דו"ח מגלה: כמה זמן תחכו בחדר מיון עד שיקבלו אתכם?
3 שעות ו־49 דקות: זה הזמן הממוצע שנאלץ לחכות מי שהגיע לחדר המיון באחד מבתי החולים בארץ בשנה האחרונה. כרבע מהמטופלים חיכו מעל חמש שעות במחלקות לרפואה דחופה. שינוי לא נראה באופק: רק לפני כשבועיים הודיע מנכ"ל משרד הבריאות כי בעקבות קיצוץ בכל משרדי הממשלה, התוכנית לשיפור חדרי המיון ב־2019 תבוטל
בכל חורף מתמלאים חדרי המיון בבתי החולים, והצוות הרפואי, שגם בימים רגילים קורס תחת הנטל, מתקשה לעמוד בקצב. התוצאה הבלתי נמנעת: זמני ההמתנה הולכים ומתארכים.
מנתוני דו"ח פנימי של משרד הבריאות שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות", עולה שמשך ההמתנה הממוצע בחדרי המיון בישראל בשנת 2017 עמד על 3 שעות ו־49 דקות. מדובר בעלייה של כ־21 דקות בהשוואה לשנת 2012, אז זמן ההמתנה הממוצע היה 3 שעות ו־28 דקות.
מערכת הבריאות בקריסה:
11 ימים, 21 חדרי מיון ברחבי הארץ: כך נראית מערכת בריאות בקריסה
"חדר המיון הוא פצצה מתקתקת. יהיו פספוסים בחיי אדם"
מגמת העלייה בזמני ההמתנה הייתה במרבית בתי החולים. על פי הנתונים, למעלה ממחצית מהחולים שהגיעו לחדר המיון של בית החולים הדסה עין כרם המתינו 4 שעות ו־12 דקות.
בבתי החולים שערי צדק בירושלים, בני ציון בחיפה ובילינסון בפתח־תקוה, למעלה ממחצית החולים המתינו שלוש שעות ו־54 דקות. בבית החולים לילדים שניידר זמן ההמתנה עמד על 3 שעות ו־48 דקות. מעל חמישית (23%) מהמטופלים חיכו מעל חמש שעות במחלקה לרפואה דחופה, ו־6% חיכו מעל 9 שעות.
השעות המועדפות להגיע לחדר מיון
עוד עולה מהנתונים של משרד הבריאות, שכמחצית המטופלים שהגיעו לחדר המיון ובסופו של דבר נשארו לאשפוז, המתינו כ־4 שעות. לעומת זאת, אלו ששוחררו לביתם בסוף הבדיקה, המתינו שעתיים ו־42 דקות. אלו שנשארו לאשפוז המתינו זמן רב יותר, מכיוון שלא תמיד נמצא מקום במחלקה, שבה היו אמורים להתאשפז.אם אין לכם ברירה ואתם חייבים להגיע לחדר המיון - עדיף שתגיעו בין השעות 15:00־23:00. על פי הנתונים של משרד הבריאות, שעות העומס בחדרי המיון הן בין שבע בבוקר לשלוש בצהריים, אז תמתינו בממוצע שלוש שעות ו־55 דקות.
לפני כשבועיים הודיע מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב כי לאור החלטת הממשלה לתת תוספת לשכר השוטרים, הסוהרים והגימלאים, יבוצע קיצוץ בכל משרדי הממשלה - ובכללם במשרד הבריאות - והוחלט לבטל את התוכנית לשיפור חדרי המיון.
"אנו נצמצם בשנת 2019 באופן משמעותי את התכניות הלאומיות במערך האשפוז, בהן: התוכנית לשיפור הטיפול בפגים; תוכנית המיונים ותוכנית הזיהומים" כתב בר סימן־טוב למנהלי קופות החולים.
"מערכת הבריאות שלנו חולה באופן אנוש, ובמקום להשקיע בה ולחזק אותה, ממשלת נתניהו גוזלת ממנה תקציבים", אמר ח"כ איציק שמולי, חבר ועדת הבריאות. "מאות מיליונים נלקחו רק בקדנציה הזו למרות שהמערכת מראש מתוקצבת בחסר. זו פשוט בושה, וזו לא טעות - זו מדיניות. למטרות הפוליטיות שלהם יש כסף, אבל להשקיע אותו כדי להוסיף מיטות, לחזק את הצותים הרפואיים שבקושי עומדים על הרגליים ולמגר את הזיהומים בבתי החולים - אין".