שתף קטע נבחר

 

התוכנית האיראנית לתקיפות מסוריה שישראל רוצה לסכל

האיראנים ממשיכים להתבסס בסוריה, גם קרוב לגבול עם רמת הגולן. ישראל מאבדת את הסבלנות בכל הקשור למפעלי הטילים בלבנון. רוסיה לא רוצה לפתוח חזית מול ישראל, בעקבות העימות באוקראינה

 

תיעוד מערכת ההגנה האווירית הסורית

תיעוד מערכת ההגנה האווירית הסורית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אם התקיפה אמש (ה') בסוריה אכן בוצעה על ידי חיל האוויר הישראלי או כל גורם צבאי אחר, הדבר עלול להעיד על ארבע נקודות מרכזיות.

 

האיראנים ממשיכים להתבסס

התקיפה אמש עשויה להעיד על כך שהאיראנים לא הפסיקו את מאמץ ההתבססות שלהם בסוריה, זאת במטרה להקים חזית מזרחית מול ישראל, נוסף על זו שקיימת כבר בלבנון. למרות מאמצי השכנוע הרוסיים אחרי הפלת מטוס הביון, קאסם סולימני, מפקד כוח קודם של משמרות המהפכה, לא נרתע ולא מפסיק עם מאמצי ההתבססות בכל סוריה, כולל באזורים הסמוכים לישראל.

תקיפה במסגרת מבצע בית הקלפים (צילום: דובר צה
מטרות איראניות בסוריה שהותקפו, ארכיון. משמרות המהפיכה ממשיכים להתבסס(צילום: דובר צה"ל)

תקיפה במסגרת מבצע בית הקלפים (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

במקביל, מדווחת התקשורת הערבית שחיזבאללה נפרס באזור הגבול בין סוריה ללבנון, משני עברי הגבול וכולל באזור דמשק, כדי ליצור רצף לוגיסטי ומבצעי בין שתי החזיתות שפועלות למעשה תחת פיקוד איראני.

 

לפי דיווחים ערביים, המאמץ האיראני בסוריה כולל ככל הנראה גם הצבת מיליציות שיעיות במחנות של הצבא הסורי באזור כיסווה סמוך לגבול עם ישראל ברמת הגולן. משם אנשי המליציות יוכלו לצאת בבוא היום להתקפות טרור על יישובים ישראליים ברמת הגולן או לחלופין להגן על דמשק אם ישראל תתקוף קרקעית בסוריה ובלבנון, כדי לשתק את הירי לעברה. לפי כלי תקשורת בלבנון, המאמץ האיראני כולל גם הקמת מחסנים תת-קרקעיים באזור גבול סוריה-לבנון.

 

לא פוחדים מה-S-300 הרוסי

מאז הפלת מטוס איסוף המודיעין הרוסי על ידי סוללות ההגנה האווירית של סוריה, צמצמו הרוסים את חופש הפעולה שיש לישראל, על פי ראייתם, בפעולה על הגנת האינטרסים שלה ברמת הגולן.

איגור קונשקוב (צילום: RT)
הרוסים מציגים את ממצאי תחקיר הפלת המטוס. מאז התקרית רוסיה מגבילה את חופש הפעולה הישראלי(צילום: RT)

ישראל השתדלה שלא להיכנס לחיכוך מיותר עם הרוסים וצמצמה את כמות התקיפות בשטח סוריה. עד אתמול דווח רק על שתיים או שלוש תקיפות נגד יעדים איראניים בסוריה. זה נבע גם מהעובדה שהאיראנים, בלחץ מוסקבה, הורידו הילוך במהלך ההתבססות בסוריה.

 

לאחרונה, כשסולימני החל בפעילות אינטנסיבית לבניין מערך מיליציות חיזבאללה סמוך לגבול עם ישראל, ראש הממשלה ושר הביטחון, יחד עם פורום מטכ"ל, החליטו לסכל או לפחות לשבש את זה.

 

נתניהו: "עדיין בעיצומה של מערכה"    (צילום: גיל יוחנן)

נתניהו: "עדיין בעיצומה של מערכה"    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נתניהו אותת לרוסיה ולדעת הקהל העולמית כמה פעמים בנאומיו הפומביים בשבועות האחרונים. כשהרמז לא נקלט על ידי הרוסים, הסורים והאיראנים - ישראל פעלה, כך לפחות טוענים כלי התקשורת בסוריה.

 

התקיפה אמש הייתה איתות לרוסים ולאיראנים גם יחד שמשמעותו - עד כאן, גם לנוכח סוללת ה-S-300 של הרוסים, ישראל לא תהסס לפעול גם בכוח לסיכול איומים מידיים וחמורים כמו אלה המתהווים בסוריה, ובעיקר כשהם קרובים ליישובים ישראליים ברמת הגולן.

 

ישראל מאבדת סבלנות בלבנון

באותה ההזדמנות ישראל מאותת בעקיפין שהיא לא תשלים גם עם הקמת מערך תעשייתי לדיוק טילים בלבנון, אם האיראנים וחיזבאללה ימשיכו להקים אותו במשותף.

צה
(צילום: דובר צה"ל)

 

תיעוד מפעלי הטילים של חיזבאללה בביירות    (צילום: דובר צה"ל)

תיעוד מפעלי הטילים של חיזבאללה בביירות    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול נחת בביירות מטוס תובלה של חברה המשרתת את משמרות המהפיכה ומובילה עבורם ציוד צבאי ליעדים שונים עבור "קליינטים" במזרח התיכון ובאסיה. אפשר לשער שהמטוס הוביל, כמו שהיה כבר בעבר, ערכות לשידרוג הדיוק של הטילים והרקטות שבידי חיזבאללה.

 

מכאן ניתן להניח שייתכן מאוד שהתקיפה בליל אמש בסוריה שעות ספורות אחרי נחיתת המטוס האיראני בביירות, ויוחסה לישראל, נועדה להבהיר לממשלת לבנון ולחיזבאללה שסבלנותה של ישראל מתקצרת.

פריקת מטוס בואינג 747 של חברת פארס אייר קשם  ()
המטוס האיראני שהגיע לביירות

 

עיתוי התקיפה ורוסיה

אפשר להניח במידה רבה של סבירות, שהעימות שהרוסים יזמו עם אוקראינה וההדים הבינלאומיים השליליים, האפשרות לפרוץ מלחמה שנשיא אוקראינה מאיים בה, מסיטים את הקשב הצבאי הרוסי מהזירה הסורית.

 

ניתן גם להניח שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין לא רוצה להסתבך בעת ובעונה אחת עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, שכבר ביטל את הפגישה איתו, עם נאט"ו, עם האיחוד האירופי, אוקראינה וגם עם ישראל.

 

סביר להניח שבירושלים ובקריה הבינו שאפילו בשביל הדוב הרוסי זה יותר מדי בבת אחת, והסיקו את המסקנות הנכונות בדבר עיתוי התקיפה בסוריה, שמיוחסת לחיל האוויר שלנו, או לכל גורם צבאי אחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים