממים ½ כף שמן במחבת, מוסיפים את התבלינים ומפזרים מעל את הטוטו.
  2. מטגנים/ צורבים את הטופו מכל צד ולאחר מכן מערבבים היטב.
  3. הכנת הירקות: במחבת ווק מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את הירקות לפי הסדר (בצל, גזר, פטריות, שום, כרוב, קישואים) בהפרש של כמה דקות בין ירק לירק. בזמן הבישול בין הירקות מכסים את הווק כדי שהירקות יפרישו נוזלים ולא ישרפו. מערבבים כל כמה דקות.
  4. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים: רוטב סויה טבעי ודבש

 

משפחת גלסר (צילום: ירון ברנר)
משפחת גלסר(צילום: ירון ברנר)

 

 

מפרום | משפחת ינאי

מפרום (צילום: צביקה טישלר)
מפרום(צילום: צביקה טישלר)

המרכיבים:

½ ק"ג בשר בקר טחון

250 גרם הודו טחון

7 תפוחי אדמה, קלופים

1 קופסת רסק עגבניות

שמן

צרור כוסברה

2 בצלים

כורכום

סויה

בטטה, קלופה

קינמון

אבקת מרק עוף

פפריקה

פלפל שחור גרוס

מלח

6 ביצים

½ כוס פירורי לחם

½ כוס קמח

3 גזרים

3 גמבות בכל מיני צבעים

3 לימונים

קישוא מגורר

 

אופן ההכנה: 
  1. שלב ראשון: מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לפרוסות של 2.
  2. מגררים קישוא, תפוח אדמה ובצל בצל בסלייסר. סוחטים את הנוזלים ושמים בקערה.
  3. קוצצים חבילת כוסברה ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את הבשר לקערה, מוסיפים תבלינים ומערבבים הכל יחד.
  5. שלב שני: ממלאים תפוחי אדמה ובטטה בתערובת הבשר, וטובלים בקמח וביצה.
  6. מניחים במחבת חמה עם שמן לטיגון - כך עושים לכל תפוחי האדמה.
  7. שלב שלישי: לוקחים סיר נקי שטוח ורחב וקוצצים לתוכו בצל.
  8. מסדרים יפה את כל המפרומים שטוגנו.
  9. מכינים בקערה נפרדת תערובת של מים רותחים רסק עגבניות ואבקת מרק עוף.
  10. מערבבים היטב ושופכים לתוך סיר המפרום. מבשלים מכוסה כחצי שעה.

 

משפחת ינאי (צילום: צביקה טישלר)
משפחת ינאי(צילום: צביקה טישלר)

 

 

 

פילה עוף עם פקעות שומר | משפחת גלברט-סנסינו

פילה עוף עם פקעות שומר (צילום: ירון ברנר)
פילה עוף עם פקעות שומר(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

בורגול מלא

3 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות

2 בצלים קצוצים

חומוס מקופסא או שקית קפואה

מים רותחים

קורט כמון

כף אבקת מרק

קורט מלח

 

לפילה עוף עם פקעות שומר:

5 חתיכות פילה עוף

2 שומר פרוסים לפרוסות

בצל סגול

2 גבעולי סלרי

2 כוסות אפונה עדינה

 

לרוטב:

כוס מים

3 כפות שמן זית

מיץ סחוט מלימון טרי

2 שיני שום

כפית סוכר חום

כפית מלח

קצת פלפל שחור

 

להגשה:

½ לימון וקצת חמאה

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ומוסיפים את השומר, מטגנים עד להשחמה.
  2. מוסיפים את בצל, סלרי ואפונה ומערבבים.
  3. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב.
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  5. הכנת הבורגול: מטגנים את הבצל בשמן רגיל.
  6. מוסיפים את הבטטה ומטגנים כ-5 דקות כשמדי פעם מערבבים.
  7. מוסיפים בורגול, ואת גרגירי החומוס ומטגנים כדקה יחד תוך כדי ערבוב.
  8. מוסיפים תבלינים ומכסים עד שכל המרכיבים רכים.

 

משפחת גלברט-סנסינו (צילום: ירון ברנר)
משפחת גלברט-סנסינו(צילום: ירון ברנר)
   

 

 

מוקפץ אסייתי | משפחת כהן

מוקפץ אסייתי (צילום: שאול גולן)
מוקפץ אסייתי(צילום: שאול גולן)

המרכיבים:

1 חבילה פסטה מקמח מלא

2 יחידות חזה עוף, חתוך לרצועות

2 גזר, חתוך לרצועות

כרוב, פרוס לפרוסות

חבילת פטריות, פרוסות

1 שקית שעועית ירוקה קפואה, שלוקה במים רותחים

גמבה, חתוכה לרצועות

בצל, פרוס

צרור בצל ירוק

1 שקית כרובית קפואה, שלוקה במים רותחים

פלפל שחור

מלח

כורכום

3 כפות שמן זית

 

לתיבול:

רוטב סויה

רוטב טריאקי

רוטב אסייתי

רוטב צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בסיר עמוק עם טיפונת שמן ומלח (שלא יידבק) - לא יותר מדי כי הפסטה מתבשלת עם המרינדה. מעבירים למסננת עם מים זורמים קרים לצינון.
  2. במחבת ווק עם שמן זית מטגנים קלות בצל.
  3. מוסיפים רצועות חזה, בצל ירוק, גמבה, פטריות טריות, שעועית ירוקה קפואה, כרוב, גזר, כרוב וכרובית ומטגענים עד להשחמה. מתבלים בפלפל שחור גרוס, מעט מלח (כי יש רטבים), כורכום, סויה, טריאקי, אסייתי, צ'ילי מתוק - כשהתערובת משחימה, מוסיפים מעט מים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  4. מעבירים לסיר רחב את הפסטה ומזגגים מעליה את הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהטעמים נספגים.

 

משפחת כהן (צילום: שאול גולן)
משפחת כהן(צילום: שאול גולן)

 

  

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 02/12/2018 09:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עובדים יחד במטבח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים