בדקנו: הלפטופ שחולם להחליף את המחשב הביתי
ה-X507 של חברת אסוס הוא יותר נייד-שולחני מאשר לפטופ שאפשר לצאת איתו לדרכים, אבל הוא מצליח לשלב טכנולוגיות חדשות כמעט בכל תחום
השמועות על מות המחשב הנייד היו מוקדמות מדי, בדיוק כמו השמועות על הטאבלט כיורשו החוקי: מתברר שהראשון דווקא חי ובועט וממריא מחדש, והשני מעלה אבק על המדפים. אסוס, שמתמחה בדרך כלל בשיווק ניידים במחיר שפוי לא תודה בכך, אבל סדרת הניידים החדשה שלה, X507, מיועדת בעצם להחליף את המחשב הביתי, הנייח, של פעם. הרי מי שזקוק לנייד שהוא באמת נייד, לדרכים, לא יבחר היום במחשב השוקל 1.68 ק"ג עם צג גדול של 15.6 אינץ'. ואכן, כנייד-שולחני הוא אחד המהנים, ובעיקר המשתלמים, בשוק.
את מחשבי הסדרה מאפיין עיצוב אחיד, נקי ואלגנטי מאוד - ציפוי מתכת מוברשת ופאנל מתכתי עם קימורים עדינים. הצג הוא מסוג IPS הפופולרי (להבדיל מ־AMOLED היקר והיוקרתי), ברזולוציה מעולה, אבל כמו ב-IPS, תצטרכו לכוונן אותו כדי להגיע לזווית צפייה שלא "מורחת" חלקים מהתמונה. בהתאם לטרנד העכשווי, השוליים משני צידיו דקים יחסית, אבל זה לא המסך נטול השוליים שתמצאו בניידים יוקרתיים. משטח העכבר ענק, לחצני המקלדת מרווחים ושקטים, ושטח נרחב מוקצב למנוחת היד.
המראה מטעה: במבט שטחי בלבד הוא לא שונה משמעותית מדגמי עבר חבוטים. אבל מאחורי הקלעים אסוס שילבה טכנולוגיות חדשות כמעט בכל תחום: אופציה להתאמת התצוגה למצבי תאורה שונים; שיפור החדות והניגודיות בווידאו; מפענח מוזיקה לצליל מדויק, ושימוש במגברים, ברמקולים גדולים וגם בתאי תהודה. בקרבי ה-X570 הושתלה אפילו מערכת קירור מבוססת אדי מים הכוללת צינורות דקיקים, כדי למנוע חימום יתר.
כל תתי הדגמים של ה-X507 דומים חיצונית - אבל שונים זה מזה במעבדים המשולבים בהם, בנפחי הזיכרון והאחסון, בשילובו או באי-שילובו של חיישן זיהוי טביעת אצבע לאבטחת המחשב, וכמובן - במחיר. אנחנו קיבלנו לבדיקה דגם מתקדם יחסית, UB–EJ371T, שמגיע חמוש במעבד החזק בסדרה, i7 דור שמיני של אינטל, עם 8 גיגה זיכרון RAM (אפשר עד 16), עם הכרטיס הגרפי GeForce MX110 מבית Nvidia למשחקים וליישומי תלת-ממד, ועם כונן אחסון מסוג SSD האולטרה-מהיר, בנפח 256 ג'יגה-בייט.
כמצופה ממחשב ביתי, בביצועים שגרתיים — גלישה באינטרנט, מיילים, כתיבה, יוטיוב וסתם וידיאו — המחשב עובד חלק. כונן הפלאש SSD, שהוא נטול רכיבים נעים והופך בהדרגה לסטנדרט בשוק, מספק אמנם נפח איחסון צנוע יחסית, אבל תרומתו למהירות האיתחול של המחשב ולזריזות בהזנקת היישומים קריטית. בעידן האחסון בענן — מי צריך טרה-בייט במחשב שלו?
הכרטיס הגרפי הבינוני המשולב בדגם שקיבלנו לא הפך אותו אמנם למחשב גיימינג, אבל בהחלט סייע לחוויה ויזואלית עשירה יותר בהרצת "פורטנייט" ומשחקי תלת־ממד. אסוס גם לא נדיבה במיוחד בשקעים: שניים של USB רגיל, אחד של USB 3.0 ואחד ל-HDMI. בעידן ה-WiFi, אפשר לוותר על שקע החיבור המגושם לרשת.
ולסיום, אסוס טוענת שחיי הסוללה של X507 ארוכים מהרגיל ("פי 3 מסוללות ליתיום־יון סטנדרטיות"). זה תחום קשה למדידה, אבל בשימוש מתון יחסית הסוללה לא הפגינה אצלנו עוצמה יוצאת דופן. עם זאת, ההטענה המהירה היא פיצוי נאות: 60 אחוז תוך 50 דקות בלבד.
מחיר הדגם שלנו: 3,890 שקל. יש זולים יותר, לפי המפרט.