רצח נשים זה לא משהו שהם מתפטרים בגללו
ליברמן יצא בהצהרה דרמטית על עזה, נתניהו ענה בהצהרה דרמטית על ליברמן, בנט ושקד הגיבו במסיבת עיתונאים על תיק הביטחון ומירי רגב נאמה על חוק נאמנות בתרבות. מישהו מהם הגיב ככה לאלימות נגד נשים?
השבועיים האחרונים עמדו בסימן מתקפה. שר הביטחון אביגדור ליברמן כינס מסיבת עיתונאים והתפטר בגלל תוצאות הסבב בעזה. ראש הממשלה בנימין נתניהו ענה במסיבת עיתונאים משלו וניסה לשנות את סדר היום מפוליטי לביטחוני והודיע שתיק שהשאיר ליברמן נשאר אצלו. נפתלי בנט ואיילת שקד הגיבו מיד בזימון למסיבת עיתונאים משלהם שבה הודיעו לכולנו שהם לא מתפטרים, ושרת התרבות סיימה את המצעד במסיבת עיתונאים שבה נאמה באריכות לכך שחוק הנאמנות בתרבות לא עולה לסדר היום.
- לטורים נוספים - היכנסו לערוץ הדעות
ב-ynet
האם מישהו מהכתבים קיבל הבוקר זימן למסיבת עיתונאים בעקבות הרצח של יארא איוב וסילבנה צגאיי? האם מישהו משרי הממשלה שקלו להתפטר כי האלימות נגד נשים היא פיגוע חברתי ואין התגייסות מערכתית למיגור התופעה? אל תענו לי.
זאת ממשלת צללים. היא הפכה לממשלה לא רלוונטית העוסקת בשולי, בהישרדות הפוליטית של עצמה, ולא, למשל, בהישרדות ובמאבק של נערות ונשים כנגד אלימות שהן חוות במרחב הפרטי שלהן.
איפה בדיוק היה שר החינוך בנט בימים האחרונים? מדוע לא הנחה את מנכ"ל משרדו לפתוח את הבוקר בכל מוסדות החינוך בשיחה בנושא? למה? כי הנערות שנרצחו הן "אחרות"? כי הן לא גרות ברעננה או בקיסריה? או שאף נערה, אף אישה, לא משנה מאיזה אזור א מאיזה מגזר לא שווה צעד תקשורתי, דרמטי. בטח לא התפטרות. התחושה היא שיש מי שמחכים שהנושא פשוט יעבור מסדר היום.
רק לפני יומיים הודה נתניהו שההצעה להקמת ועדה חקירה פרלמנטרית בנושא האלימות נגד נשים נפלה משום שהגיעה מהאופוזיציה. העובדה שהקואליציה לא משכילה להפוך את הנושא לסוגיה שהיא מעל לדיון פוליטי היא כתב אישום מהדהד נגדה. לנשים לא משנה מי יזם הקמת את ועדת החקירה כי אלימות נגד נשים בכל – ורצח שלהן בפרט – אינן תופעות פוליטיות. הניסיון לערב פוליטיקה בהתמודדות בתופעה כבר עלה בחיי אדם.
מצופה שמישהו בממשלה יעצור ויפעיל שיקול דעת. סיור מתוקשר במעון לנשים מוכות או בזירת רצח הוא לא הפתרון לבעיה. דרושה התגייסות מערכתית מלאה של ממשלת ישראל לנושא, תקצוב ויישום תוכנית מקיפה עם יעדים ברורים מול כל משרדי הממשלה הרלוונטיים – בהסברה, בחינוך, באכיפה, בענישה ובסיוע לקורבנות.
אני יודעת שנושאים ביטחוניים "נחשבים" יותר מנושא חברתי כמו אלימות נגד נשים. אבל אני דורשת - בשם אלה שכבר לא יכולות לדרוש: תביטו בתמונות של הקורבנות ובעיניים של אלה שעדיין בחיים, ותפעלו מיידית לשנות את המציאות. מדובר בפיקוח נפש שכבר הפיל חללים.
- עדינה בר שלום, כלת פרס ישראל, עומדת בראש מפלגת "אחי ישראלי"
מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com
עדינה בר שלום
צילום: גיל מזומן
מומלצים