משרד הבריאות בודק קשר בין טחינה אחוה לתחלואה בסלמונלה
מדובר בטחינה גולמית של אחדות שנמכרת תחת המותגים אחוה, אהרוני, ליב ושופרסל, שתוקפה פג ב-7 באפריל 2019 עד 21 במאי 2019. המשרד בודק קשר בין מוצרי מזון ל-38 מקרי סלמונלה שדווחו לאחרונה. אחדות: "ההחזרה היזומה מבוססת בעיקרה על חשש שהתגלה בצפון אמריקה ולא בישראל"
משרד הבריאות הודיע הערב (ה') כי נמצא קשר אפשרי בין צבר תחלואה בסלמונלה לטחינה גולמית של אחדות מתאריכי תפוגה (תאריך אחרון לשיווק) 7 באפריל 2019 עד 21 במאי 2019. הטחינה נמכרת תחת המותגים: טחינה אחוה, שופרסל, ליב ואהרוני.
הטחינה הזאת כבר נאספה בשבוע שעבר מהמדפים וממסעדות אבל יתכן שעודה נמצאת בבתי צרכנים.
מהמשרד נמסר כי לאחרונה אירעו 38 מקרי תחלואה בסלמונלה. המקרים האלה מדווחים בדרך כלל על ידי רופאים לרשויות הבריאות מחשש למגיפה. מדובר
בכמה סוגי חיידקים שגורמים לחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. בילדים צעירים, קשישים ובבעלי מערכת חיסון מוחלשת - חיידק זה עלול לגרום לתחלואה קשה יותר. הדבר נמצא בחקירה.
לפי המשרד, אין לצרוך טחינה מתאריכי תפוגה אלה מכל סוגי המשקלים והאריזות ששווקו לשוק הקמעונאי, המוסדי ולמסעדות.
תגובת חברת אחוה לפרסום: "ההחזרה היזומה של טחינה גולמית מבוססת בעיקרה על חשש שהתגלה בצפון אמריקה ולא בישראל. אחדות בע"מ ביצעה השנה כ-2 בדיקות מעבדה מוסמכת בממוצע ליום לטחינה גולמית (מעל ל-700 בדיקות בשנה האחרונה). כל הבדיקות של מוצרים ששווקו - נמצאו תקינות. מובן כי אנו משתפים פעולה באופן הדוק ומברכים על כל בדיקה של משרד הבריאות".