"טראמפ של מקסיקו" הושבע לנשיאות: "אנטרל את האליטה החמדנית"
המעון הרשמי נפתח לראשונה לאזרחים הפשוטים שזכו להתהלך במשרדי הממשלה. הנשיא החדש הצהיר כי בכוונתו "להוליד את מקסיקו מחדש", והבטיח למחוק את המורשת של קודמיו. "מרגיש כמו הצרפתים שפרצו לארמון ורסאי אחרי המהפכה", אמר אחד המבקרים
אלפי מקסיקנים הצטופפו אתמול (שבת) ברחבי הבירה מקסיקו סיטי לכבוד השבעתו של אנדרס מנואל לופז אוברדור, נציג השמאל הראשון שנבחר לנשיאות זה כ-20 שנה.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
לופז אוברדור, המכונה בקיצור "אמלו", הושבע בטקס שנערך בבית התחתון של הקונגרס והבטיח "להוליד את מקסיקו מחדש", להנהיג מדיניות של "אפס סובלנות" כלפי שחיתות בממשלה, להעלות את המשכורות ולמחוק את המורשת הניאו-ליברלית של הממשלות הקודמות. "הממשלה לא תהיה יותר כלי שרת בידי מיעוט חמדן שתאפשר לו להמשיך לשדוד", אמר הנשיא החדש.
אמלו בן ה-65, שהבטיח בעבר לקצץ את משכורתו בחצי, הצהיר כי מטרתו היא "לנטרל את האליטה החמדנית", להיאבק בשחיתות הגואה במדינה, בעוני המתמשך ובכנופיות הפשע הלוטשות עיניים לעבר ארצות הברית. למרות רמת הפשיעה הגבוהה במדינה, אמלו הצהיר כי הוא מוותר על שומרי הראש - ויבחר צוות של 20 אזרחים ללא ניסיון ביטחוני שישמור עליו.
הממשלה פתחה את שערי "לוס פינוס" - המתחם שבו שוכנים מעונו ומשרדו של נשיא מקסיקו ב-80 השנה האחרונות - ומאות תושבים זכו לראות את המקום שהיה סגור לאזרחים עד כה. משפחות שלמות פשטו על הגינות רחבות הידיים, הסתובבו במסדרונות והציצו לתוך המשרדים והחדרים.
"אני מרגיש כמו הצרפתים שפרצו לארמון ורסאי אחרי המהפכה", אמר מריו לוזאנו, בן 47 מאחת השכונות העניות בבירה. "אני ממש מדמיין אותם פורצים לארמון, זה פשוט בלתי נתפס הפער בין לוס פינוס לעליבות של השכונות בעיר", אמר.
"יש לי פרפרים בבטן רק מלחשוב שאני נמצא במקום שלמעמד העני מעולם לא הייתה גישה אליו בעבר", אמר מריו קסטנדה, ביולוג בן 45 שהגיע להשבעה עם אשתו ובנו. "זה פשוט מרגש אותי".
על אף שטרם הודיע היכן יתגורר במהלך כהונתו, אמלו הבטיח במסע הבחירות כי המתחם היוקרתי יהפוך למרכז תרבות. בפעם האחרונה שבה התייחס לסוגיה
אמר הנשיא הנבחר כי ככל הנראה יחליף את דירתו באחת משכונות מעמד הביניים בבירה בדירה בשכונה ההיסטורית סמוך לארמון הלאומי - שתהפוך למשרדו רשמי.
גם מריה אנטוניה קורטז, מורה בת 50 מהעיר פוארטו ויארטה, התקשתה להסתיר את התרגשותה מהמעמד: "קיבלנו את הזכות לצפות במשהו ששייך לנו, שאנחנו מממנים".
אחד מאתגריו העיקריים של אמלו בתקופה הקרובה יהיה שימור היחסים עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שותפו הבכיר לענייני סחר וכלכלה. אמלו ציין כי עד כה היחס שקיבל מהנשיא האמריקני היה מכבד, וכעת הוא ינסה למצוא פתרון עימו ועם ראש הממשלה הקנדי ג'סטין טרודו למשבר ההגירה ממרכז אמריקה ומדרומה, יחד עם פיתוחן של מקסיקו ושכנותיה.