שתף קטע נבחר

 
צילום: דובר צה"ל, אביהו שפירא

ארה"ב: תומכים במאמצי ישראל להגן על ריבונותה

שעות אחדות לאחר ההכרזה הישראלית על מבצע "מגן צפוני" להשמדת מנהרות חיזבאללה, קרא היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון לאיראן ולסוכניה: "הפסיקו את הכוחנות וההתגרות המהוות איום בלתי מקובל על ישראל". עשרות פקחים של האו"ם נפרסו באזור הגבול והמרחב האווירי נסגר לטיסות אזרחיות

היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ון בולטון הביע בצהריים (יום ג') תמיכה בישראל בעקבות מבצע "מגן צפוני" נגד המנהרות של חיזבאללה: "ארצות הברית תומכת באופן מלא במאמצי ישראל להגן על ריבונותה וקוראת לחיזבאללה לחדול מחפירת המנהרות לתוך ישראל ולהימנע מהסלמה ומאלימות".

 

מבצע "מגן צפוני" - כותרות אחרונות:

מתי זיהה צה"ל את המנהרות ומה ניתן לחשוף

תושבים בצפון התריעו: "זה לא ייגמר במנהרות, חיזבאללה התחזק"

צה"ל מזהיר את חיזבאללה: "אל תתקרבו למנהרות, חייכם בסכנה"

 

 

כוחות הנדסה פועלים לאורך גבול לבנון    (צילום: אביהו שפירא | רויטרס)

כוחות הנדסה פועלים לאורך גבול לבנון    (צילום: אביהו שפירא | רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היועץ בולטון קרא בציוץ בטוויטר "לאיראן ולכל סוכניה להפסיק את הכוחנות האזורית ואת ההתגרות, המהוות איום בלתי מקובל על ישראל ועל הביטחון האזורי".

 

אמש נועד מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו לפגישה דחופה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלאחריה שב והדגיש את "המחויבות שלנו לביטחון הלאומי של ישראל ואת זכותה המוחלטת להגנה עצמית".

פעילות צה
פעילות צה"ל באזור הגבול(צילום: AFP)

פעילות צה
(צילום: AP)

פקחי או
פקחי או"ם בגבול לבנון(צילום: AFP)

פקחי או
פקחי או"ם בגבול לבנון(צילום: AFP)

פעילות צה
(צילום: AFP)

כוחות גדולים של יוניפי"ל, כוח צבאי לשמירת שלום של האו"ם, נפרסו היום משני צידי הגבול בין הכפר הלבנוני כילא למטולה. עשרות חיילי או"ם הגיעו לפקח ולתעד מקרוב את המתרחש, בניסיון להרגיע את השטח ולמנוע הסלמה.

 

כמו כן, השטח האווירי במרחק של 6 ק"מ מגבול לבנון נסגר הבוקר לטיסות אזרחיות. השטח האווירי צפוי להיפתח חזרה מחר בשעה 17:00.

 

נשיא לבנון, מישל עאון, מסר כי הוא עוקב אחר ההתפתחויות בגבול הדרומי, אחרי שישראל החלה בחפירות. בציוץ בטוויטר הוא הוסיף כי קיים שורה של שיחות עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי, עם ראש הממשלה סעד אל-חרירי ועם מפקד הצבא ג'וזף עון.

רכב צבאי ברחובות מטולה (צילום: רויטרס)
רכב צבאי ברחובות מטולה(צילום: רויטרס)

פעילות צה
פעילות צה"ל באזור הגבול(צילום: רויטרס)

פעילות צה
(צילום: רויטרס)

פעילות צה
(צילום: רויטרס)

פעילות צה
(צילום: AFP)

פעילות צה
(צילום: AFP)

כוחות צה
כוחות צה"ל בגבול לבנון בפעולות לחשיפת המנהרה(צילום: אביהו שפירא)

חיילי יוניפ
חיילי יוניפי"ל משקיפים על הנעשה בגבול הצפון(צילום: AFP)

תצלום אוויר, דרום כפר כילא (צילום: דובר צה
תצלום אוויר, אזור כפר כילא(צילום: דובר צה"ל)
 

בצהריים סיים הרמטכ"ל גדי איזנקוט סיור והערכת מצב לאורך הגבול עם קציני פיקוד הצפון ונפגש עם ראשי הרשויות באזור. בעקבות הערכת המצב התייחס דובר צה"ל, תת-אלוף רונן מנליס, למנהרה שנחשפה ליד מטולה: "היא נחפרה במשך יותר משנתיים מהאזור הדרומי של הכפר כילא, מתוך מבנה מגורים. זו חפירה שונה מעזה. מדובר בחפירה בסלע, מורכבת וארוכה יותר. המנהרה נחפרה 40 מטר בשטח ישראל. בסך הכל אורכה המוערך הוא כ-200 מטר. יש מנהרות ארוכות יותר".

 

על פי צה"ל, בניגוד למנהרות שנחפרו מרצועת עזה, המנהרה ליד מטולה היא ללא דיפונים מבטון - אלא מסלע טבעי שבתוכו נחצבה. גובהה ורוחבה - כשני מטרים. יש בה מערכות אוורור, חשמל וצינורות. היא נחפרה בעומק של כ-25 מטרים.

 

צילום: אלי סגל, שמיר אלבז

צילום: אלי סגל, שמיר אלבז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

כרגע מתבצעות עדיין עבודות הנדסיות עם כלי דחפור שונים מחוץ למטולה. בין מקום הפעילות לבין הגדר ההיקפית של מטולה יש כמה מאות מטרים. פתח המנהרה שהתגלה ומטופל נושק לחומה שמפרידה בין כילא לשדה החקלאי מול מטולה. העבודות באזורים נוספים נגד המנהרות החודרות יימשכו לפי סדר עדיפות ומידת האיום.

 

המבצע לחשיפת המנהרות מתוכנן להימשך כמה שבועות. "חלק מהפעולות יהיו מדויקות ואחרות פחות", אמר תא"ל מנליס. "אנו אוחזים בתמונה רחבה יותר מהתוואי עצמו, כולל מהיכן הגיעה כל מנהרה. יש חברי מטכ"ל שלא ידעו על המבצע שתוכנן אצלנו באופן ממודר בדיוני מעקב פעמיים בשבוע ומול הדרג המדיני".

 

מצדו האחר של הגבול עוקבים מקרוב אחר עבודות צה"ל. צבא לבנון אמר בהתייחסות רשמית לאירועים: "המצב בצד הלבנוני רגוע ויציב והוא נמצא תחת מעקב קפדני. יחידות הצבא הפרוסות באזור מבצעות את משימותיהן הרגילות לאורך הגבול, בשיתוף פעולה ותיאום עם כוח יוניפי"ל כדי למנוע הסלמה או הידרדרות בדרום לבנון. כמו כן, הפיקוד מודיע כי הצבא מוכן לחלוטין להתמודד עם כל מצב חירום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
פעילות צה"ל באזור הגבול
צילום: אביהו שפירא
מומלצים