אדרי למקורביו: "מוכן לפוליגרף נוסף, בחרו לחפש את השלילי"
אחרי הפסילה הדרמטית, הוצף מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים בהודעות תמיכה מחבריו ועמיתיו במשטרה. בשיחות עם מקורביו הוא אמר פעם אחר פעם כי הוא בטוח שלא נפל דופי במעשיו: "האמת הפנימית שלי תנצח"
"האמת הפנימית שלי תנצח, לא עשיתי שום דבר שאמור לפגוע בטוהר המידות". כך אמר אתמול (שישי) ניצב בדימוס משה (צ'יקו) אדרי פעם אחר פעם למקורביו שפנו אליו בעקבות פסילתו הדרמטית ממינויו למפכ"ל.
מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים שדרכו לצמרת המשטרה הייתה נראית סלולה אמר למקורביו כי הוא נדהם מהסיבה שפסלה את מועמדותו: "הוועדה בחרה ללכת על הצד השלילי ולא החיובי. הם חיפשו את הקשר הקטנוני והשליכו אותו על כל מה שעשיתי בשירותי במשטרה". עוד אמר כי "לא יכול להיות שעל שיקול דעת נקודתי, שגם עליו קיימת מלחמת גרסאות, יטילו בי דופי".
מאז קבלת ההודעה הוקף אדרי במקורביו וזכה למאות גילויי תמיכה מצד שוטרים וקצינים בעבר ובהווה. לפניות הרבות השיב אדרי כי הוא מאמין בצדקתו ואמר כי הוא מוכן לערוך בדיקת פוליגרף נוספת שתעסוק בפגישה השנויה במחלוקת בינו לבין עורך הדין פיני פישלר - ובכך האמת תצא לאור, לדבריו.
למרות שדחה את מסקנות הוועדה, השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לא מתכוון כרגע להעלות את שמו של אדרי לאישור הממשלה - והוא הציג את ניצב מוטי כהן כממלא המקום של אלשיך למשך כ-45 ימים החל מיום ראשון. חברי הממשלה צפויים לאשר את החלטתו בישיבה הקרובה.
עם זאת, ארדן מתכוון לפנות לחברי ועדת גולדברג בשנית ולהציג בפניהם את טיעוניו לטובת אדרי על-מנת לשכנע אותם להפוך את ההחלטה.
בממשלה תקפו את ההחלטה והשרים פרסמו הודעות תמיכה באדרי ובארדן שבחר אותו לתפקיד. שר החינוך נפתלי בנט אמר כי
"הבעיה היא שמי שעושה - לפעמים גם טועה, והגישה של ועדת גולדברג ושל עודף המשפטיזציה מובילה את מדינת ישראל לכיוון של בינוניות, סרבול וחשש לפעול". בנט הדגיש כי מפלגתו אחידה בעמדתה: "אם השר ארדן יחליט להביא את המינוי של אדרי לממשלה, נצביע בעד. אנחנו קוראים לבטל כליל את ועדת גולדברג ולהחזיר את המשילות לממשלה".
שר התיירות יריב לוין אמר כי "יש לבצע חשיבה מחודשת על כלל הליכי המינויים ולבטל את הוועדה למינוי בכירים ואת כלל הוועדות וההליכים הקיימים היום. אסור שמצב שבו שלטון הפקידות הופך סדרי עולם ובולם מינוי ראוי, יחזור שוב".
בהודעת הוועדה, שפסלה את מינויו של אדרי בצעד דרמטי, צוין כי הסיבה לפסילה היא פגישתו של אדרי עם עורך דין שמייצג מתלונן נגדו, שלושה ימים לפני הופעתו הראשונה בוועדה. אדרי, שהן הוא והן עורך הדין ציינו כי לא שוחחו על התלונה עצמה, מוכן להיבדק בפוליגרף בנוגע לנאמר באותה פגישה.
בהודעת הוועדה נאמר כי "במהלך הדיונים התברר שאדרי נפגש עם עו"ד פיני פישלר שמייצג את רפי רותם, שהתלונן בעבר על אדרי, שלושה ימים לפני הופעתו הראשונה של אדרי בפני הוועדה. המחלוקת בין עו"ד פישלר לאדרי הייתה על סיבת קיומה של הפגישה ועל הנאמר בה".
רפי רותם, שהתלונן נגד אדרי ושהפגישה עם פרקליטו הובילה לפסילת המינוי, שימש בעבר כקצין מודיעין ביחידה הארצית לחקירות מכס ומע"מ, עד שהופסקה העסקתו ברשות המסים ב-2005. עשור לאחר מכן העניק לו מבקר המדינה צו הגנה והכרה כחושף שחיתות. ב-2016 הוא כתב פוסט בפייסבוק שבו כינה את אדרי "שוטר אלים ומטייח פשעים".
עו"ד פישלר התייחס אתמול לפסילת מינוי אדרי עקב הפגישה איתו ואמר: "זומנתי לצ'יקו לדון על רפי רותם ועל ביקורתי למשטרה, והוא קיבל ממני מסמך. איננו מחפשים את הראש של אדרי, ביקשנו לבדוק מדוע סולק רפי רותם מהתחנה". גורמים המעורים בנושא אמרו כי בפגישה עם פישלר לא ניסה אדרי להשפיע על תלונת רותם, שכן התלונה נשלחה לוועדה 11 יום לפני כן.