שתף קטע נבחר

שוחררו לבתיהם 22 הרופאים שנחשדו בזיוף דיפלומות בארמניה

פרשת זיוף התעודות: לאחר 3 ימי מעצר קבע ביהמ"ש שהראיות שהציגה המשטרה לא מספיקות. אחד החשודים: "אנחנו דורשים התנצלות". במשטרה מתחו ביקורת על ההחלטה וטענו כי החשודים שוחררו חרף ראיות מוצקות שהוצגו נגדם

 

 

בית משפט השלום בנצרת שחרר היום (רביעי) בתנאים מגבילים את 22 הרופאים המתמחים שנעצרו ביום ראשון בחשד שהציגו למשרד הבריאות תעודות מזויפות שלפיהן סיימו לימודי רפואה באוניברסיטאות בארמניה - אף שבפועל למדו שם פרק זמן קצר בלבד. בית המשפט קבע שהראיות נגדם לא מספיקות ודחה את ערעור המשטרה בנושא. במקביל שחררה המשטרה 21 חשודים נוספים, בהם רוקחים ומעורבים אחרים, ללא דיון בעניינם בבית המשפט.

 

אחד החשודים ששוחרר אמר: "ידענו שההר יוליד עכבר. לא הייתה כל סיבה לעצור אותנו. המשטרה גרמה לנו לנזק קשה ופגעה במקצוע שלנו. אנו דורשים התנצלות".

 

עו"ד אחמד רסלאן, המייצג כמה מהחשודים, אמר בתגובה לשחרורם: "בית המשפט אמר את דברו ודחה את בקשת המשטרה להארכת מעצר. הוא הבין היטב שאין בסיס להאשמות. ניסו להעצים ראיות דלות במטרה לבסס את החשדות. מדובר באנשים נורמטיבים ממשפחות טובות, והמשטרה קבעה שהם מסכנים את הציבור".

 

מעצר החשודים בשבוע שעבר:

 

הארכת מעצר לרופאים, סטאז'רים ורוקחים אשר הציגו במרמה תעודות מארמניה (צילום: אפי שריר)
(צילום: אפי שריר)

הארכת מעצר לרופאים, סטאז'רים ורוקחים אשר הציגו במרמה תעודות מארמניה (צילום: אפי שריר)
(צילום: אפי שריר)

הוא הוסיף כי המשטרה הכירה את החשדות חצי שנה לפני שעצרה את החשודים, וציין כי הדבר הוא בבחינת הוכחה לכך שלא היוו סכנה: "אם המשטרה הייתה מאמינה לחשדות, היה עליה לבצע את המעצרים כבר מזמן".

 

המשטרה פתחה בחקירת הפרשה שזכתה לשם "רישיון להרוג" בעקבות פנייה של יו"ר עמותת רופאי השיניים הערבים בישראל, ד"ר פכרי חסן, למשרד הבריאות. במסגרת החקירה, פשטו כוחות על בתי חשודים מלקייה ועד מג'דל שמס ועצרו כ-40 בני אדם בהם רופאים, מתמחים ורוקחים. על פי החשד, המעורבים למדו רפואה במוסדות בחו"ל ומשלא עמדו בדרישות האקדמיות פנו למתווך שקישר אותם למוסדות בארמניה, שם שהו זמן קצר שלאחריו שבו ארצה עם תעודות שגרסו כי סיימו את לימודיהם והכשרתם.

 

 

במשטרה התייחסו לחומרת הפרשה בשל אופי המקצוע שבו עסקו החשודים והחשש לשלום הציבור: "החשודים שידעו כי הם מחזיקים בתעודה שקרית, הציגו אותה למשרד הבריאות במטרה לזכות ברישיון הרפואה הנחשק, חלקם אף הצליחו לעבור את בחינות ההסמכה ולזכות במשרות ציבוריות בבתי חולים ומרפאות".

 

עוד מתחו ביקורת במשטרה על החלטת בית המשפט וטענו כי חרף ראיות מוצקות שהוצגו, הוחלט על שחרור החשודים למעצר בית בתנאים מגבילים, כשבין היתר לא יעסקו בעבודות הקשורות לרפואה למשך 30 ימים.

 

אחד החשודים, תושב ערערה בשנות ה-30 לחייו, נעצר בעת שהיה במשמרת במחלקה הפנימית באחד מבתי החולים בארץ. במקרה אחר, בעת מעצרו של תושב טירה שהתחזה לרופא, נתפס אביו כשברשותו שני רובים מסוג קלצ'נקוב.

 

תקציר הידיעה בערבית

إطلاق سراح جميع الأطباء المعتقلين بقضية الشهادات المزيفة

من حسن شعلان

قررت محكمة الصلح إطلاق سراح 22 طبيب من الذي تم إعتقالهم بشبهة مزاولة مهنة الطب بشهادات مزيفة، فيما رفضت المحكمة قبول إستئناف الشرطة بشأن إطلاق السراح.

كما وتم إطلاق سراح 21 شخص على نفس القضية، من محطة الشرطة دون تقديمهم لجلسة محكمة.

وقال المحامي أحمد رسلان الموكل للدفاع عن عدد من الأطباء "جميع الشبهات التي نسبت للمعتقلين هي عارية عن الصحة ولا أساس لها. منذ اللحظة الأولى كان لا بد من التروي وعدم الحكم على المعتقلين بناء على شبهات، واليوم ظهرت الحقيقة والمحكمة رفضت إدعاءات الشرطة وتم إطلاق سراح الجميع بعد أن نسبت اليهم إفتراضات شٌهرتْ بهم وبمستقبلهم 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
דיון בהארכת מעצר רופאים חשודים
צילום: אפי שריר
מומלצים