העובדים הסוציאליים חסמו לסירוגין את הכניסה לירושלים
ליד גשר המיתרים הפגינו כ-300 בני אדם במחאה על האלימות כלפיהם בתקופה האחרונה ועל תנאי ההעסקה. "אנחנו מקבלים שכר לא ראוי ועובדים בתנאים לא ראויים", אמר אחד מהם. האוצר: הם לא הציגו דרישות
מחאת העובדים הסוציאליים: כ-300 עובדי רווחה חסמו הבוקר (יום א') לסירוגין את רחבת גשר המיתרים בכניסה לירושלים. הם נשאו שלטים שעליהם כתוב "די למריחה, טפלו ברווחה", "כחלון תתעורר כי דמנו לא הפקר", "העם דורש שכר לא בדיוני", וקראו "רווחה ובריאות בלי איום של אלימות".
אילן שריף, עובד סוציאלי במשרד הרווחה בירושלים שהגיע להפגנה, אמר ל-ynet: "עובדים סוציאליים מקבלים שכר לא ראוי ועובדים בתנאים לא ראויים, ולכן נפגעות האפשרויות שלנו לתת סיוע לאנשים. הפערים החברתיים גדלים והולכים. אוכלוסיות שלמות נשארות מאחור, וכאן נכנסים עובדי הרווחה ומנסים לתקן נזקים. מדינה מתוקנת צריכה לאפשר את זה".
ההפגנה התקיימה בעיצומה של שביתה בשירותי הרווחה במרחב ירושלים, שעליה הכריז איגוד העובדים הסוציאליים. במסגרת ההשבתה בין היתר אין קבלת קהל של עובדים סוציאליים ובמחלקות הרווחה ברשויות המקומיות. כמו כן, שובתים העובדים הסוציאליים במשרד החינוך, בביטוח הלאומי ובמערכת הבריאות.
איגוד העובדים הסוציאליים פתח ביום חמישי האחרון בצעדי המחאה הארגוניים, שבמסגרתם הוא משבית בכל יום מחוז אחר. ביום חמישי הושבתו השירותים בצפון ומאות עובדים סוציאליים הפגינו מול קריית הממשלה בחיפה. מחר יושבת מחוז הדרום ותתקיים הפגנה מול קריית הממשלה בבאר שבע.
העובדים הסוציאליים פתחו בעיצומים לאחר שורה של מקרי אלימות נגדם. הם דורשים שתוגבר ההגנה עליהם בסביבת העבודה, בין היתר באמצעות אבטחה בכל שעות קבלת הקהל על ידי מאבטחים בעלי הכשרה רלוונטית. בנוסף, הם דורשים עמדת בידוק ביטחוני מסודרת ונוהלי בידוק קפדניים ומסודרים, דלתות משוריינות, אינטרקום, מצלמות אבטחה, דלתות מילוט ולחצני מצוקה המחוברים למוקד חירום פעיל. עוד הם דורשים מימון ומתן אבטחה מקיפה ואישית גם מחוץ למקום העבודה לעובדים שקיבלו איומים או שנמצאים בסיכון וליווי ותמיכה לעובדות ועובדים שחוו אירועי אלימות.
מעבר לכך, העובדים טוענים שאחד הגורמים לריבוי מקרי האלימות נגדם הוא העומס הרב בעבודתם והמחסור בכוח אדם, שגורם לתסכול המטופלים שמוציאים עליהם את הזעם שנצבר בשל הטיפול הלקוי. על כן הם דורשים שיפור בתנאי ההעסקה, הקלת העומסים והעלאת השכר של העובדים באופן שיאפשר לאייש את התקנים הקיימים ולתת מענה ראוי ומכבד ללקוחות בזמן סביר.
במשרד האוצר טוענים מנגד שעד כה איגוד העובדים הסוציאליים לא הציג שום דרישות קונקרטיות. "אנו מצרים על כך שאיגוד העובדים הסוציאליים בחר להכריז על שביתה שתפגע בציבור כשאנו רק בתחילת הדיונים ועוד בטרם העבירו את דרישותיהם בנושא האלימות", נמסר.