שתף קטע נבחר

 

נתניהו: "האלימות נגד נשים - טרור לכל דבר"

יממה אחרי המחאה הנרחבת, כינס רה"מ את ועדת השרים המיוחדת לדיון באלימות כלפי נשים. הוא מחה על אי ניצול תקציבים שיועדו לנושא, והדגיש כי הפתרון הוא "טיפול בקורבנות הטרור ואגרוף לפנים של הבעלים המכים". נתניהו אף הורה לקדם בחקיקת בזק הצמדת אזיק אלקטרוני לגברים מכים

 

ועדת השרים בנושא האלימות נגד נשים    (צילום:גיל יוחנן)

ועדת השרים בנושא האלימות נגד נשים    (צילום:גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום אחרי המחאה הנרחבת נגד אלימות כלפי נשים, כינס הבוקר (יום ד') ראש הממשלה בנימין נתניהו ועדת שרים מיוחדת לדיון בנושא. "אני מתכוון להביא שתי תוצאות - אחת לקורבן ואחת למבצע הפשע", אמר נתניהו בפתח הדיון. "אני רואה את האלימות נגד נשים כטרור לכל דבר".

 

אחת הטענות המרכזיות של מובילות המחאה הייתה שתקציב שיועד לטיפול בנושא - לא מנוצל. בהתייחסו לטענה אמר ראש הממשלה כי "הקורבן או הקורבנות במקרה הזה הן נשים שסובלות אלימות ומכות, ואנחנו מחויבים להוציא לפועל את התוכניות הקיימות. אני מבין שיש תקציבים יותר ממה שחשבתי, אבל הם אינם מנוצלים. אז תקציב שאיננו מנוצל כאילו לא קיים. אנחנו יודעים מה הסכומים ונפעל עכשיו קודם כל להוציא את הסכומים האלה ובמידת הצורך גם להוסיף".

 

העצרת בכיכר רבין, אמש    (צילום: ליהי קרופניק)

העצרת בכיכר רבין, אמש    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש הממשלה הוסיף כי "הדבר השני זה הטיפול בגברים המכים. אני רואה את האלימות נגד נשים כטרור לכל דבר. לא מטפלים בטרור רק על ידי זה שמטפלים בקורבן. צריך לטפל בקורבנות הטרור אבל אף אחד לא היה מעלה על דעתו שנילחם מלחמה בטרור בלי לטפל בטרוריסטים. לטפל תרתי-משמע. מי שניתן לשקם אותו, בבקשה, אבל בראש ובראשונה שיהיה עונש לפשעים הללו".

 

בנימה ביקורתית אמר נתניהו כי "הרושם שלי הוא שהמערכות השונות שלנו הן במידה רבה משותקות ואינן עושות את זה. ראיתי את הסטטיסטיקה הגולמית, היא מאוד מאוד בעייתית. לכן אנחנו צריכים לפעול גם נגד הבעלים המכים וזה חסר. כל השיח הוא חסר. הוא שיח שמדבר רק על צד אחד ולא על הצד השני - איך נלחמים בטרור הזה? ולכן אנחנו צריכים לקחת את שני הצדדים".

 

"החמלה, הסיוע, הכתף החמה לנשים מוכות וגם לילדים שלהם, תמיד רואים את זה במעונות וזה מאוד קשה", אמר נתניהו. "המדינה ביד חפצה צריכה לתת את הסיוע הזה ואנחנו נעשה את זה, אבל בצד השני אגרוף לפנים של הבעלים המכים האלה, או הגברים המכים האלה. זה חייב להיות שני הדברים גם יחד. נדמה לי שיש לנו מה לעשות בשניהם, עבודה גדולה".

 

ועדת שרים בנושא האלימות נגד נשים בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו (צילום: AP)
רה"מ נתניהו והשר ארדן בדיון הוועדה(צילום: AP)

ראש הממשלה ציין כי "השיטה שלי בוועדות כאלה היא לקבוע יעדים ולהיפגש בתדירות של אחת לשבועיים בערך על מנת לוודא שהדברים מתבצעים, לקבל דיווח על מה נעשה מה שהוחלט בישיבה הקודמת ולזוז הלאה בישיבה הבאה. זו שיטה פשוטה, מאוד יעילה, מאוד אפקטיבית, כך נפעל גם כאן".

 

נתניהו הורה לקדם בחקיקת בזק וליישם את הצעת החוק של שרת המשפטים איילת שקד ושל השר לביטחון הפנים גלעד ארדן למלחמה בעבירות אלימות במשפחה באמצעות פיקוח טכנולוגי, שיגן על נפגעות אלימות במשפחה ויאפשר להם את החופש והבטחון הראוי להם.

 

לפי הצעת החוק, יוצמד לעבריין או החשוד צמיד אלקטרוני הכולל טכנולוגיית GPS, שבאמצעותו יהיה ניתן לעקוב אחר מקום המצאו של העבריין או החשוד בכל מקום ובכל עת. באופן הזה, כך מקווים, תימנע האפשרות מהתוקפים לאיים בהפתעה על קורבנותיהם.

 

"מענה אפקטיבי להגנה על נפגעות האלימות" 

השר ארדן אמר: "נשים צריכות להיות מוגנות ולהרגיש בטוחות ולא לחשוש מאלימות של מי שפגעו בהם. השימוש בצמיד האיתור יאפשר מענה מהיר ואפקטיבי להגנה על נפגעות האלימות במשפחה בכל רגע נתון ובעיקר יאפשר להן את החופש המגיע להן, ללא החשש שהגבר האלים יפר את צו ההרחקה או תנאי השחרור שלו. ובמקרה של הפרה, מערכת אכיפת החוק תוכל להתערב באופן מיידי".

 

שרת המשפטים שקד אמרה: "לא הנשים נפגעות האלימות צריכות להתחבא - העבריינים המכים צריכים להיות המורחקים. זאת המטרה בהצעת החוק שאנחנו מובילים. בעזרת הטכנולוגיה החדשה נוכל להפוך את היוצרות ולשחרר את הנשים מלפיתת האלימים".

 

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל אמרה לפני הדיון כי "עצם העובדה שראש הממשלה מכנס את כלל נציגי המשרדים - זה יפתור את הבעיות. יש הרבה דברים על הפרק, צריך לעשות את הכול בראייה הוליסטית והשקעת תקציבית ורק ועדה בראשותו של ראש הממשלה תפתור את הבעיה.אין ספק שמדובר ברצח של נשים בכמות בלתי סבירה וזה מדיר שינה מעיניי".

מחאה אלימות נגד נשים בכיכר רבין תל אביב (צילום: נועה מילר)
שיא המחאה: ההפגנה אמש בכיכר רבין(צילום: נועה מילר)

מחאה אלימות נגד נשים בכיכר רבין תל אביב (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מדוברות בתי המשפט נמסר בתגובה לביקורת של נתניהו על כך שהמערכות משותקות: "ראוי לזכור כי הטיפול בסוגית האלימות כלפי נשים מצריך מאמץ משולב של כל הגורמים הנוגעים בדבר ובכלל זה גורמים רבים האמורים לטפל בנושא בשלב מוקדם בהרבה לפני שהתיק מגיע לבית המשפט.

 

"מערכת בתי המשפט משקיעה מאמצים רבים בטיפול בתיקים הנוגעים לאלימות במשפחה תוך דגש על התמקצעות השופטים והשופטות בתחום זה וכן עורכת השתלמויות ייעודיות המוקדשות לטיפול בעבירות מין ואלימות".

מחאה אלימות נגד נשים בכיכר רבין תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאה אלימות נגד נשים בכיכר רבין תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

כ-30 אלף בני אדם הגיעו אמש לכיכר רבין בתל אביב לאירוע השיא של יום הזעם על האלימות ומעשי הרצח. עשרות מפגינים צעדו מוקדם יותר עם לפידים מגינת לוינסקי שבדרום תל אביב ועד לכיכר. הקהל צעק: "ביבי ביבי תתפטר, דם נשים הוא לא הפקר" ו"בושה בושה".

 

אורטל שפק, בתה של עליזה שפק ז"ל שנרצחה על ידי בעלה בנפרד לפני כחודשיים בנתניה, סיפרה על אמה: "ככל שניסתה להתרחק ממנו הוא ניסה להתקרב יותר ויותר וככל שהבין יותר ויותר שהוא מאבד אותה, שהיא בוחרת בחופש שלה, בלבד שלה - ככה צמחה בו ההבנה שהיא יכולה בלעדיו, אבל הוא.. מה הוא? הוא כלום בלעדיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
נתניהו. "לתת אגרוף לפנים של הגברים המכים"
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים