שתף קטע נבחר
 

השווארמה מול השיפודים: מתכוני הגמר של "השולחן המשפחתי של המדינה"

משפחת פרג בחרה להכין שווארמה דג בטורטייה ומשפחת שפר בחרה להכין שיפודי סלמון לצד סלט אסייתי - איזה שילוב ינצח בגמר של "השולחן המשפחתי של המדינה"? תתחילו להכין

בשיתוף אסם

 

שווארמה דג | משפחת פרג

שווארמה דג (צילום: ירון ברנר)
שווארמה דג(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

פילה דניס, חתוך לחתיכות קטנות

צרור כוסברה, קצוצה

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

שמן זית

תבלין קארי

תבלין שווארמה

מלח

 

לטחינה:

טחינה גולמית

שום

לימון

מים

סלק

 

לטורטייה:

300 גרם כוסמת ירוקה, שהושרתה לפחות 3 שעות

¼ 2 כוסות מים

כפית מלח

 

אופן ההכנה
  1. הכנת הדג: על מחבת עם שמן זית מקפיצים את הדג עם כל המרכיבים ותבלין קארי הודי, תבלין שווארמה ומלח.
  2. הכנת טחינה: מערבבים את המרכיבים בבלדר: טחינה גולמית, שום, לימון ומים ומוסיפים את הסלק
  3. או לחילופין עם כוסברה.
  4. הכנת הטורטייה: טוחנים בבלנדר את המרכיבים ומכינים את הטורטייה על גבי מחבת המיועדת לכך.
  5. הכנת המנה: מורחים על הטורטייה טחינה, מוסיפים שווארמה דג ומגלגלים.


משפחת פרג (צילום: ירון ברנר)
משפחת פרג(צילום: ירון ברנר)
 

 

שיפודי סלמון לצד סלט אסייתי | משפחת שפר

שיפודי סלמון לצד סלט אסייתי  (צילום: ירון ברנר)
שיפודי סלמון לצד סלט אסייתי (צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

לדג

½ ק"ג דג סלמון, חתוך לקוביות

 

למרינדה:

4 כפות סויה

כף שמן סומסום

שן שום כתושה

5 ס"מ ג'ינג'ר כתוש

2 כפות עלי כוסברה קצוצה

1 כף דבש

3 כפות מיץ ליים/ תפוזים/ לימון (אפשר להוסיף גם מהקליפה המגוררת)

 

לסלט אסייתי:

1/4 כוס אורז מלא

גזר בינוני, חתוך לפרוסות דקיקות

מלפפון, חתוך לפרוסות דקיקות

אבוקדו, חתוך לקוביות

1/4 בטטה, חתוכה לרצועות (צלויות על מחבת פסים)

עירית קצוצה/ כוסברה קצוצה (אופציונאלי)

1 אצת נורי, חתוכה במספריים לרצועות דקיקות (אופציונאלי)

 

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

כף מירין

כף חומץ אורז

שן שום

חתיכת ג'ינג'ר טרי

מלח ופלפל שחור

2 כפות מים קרים

 

אופן ההכנה:
  1. מנקים את הדג עם מלח גב ולימון, שוטפים ומנגבים.
  2. מכינים מרינדה מהמרכיבים ומשרים את חתיכות הדג למשך 30 דק'
  3. משפדים את קוביות הסלמון על שיפודים קצרים, מברישים בשמן נייטרלי מחבת פסים ומניחים את השיפודים. צולים מכל הכיוונים.
  4. מניחים את מרכיבי הסלט בקערה.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב לסלט בצנצנת סגורה ומוסיפים לסלט.

 

משפחת שפר (צילום: ירון ברנר)
משפחת שפר(צילום: ירון ברנר)
 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 08/01/2019 10:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים