שתף קטע נבחר

וול סטריט מודאגת: נאסד"ק איבד 3.1%, הנפט זינק ב-2.2%

חברות אופ"ק ורוסיה הגיעו להסכמה באשר לקיצוץ תפוקת הנפט; אכזבה מדו"ח התעסוקה בארה"ב והמשך החששות ממלחמת הסחר שלחו את דאו ג'ונס לירידה של 2.2%; אפל צנחה ב-3.6%, טבע - ב-4.2%

וול סטריט סגרה יום מסחר נוסף כשהוא צבוע באדום כהה על רקע החששות ממלחמת הסחר ומההאטה העולמית: נאסד"ק איבד 3.1%, דאו ג'ונס איבד 2.2% ו-S&P 500 ירד ב-2.3%. שני המדדים האחרונים רשמו יום שלישי ברציפות של ירידות.

  

לאחר ההסכמות בין אופ"ק ורוסיה על קיצוץ התפוקה: הנפט מסוג WTI עלה ב-2.2% וננעל ברמה של 52.6 דולר לחבית. בסיכום שבועי הוסיף 3.3%, ומדובר בעלייה שבועית שנייה ברציפות. הברנט עלה ב-2.7% לרמה של 61.7 דולר לחבית. בסיכום שבועי נרשמה עלייה של 3.7% בערכו. פרט להסכם המשמעותי בין יצרנית הנפט, ניתן לציין כי נרשמה ירידה במספר האסדות הפעילות בארה"ב, ולפי נתוני חברת בייקר יוז מספרן ירד בשבוע שעבר ב-10 ל-877. מחיר הגז הטבעי עלה ב-3.7% לרמה של 4.488 דולר ליחידת אנרגיה. בסיכום שבועי נרשמה ירידה של 2.7%. 

  

הזהב עלה ב-0.7% וננעל ברמה של 1,252.6 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי הוסיף 2.2%.

 

בורסות אירופה ננעלו בעליות, כשמדד סטוקס 600 האזורי עולה ב-0.7% וכל המגזרים בו נצבעים בירוק. ניתן לציין במיוחד את מגזר הטכנולוגיה שעלה ב-2%, כשמניות נוקיה ואריקסון מוסיפות יותר מ-2%. מדד פוטסי עלה ב-1.1%, דאקס - ב-0.2% וקאק - ב-0.7%.

 

טבע: אתמול הודיעה חברת סנדוז כי תתחיל למכור בארה"ב גרסה משלה למזרקי האפיפן - זאת כשבוע לאחר שהחברה הישראלית השיקה את הגרסה הגנרית לתרופה זו.

 

מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן נותר החודש ללא שינוי - ברמה של 97.5 נקודות. זאת בעוד שצפי האנליסטים עמד על 97.3 נקודות.

 

נתון מאקרו נוסף בארה"ב: המלאים הסיטונאיים זינקו ב-0.8% באוקטובר - דבר המעיד על כך שהחברות הגבירו תפוקה לקראת עונת החגים ועל עלייה בתמ"ג. עם זאת, המכירות נפלו ב-0.2%. היחס בין המלאים למכירות עלה מ-1.27 חודשים ל-1.28 חודשים בספטמבר - התקופה הנדרשת למכירת כל המלאים הקיימים.

 

דו"ח תעסוקה חלש מהצפוי בארה"ב: במהלך נובמבר התווספו למשק האמריקאי 155 אלף משרות בלבד. זאת, לעומת צפי לתוספת משמעותית יותר של לפחות 190 אלף משרות. שיעור האבטלה נותר בשפל של 49 שנים על 3.7%. השכר הממוצע לשעה עלה ב-0.2% ל-27.35 דולר.

 

בשוק מסבירים כי נתון חיובי יספק רוח גבית לבנק המרכזי האמריקאי במדיניות העלאת הריבית. "התרחיש של העלאת ריבית אחת בלבד בארה"ב במהלך כל 2019 שהשווקים צופים כעת הוא פסימי מידי, נוכח הנתונים הכלכליים", אומר עפר קליין, ראש אגף מחקר וכלכלה בחברת הביטוח הראל.

  

קליין מציין שנגיד הבנק המרכזי, ג'רום פאוול אמר בשבוע שעבר שלהערכתו הריבית הקצרה הנוכחית קרובה לרמת ה"ריבית הניטרלית", זאת בשונה מהצהרתו לפני כחודשיים שלפיה הריבית הנוכחית עוד רחוקה מכך. "הודעה 'יונית' זו שהצטרפה לנתונים מעט חלשים יותר שפורסמו לאחרונה הורידו מאוד את הצפי בשוק לעליית הריבית בשנה הבאה", מוסיף קליין ומציין כי להערכתו הריבית הקצרה תעלה שוב ב-19 בדצמבר, אך במקביל תוואי הריבית החזוי צפוי להתעדכן כלפי מטה. "הערכה זו נתמכת בפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה שהראתה שמרבית החברים תומכים בהעלאת ריבית נוספת השנה, אך הם פחות בטוחים לגבי התוואי הנוכחי שחזוי לשנה הבאה", סיכם.

 

באסיה ננעל המסחר במגמה חיובית: ניקיי היפני ננעל בעלייה של 0.8%, קוספי הדרום-קוריאני עלה ב-0.3%, ו-S&P/ASX 200 האוסטרלי הוסיף לערכו 0.4%. מנגד מדד ההאנג סנג ההונג קונגי איבד 0.5%. מדד שנגחאי הסיני ננעל ביציבות, עם עליות של פחות מ-0.1%. מניות הטכנולוגיה בלטו במסחר האסייתי: מניית סמסונג עלתה בסיאול ב-1.1%, ואילו מניית טנסנט בהונג קונג הוסיפה לערכה 2.1%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים