שתף קטע נבחר

 

נדחתה בקשת נתניהו למימון הגנתו המשפטית ע"י מקורביו

ראש הממשלה ביקש שבן דודו נתן מיליקובסקי ויזם הנדל"ן ספנסר פרטרידג' יממנו את הגנתו המשפטית, אבל הוועדה למתן היתרים שליד משרד מבקר המדינה דחתה זאת: "לא ראוי שמימון הוצאות משפט על חשדות לקשר עם בעלי הון ייעשו על ידי בעלי הון". פרקליטי נתניהו: לא הספיק לענות לשאלות במועד עקב מות וינרוט והאירועים הביטחוניים

 

ועדת שרים בנושא האלימות נגד נשים בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: AP)
ראש הממשלה נתניהו(צילום: AP)

נדחתה בקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לממן את הגנתו המשפטית באמצעות מקורביו: הוועדה למתן היתרים, שפועלת ליד מבקר המדינה, דחתה את בקשת נתניהו להתיר לו להסתייע לצורך מימון הוצאותיו המשפטיות בספנסר פרטרידג' ובבן דודו נתן מיליקובסקי.

 

הוועדה קבעה בין היתר כי "מימון הוצאות משפט הנובעות מחקירה פלילית, הכוללת חשש למעשים פליליים בקשר עם בעלי הון שונים, לא ראוי שייעשה בידי בעלי הון". ייתכן שבשל החלפת צוות ההגנה של נתניהו יבקשו עורכי דינו החדשים של ראש הממשלה לערער על ההחלטה.

 

ביולי האחרון קבע היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כי מימון ההגנה המשפטית של ראש הממשלה באמצעות מקורביו טעון אישור של ועדת ההיתרים, לפי הכללים למניעת ניגודי עניינים של שרים. ראש הממשלה פנה תחילה ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, עו"ד שלומית ברנע-פרגו, בבקשה כי תבחן את האפשרות שיקבל כספים ממיליקובסקי ומפרטרידג' לצורך מימון הוצאות הקשורות בחקירותיו.

 

לאחר קביעת היועמ"ש, הודיעה עו"ד ברנע-פרגו לנתניהו כי נוכח האיסור הקבוע ב"כללי אשר" עליו להפנות את הבקשה למימון ההוצאות המשפטיות לוועדת ההיתרים, כדי שתחליט אם ניתן לחרוג מהכללים ולהתיר קבלת המימון המתבקש. הוועדה היא האחראית לאשר קבלת כספים שהועברו לשר לאחר שנכנס לתפקידו, בהתאם לכללי שופט העליון המנוח שלמה אשר. היא כאמור פסלה את בקשת נתניהו.

 

מיליקובסקי הוא כאמור בן דודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. לפי פרסום ב"כלכליסט", לפני כשנתיים רכש פרטרידג', יזם נדל"ן אמריקני ומקורב לנתניהו, מחצית מבית הוריו של ראש הממשלה מאחיו הצעיר עדו נתניהו תמורת 4.24 מיליון שקלים.

 

"להמתין להחלטה הסופית של הוועדה"

פרקליטיו של ראש הממשלה נתניהו מסרו בתגובה להחלטה: "לאור שילוב הנסיבות של פטירתו של עו"ד יעקב וינרוט והאירועים הביטחוניים שראש הממשלה נתניהו ניהל בעת האחרונה, לא עלה בידו לענות לשאלות הוועדה במועד שהיא קבעה. צוות הפרקליטים החדש של ראש הממשלה, בראשות עו"ד נבות תל צור, כבר פנה לוועדה והבהיר כי בימים הקרובים יועברו כל הנימוקים לבקשה שהופנתה לוועדה ובכלל זה תקדימים בהם ניתנו אישורים לנבחרי ציבור למימון הגנתם. לפיכך יש להמתין להחלטה הסופית של הוועדה לאחר שתשמע את הנימוקים המלאים שיוגשו בפניה".

 

במשרד המשפטים אמרו כי "לפני כעשרה חודשים, פנה ראש הממשלה ליועץ המשפטי לממשלה בנוגע למימון הוצאות ההגנה המשפטית שלו על ידי שניים ממקורביו. לאחר בחינת הדברים, מצא היועץ המשפטי לממשלה כי בנסיבות העניין, חוק המתנות איננו חל, אולם, על ראש הממשלה לפנות לוועדה למתן היתרים לפי 'כללי אשר', הפועלת במשרד מבקר המדינה, על מנת שתבחן אם יש מקום להתיר את קבלת המימון כמבוקש.

 

"בדיקת הוועדה נדרשה משום שכללי אשר בוחנים נקודת מבט רחבה יותר מהאמור בחוק המתנות, המתייחסת גם להיבטים ציבוריים ואחרים. החלטת הוועדה מאשרת את עמדת היועץ המשפטי לממשלה לפיה בנסיבות העניין, חוק המתנות איננו חל, וכי הוועדה למתן היתרים היא הפורום המתאים והמוסמך לדון בבקשת ראש הממשלה. החלטת הוועדה מדברת בעד עצמה, והיא אף מתווה כללים חשובים ליישום כללי אשר בסוגיות מעין אלה בעתיד".

 

בשבוע שעבר דווח כי לאחר מותו של עו"ד וינרוט, החליט נתניהו להרחיב את צוות ההגנה שלו. לצוות צורפו עו"ד נבות תל צור והשופט בדימוס עודד מודריק. בתחילת השבוע פרסמה המשטרה את המלצותיה בתיק 4000 ("בזק-וואלה"), וציינה כי נמצאה בתיק תשתית ראייתית נגד נתניהו בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.

 

בפברואר השנה הודיעה המשטרה לראש הממשלה כי היא ממליצה להעמידו לדין בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים בשני תיקי החקירה האחרים שבהם הוא מעורב - תיק 1000 ("פרשת המתנות") ותיק 2000 ("שיחות נתניהו-מוזס").

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים