שתף קטע נבחר

 

שוטר הוכה וחקר את תוקפיו. הודאותיהם נפסלו

במהלך בדיקת תלונה בבית משפחה בירושלים הותקף הקצין - שהודה: "לא תקין ששוטר קורבן יחקר את החשוד". עקב פסילת ההודאות, לפרקליטות יהיה קושי להרשיע את הנאשמים

שוטר שהוכה חקר את החשודים במקרה, בניגוד עניינים מובהק ובניגוד לנוהלי המשטרה. מסיבה זו בית משפט השלום בירושלים פסל את הודאות הנאשמים במקרה. מדובר במשפחה חרדית מירושלים שנגד שישה מבני המשפחה הוגשו כתבי אישום בגין תקיפת שוטרים, על רקע תלונת בתם למשטרה.

 

במהלך שלב ההוכחות במשפט נשאל קצין החקירות מדוע חקר את מי שביצע את העבירה כלפיו ובתגובה הודה: "תקלה שלנו. לא תקין ששוטר קורבן יחקור את החשוד. כל התקלות בתיק החקירה הן תקלות שלי". בשל כך, פסק השופט בדיון באופן נחרץ: "איני מקבל את ההודאות בשל הפגם שבגבייתן באמצעות שוטר, שהוא נפגע העבירה". מסיבה זו יהיה קושי לפרקליטות להרשיע את שני הנאשמים.

חדר חקירות אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

אם לא די בניגוד העניינים הברור שבו היה השוטר החוקר, מחומר החקירה עולה שאותו חוקר צילם את האירוע בזמן תקיפת השוטרים. אלא שהצילומים, הראיה החשובה ביותר, נעלמה. החוקר נזכר רק חצי שנה לאחר האירוע לכתוב מזכר שבו הודה שהסרטונים נמחקו ונעלמו.

 

על פי הנוהל המשטרתי יש לצרף לתיק החקירה את הראיות תוך 24 שעות, עם אפשרות להאריך את התקופה ל-72 שעות. קצין החקירות הודה בדיון שאיבוד ראייה עלול להוביל לטיפול משמעתי נגד החוקר.

 

עו"ד אביחי חג'בי, המייצג את אחד הנאשמים שהודאתו נפסלה, מסר בתגובה: "אני רוצה להאמין כי במשטרת ישראל של שנת 2018 לא היו נותנים, להבדיל אלפי הבדלות, לנאנסת לחקור את החשוד באונס. כתב האישום שהוגש כנגד הנאשמים דינו להימחק, שכן הוא המשך של חקירה רשלנית ומגמתית שנערכה על ידי שוטר בעל עניין".

 

עו
עו"ד אביחי חג'בי

תגובת המשטרה: "מדובר באירוע שבגינו נחקרו במשטרה כמה חשודים, לאחר שחלקם תקפו שוטרים, איימו והתנגדו לביצוע פעולות אכיפה. בסיום החקירה הועבר החומר לעיון והחלטת הפרקליטות, שהחליטו להגיש נגדם כתב אישום, ובימים אלו ההליך המשפטי עדיין מתנהל ע"י הפרקליטות. לנוכח ממצאים חריגים שהתגלו במהלך ההליך המשפטי הקשורים באופן הניהול של חלק מהחקירה, הועבר החומר הרלוונטי לבדיקה וטיפול של קצין תלונות הציבור".

 

"נדגיש כי מקרה נקודתי זה, אינו מייצג את הטיפול המקצועי והיסודי במאות אלפי תיקי חקירה המתנהלים במשטרה מדי שנה, שכן משטרת ישראל מקפידה הקפדה יתרה על טוהר החקירה, היעדר ניגוד עניינים, שמירת ראיות, תיעוד פעולות חקירה וביצוע כל פעולות החקירה הנדרשות לתכליתה - הגעה לחקר האמת, בהתאם לנהלים מוקפדים".

 

תגובת הפרקליטות: "הפרקליטות אינה מתייחסת לטענות שעולות במהלך, או בקשר לניהול תיק אשר תלוי ועומד בפני בית המשפט. הפרקליטות ערה לטענות האמורות ותתייחס אליהן, במידת הצורך, במסגרת קבלת ההחלטות בתיק".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים