שתף קטע נבחר
 

עודף מידע: OUT. מדד אמפירי לחיזוי: IN

אם היינו אומרים לכם שניתן לדעת באופן מדעי כמה מהר יגיע הציוץ שלכם בטוויטר, לכל העולם, או כמה ויראלי יהיה הפוסט בפייסבוק שמדווח על מוצר פגום של אחת מיצרניות המזון הגדולות, בוודאי הייתם מביעים ספקות. בשנה האחרונה, מחלקת החדשנות והטכנולוגיה בקבוצת יפעת הפכה את החזון הזה למציאות, ואת המידע הרב שנצבר לחומר לימודי יקר ערך

בעבר הלא רחוק הייתה תחושה שאנו חיים בעידן בו יש יותר מדי אינפורמציה. היו כאלו שניסו להגדיר את התקופה כ"עידן התפוצצות המידע". השאלות שצפו היו איך נחשף לכל המידע החשוב הזה? איך נוכל להקיף את כל הידע הקיים וזה שנצבר? בשנים האחרונות הטכנולוגיה משתנה וביחד עימה גם השאלות והתשובות. השאלות הקשורות לחשיפה למידע, הוחלפו ב: "איך נוכל ללמוד מכל הידע הנצבר?"

 

אילוסטרציה (צילום: יח"צ)
אילוסטרציה(צילום: יח"צ)

 

חוזים את העתיד

"קבוצת יפעת" שנמצאת בחזית איסוף וניטור מידע ממקורות שונים ובאמצעים שונים ומגוונים, מוצאת את עצמה בחזית של העידן החדש והמאתגר של ימינו. בזכות טכנולוגיה חדשנית פורצת דרך, "קבוצת יפעת" מצליחה לא רק להוביל בתחום איסוף המידע והלמידה ממנו אלא לוקחת אותנו לעתיד של העידן החדש – איסוף המידע, למידה ממנו ושימוש ביכולות מחשבתיות וטכנולוגיות כדי לנסות ולחזות את העתיד. מי שחושב שמדובר בכדור בדולח וביכולות על־חושיות, טועה כמובן.

 

מה כן, הנה דוגמה: אם היינו אומרים לכם שניתן לדעת באופן מדעי כמה מהר יגיע הציוץ שלכם (או של מי שיש לו משהו רע להגיד עליכם) בטוויטר, לכל העולם, או כמה ויראלי יהיה הפוסט בפייסבוק שמדווח על מוצר פגום של אחת מיצרניות המזון הגדולות, בוודאי הייתם מביעים ספקות, וככל הנראה במידה רבה של צדק. הרי יש כאן כל כך הרבה גורמים משתנים או אפילו פסיכולוגיים שלא קל לבחון בכלים מדעיים. בואו נחשוב לרגע כמה קל היה לנו, כאנשים פרטיים או כבעלי אינטרסים עסקיים, אם רק היינו יכולים ללמוד מסך כל הציוצים והפוסטים ובעיקר, אם היינו מנצלים את המידע לחיזוי.

 

יפעה מצגר, סמנכ"לית טכנולוגיות, קבוצת יפעת ()
יפעה מצגר, סמנכ"לית טכנולוגיות, קבוצת יפעת

 

רמת דיוק גבוהה

בשנה האחרונה, מחלקת החדשנות והטכנולוגיה בקבוצת יפעת הפכה את החזון הזה למציאות, ואת המידע הרב שנצבר בשרתים ובענני הקבוצה, לחומר לימודי יקר ערך על ידי טכניקות של למידת מכונה.

 

"הצטלבות של מספר גורמים בשוק הטכנולוגי הביאה אותנו להזדמנות עסקית טכנולגית מדהימה: טכנולוגיות AI (אינטליגנציה מלאכותית) בשלו והפכו זמינות ואיתן תשתיות מחשוב מבוססות מעבדים גרפיים. טכנולוגיות אלו יחד עם הידע העסקי המשמעותי והניסיון הרב בניתוח נתונים בכלל וה־BIG DATA בפרט יצרו לנו כלי משמעותי וייחודי המאפשר ניתוח וחיזוי ברמת דיוק גבוהה במיוחד", אומרת יפעה מצגר סמנכ"לית טכנולוגיות ב"קבוצת יפעת".

 

במסגרת מאגד אינפומדיה המורכב מחברות טכנולוגיה מובילות מישראל בחסות הרשות לחדשנות, שולבו כליMachine Learning, ניתוח טקסט ועיבוד תמונה מתקדמים מעולמות הבינה המלאכותית דוגמת רשתות נוירונים, וכן מודלים סטטיסטיים ואלגוריתמים מורכבים אשר הניבו תוצאות מרשימות. הפיילוט הראשוני שלנו העוסק ביכולת "חיזוי" בטוויטר פועל בהצלחה וכעת בזכות הטכנולוגיה הנלמדת ומודלים מתמטיים חדשניים מסתערים ב"קבוצת יפעת" על היעד הבא: הפייסבוק. המהפכה כבר כאן. יש למה לחכות.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים