שתף קטע נבחר

 

תוכנית הזיתים הפלסטינית: נטעו 15 מיליון עצים

מדו"ח של המנהל האזרחי עולה כי הרשות הפלסטינית מקדמת תוכנית לנטיעת עצי זית ביהודה ושומרון במטרה להשתלט על שטחים באזור. תנועת רגבים: הפלסטינים מתמקדים באזורים הסמוכים ליישובים היהודיים

הרשות הפלסטינית נטעה מיליוני עצי זית ביהודה ושומרון במטרה לייצר רצף טריטוריאלי חקלאי ולקבוע עובדות בשטח. כך עולה מדו"ח של המנהל האזרחי.

מחאת יום הנכבה (צילום: רויטרס)
ארכיון. הפלסטינים נוטעים עצי זית ביו"ש כדי לקבוע עובדות בשטח(צילום: רויטרס)

לפי הדו"ח, שנכתב על ידי ראש מדור חקלאות במהל ונחשף באמצעות ארגון לביא, משרד החקלאות הפלסטיני מממש תוכנית להשתלטות על שטחים באמצעות עצי הזית. "על פי נתונים סטטיסטים שהכין משרד החקלאות הפלסטיני, סך שטח גידול עצי הזית מסתכם בכ-975 אלף דונמים שבהם נטועים 14.7 מיליון עצי זית, בהם כ-11.9 מיליון עצים מניבים", נכתב בדו"ח.

 

"העלייה בשטח הגידול נבעה בעקבות פרויקט דגל של משרד החקלאות הפלסטיני שקרא לטעת מיליון עצי זית (בפועל מדובר בהרבה יותר ממיליון)", כתב הבכיר במנהל האזרחי. "במסגרת הפרויקט חילק המשרד, יחד עם ארגונים נוספים, כ-300 אלף שתילי עצי זית לחקלאים פלסטיניים ביהודה ושומרון".

 

בעבר דובר על ההשתלטות החקלאית הפלסטינית, אך הממדים היו פחותים בהרבה מאלו שטוענים כעת במנהל. לפי דו"ח מיוחד של עמותת רגבים, מ-2013 ועד ל-2017 התווספו מאות אתרי השתלטות חקלאית חדשה, שמתפרסים על אלפי דונמים, ונפרצו יותר מ-150 דרכים חדשות בהיקף מצטבר של מאות קילומטרים.

 

המשמעות של תפיסת השטחים החקלאיים היא קריטית וברורה. על פי חוק המקרקעין, שחל באזור יהודה ושומרון, עיבוד מתמשך של קרקע מאפשר לתבוע עליה בעלות בפועל. לפי דו"ח רגבים, הפעילות החקלאית הפלסטינית מתמקדת באזורים הסמוכים ליישובים יהודיים באזור ומהווים נכס אסטרטגי, שכן הפעילות החקלאית קוטעת רצף טריטוריאלי עתידי.

 

ישי חמו, רכז הפעילות של רגבים, הסביר: "נטיעת יותר ממיליון עצים על ידי הפלסטינים היא מיליון תמרורי אזהרה מול מדינת ישראל, שמתנהלת בשוויון נפש מול ההשתלטות הבלתי חוקית שהרשות מבצעת בעזרת הרבה מאוד כסף".

 

תגובת יחידת תיאום פעולות הממשלה בשטחים באשר למסמך קצין מטה חקלאות: "נבהיר כי המסמך שנכתב על ידי קצין מטה חקלאות, סמיר מועדי, נכתב כדיווח מידע פנימי המתבסס על נתוני משרד החקלאות הפלסטיני ואין מדובר בנתונים מאומתים על ידי גורמי המנהל האזרחי.  עוד נדגיש כי הנתונים במסמך מתייחסים לכלל אזור יהודה ושומרון, לרבות שטחי A ו-B. כמו כן, בשל העובדה כי אין מדובר בנתונים מוכחים, בימים אלו מתקיימת במנהל האזרחי עבודה לבחינת ואימות הנתונים.  המנהל האזרחי ימשיך לבצע אכיפה נגד פלישות בלתי חוקיות בתחומי אדמות מדינה שלא כוללות אדמות פרטיות בשטחי C".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים