לא מהעולם הזה: כך נשמע משב הרוח על מאדים
נאס"א פרסמה סרטון, שבו אפשר לשמוע - אם תגבירו את הרמקולים - את הרוח המנשבת על פני כוכב הלכת השכן. האזינו
סוכנות החלל האמריקנית נאס"א פרסמה בסוף השבוע סרטון, שבו ניתן לשמוע את הרוח המנשבת על פני מאדים. הקולות הוקלטו ונשלחו לכדור הארץ על-ידי הנחתת InSight, שנחתה בסוף החודש שעבר בכוכב הלכת השכן. האזינו לקולות:
בנאס"א אמרו כי החיישנים של הנחתת תיעדו ב-1 בדצמבר רעש חלש, שנוצר על ידי תנודות שיצרה הרוח בכוכב הלכת האדום. מהירותה של הרוח מוערכת ב-5 עד 7 מטרים לשנייה והיא נעה מצפון-מערב לכיוון דרום-מזרח. הרוחות הללו תואמות לכיוונם של הפסים שיוצרים באזור עלעולי חול, אשר נצפו בצילומים של כוכב הלכת מהחלל.
ב-BBC דווח כי הקולות של הרוחות נקלטו באמצעות מתקן שהוצב על הלוחות הסולאריים, המספקים אנרגיה לנחתת. "הפאנלים הסולאריים בצדדים של הנחתת הם מקלטים מושלמים", הסביר טום פייק מאימפריאל קולג' שבולנדון, המוביל את ניסוי סייסמומטר בנחתת. הוא הוסיף כי למעשה לנחתת "יש אוזניים".
לנחתת שני כלים מדעיים עיקריים: האחד, מבחן חום שיקדח כ-5 מטרים אל תוך הקרקע, והשני, מכשיר למדידת רעידות באדמה. התצפיות יכולות לספק לא מעט מידע על המבנה וההרכב של מאדים, ובכך גם להביא להבנה טובה יותר של האופן שבו כוכבי לכת סלעיים נוצרים ומתפתחים, כך לפי המדענים המעורבים בפרויקט.
המשימה קיבלה את השם Insight - ראשי תיבות של INterior exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport - כלומר "חקר פנימי באמצעות בחינה סייסמית, גיאודזיה והסעת חום". בנאס"א מגדירים את המשימה המדעית כמו בדיקת סימנים חיוניים של חולה: הדופק (הסייסמי) הטמפרטורה (הסעת החום) והרפקלסים - כלומר תנודות של כוכב הלכת. כל זה ייעשה בעזרת מערך המכשירים בנחתת הקטנה, שקוטרה כמטר וחצי (בלי הלוחות הסולאריים) ומשקלה כ-360 קילוגרמים.