יחסים של שוחד: "נתניהו שינה את העמדה - ואלוביץ' הרוויח מיליארד שקל"
פרקליטות מיסוי וכלכלה, שליוותה באופן צמוד את תיק 4000, צפויה לאמץ את המלצות המשטרה - להעמיד לדין את רה"מ ורעייתו על לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים. אחר כך יכריע היועמ"ש. העדות המרכזית: של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שהועזב עם מינוי נתניהו לשר. עד המדינה פילבר אישר את תזת החוקרים
הכדור עובר לפרקליטות וליועץ המשפטי לממשלה: לאחר שהמשטרה ורשות ניירות ערך פרסמו את ההמלצות בתיק 4000 (בזק-וואלה), והמליצו היום (א') להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת רעייתו שרה על לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים - יצטרכו כעת הפרקליטות והיועץ מנדלבליט לקבוע אם הם מאמצים את ההמלצות ומגישים כתבי אישום נגד נתניהו ורעייתו בפרשה זו.
- המשטרה ממליצה להעמיד לדין את נתניהו על לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים
- נתניהו מגיב להמלצות: העיתוי שקוף. אלוביץ': אטריות מחוממות
במשטרה אמרו כי מלבד עדי המדינה, להם אינטרס בעדות שהם מוסרים, יש בידיהם רשימה של עדים חפים מאינטרסים עם ראיות אובייקטיביות, כמו מנכ"ל משרד התקשורת הקודם אבי ברגר וראש לשכתו של נתניהו לשעבר דוד שרן. המשטרה גבתה עדות בעניין גם מהשר ארדן, לשעבר שר התקשורת.
עדותו של ברגר הייתה מרכזית, כי בתקופת ארדן וברגר המגמה הייתה לא לבצע את מיזוג בזק-יס. שבוע לאחר המינוי של נתניהו לשר התקשורת ומינויו של שלמה פילבר למנכ"ל המשרד התהפכה המגמה - מבלי שפילבר הכיר את העובדות, ואף מבלי שנעשתה עבודת מטה מסודרת בנושא לפני כן. פילבר, אחד משני עדי המדינה יחד עם ניר חפץ, אישר בפני החוקרים את התזה שלפיה התבקש על ידי נתניהו לשנות את עמדת משרד התקשורת כך שתיטיב עם בזק, באופן שהניב עבור אלוביץ' מיליארד שקלים בשתי פעימות. בהודעת המשטרה כינו זאת "מערכת יחסים שוחדית".
התיק, שלווה באורח צמוד על ידי פרקליטת מיסוי וכלכלה ליאת בן ארי וסגנה יוני תדמור, הועבר לחוות דעת ראשונית של השניים. ההערכה היא שבגלל הליווי הצמוד תאמץ פרקליטות המיסוי את המלצות המשטרה. משם הן יועברו לפרקליטות המדינה להכנת חוות דעת, ולאחר מכן להכרעת היועץ המשפטי לממשלה. במהלך הכנת חוות הדעת ייתכנו השלמות חקירה.
מכיון שמדובר בראש ממשלה מכהן, כל ההחלטות הקשורות בו יתקבלו על ידי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ואילו ההחלטות לגבי יתר המעורבים יתקבלו בדרג נמוך יותר. מכיון שבתיק מעורבים עדי מדינה, ייתכן שהם יזומנו לפרקליטות במהלך קבלת ההחלטות כדי להאיר זוויות שונות.
החשד המרכזי הוא שראש הממשלה לקח שוחד ופעל תוך ניגוד עניינים, בכך שהתערב ופעל בהחלטות רגולטוריות המיטיבות עם שאול אלוביץ' ועם קבוצת בזק, ובמקביל דרש במישרין ובעקיפין להתערב בתוכני אתר "וואלה" באופן שייטיב עימו.
על פי הודעת המשטרה, מהראיות עולה כי מערכת היחסים בין נתניהו ואלוביץ' הייתה מערכת יחסים שוחדית. מממצאי החקירה עולה כי בין השנים 2012-2017 ראש הממשלה ומקורביו התערבו באופן בוטה ומתמשך, ולעיתים אף יומיומי, בתכנים שפורסמו על ידי אתר החדשות "וואלה", וכן ביקשו להשפיע על מינויים של נושאי משרה באתר (עורכים וכתבים), וזאת תוך כדי שימוש בקשרים שהיו להם עם שאול ואיריס אלוביץ'.
לפי המשטרה, התערבות ראש הממשלה ומקורביו בתכנים ובמינויי נושאי משרה באתר "וואלה" נועדה לקדם את האינטרסים האישיים שלו, וזאת באמצעות פרסום כתבות ותמונות מחמיאות, הסרת תכנים ביקורתיים כלפי ראש הממשלה ובני משפחתו וכדומה. עוד עלה מן הממצאים, כי בני הזוג אלוביץ' השפיעו על הפרסומים באתר "וואלה", וזאת בעד החלטותיו הרגולטוריות של רה"מ לטובת שאול אלוביץ' וקבוצת בזק, ומתוך רצון להמשיך ולקדם את האינטרסים העסקיים של קבוצת בזק בכלל, ושל בעל השליטה בה בפרט.