שתף קטע נבחר

העיסוק החדש של ויקטוריה בקהאם: חדשות האמנות

אמנית המחאה שגורמת לאנשים לשכב על רצפת המוזיאון, הטוויסט בקריירה של חברת הספייס גירלס, ולמי שייך פסל הנער העירום?

 

מבט אל העתיד?

במקביל להודעת הממשלה הקובנית שבקרוב אזרחי המדינה יוכלו לגלוש באינטרנט בטלפונים הסלולריים שלהם, נעצרה האמנית טניה ברוגרה, שעבודתה מאכלסת כעת את אולם הטורבינות של מוזיאון הטייט מודרן בלונדון. ברוגרה מחתה נגד חוק חדש שמיועד להיכנס לתוקף בקרוב, המחייב כל אמן ומוזיקאי קובני לקבל רישיון כדי לעסוק במלאכתו. המשמעות היא שפעילות אמנות ללא רישיון תיחשב עבירה פלילית. ברוגרה ועוד שני אמנים פתחו בשביתת רעב ונעצרו מיד. העבודה של ברוגרה בטייט פוליטית במהותה ועוסקת בהגירה ופליטות. הריצפה באולם הטורבינות כוסתה בחומר המגיב לחום הגוף. מתחת לפני השטח מסתתר דיוקן של יוסוף, פליט סורי שהגיע ללונדון. אם מספיק אנשים ישכבו יחד על הרצפה בו זמנית, הדיוקן ייחשף.

 

עבודתה של ברוגרה במוזיאון הטייט מודרן

 

העיסוק החדש של ויקטוריה בקהאם

בעוד העולם נרעש לקראת האיחוד המתוקשר של להקת הספייס גירלז, ויקטוריה בקהאם, אחת מחמש הצלעות של להקת הבנות המצליחה, נותרה בחוץ. מעבר לכך שהיא פצחה בקריירה חדשה כמעצבת אופנה, לאחרונה נוסף לה טייטל נוסף - אוצרת אמנות. בחנות המפוארת שלה בלונדון היא מציגה תערוכות אמנות בשיתוף פעולה עם בית המכירות סותבי'ס, וביוני השנה הציגה תערוכה של יצירות אולד מאסטרס לקראת מכירה פומבית של סותבי'ס. זה טוב לעסקים שלה וגם טוב לסותבי'ס. כל צד מקבל נתח של סטטוס והחלוקה פשוטה: סותבי׳ס "יורדת" אל העם ובקהאם מקבלת מנה נאה של הון תרבותי.

 

טוויסט בקריירה. ויקטוריה בקהאם (צילום: MCT) (צילום: MCT)
טוויסט בקריירה. ויקטוריה בקהאם(צילום: MCT)

עתה היא מתחברת אל הגל הנשי ואוצרת את תערוכתה השנייה, ששמה כשם המכירה הפומבית שתתקיים בחודש פברואר הקרוב: "הניצחון הנשי", המציעה למכירה יצירות של נשים אמניות מהמאות ה-16-19. בהן גם ארטמיסיה ג'נטילסקי, שהפכה לסמל של תנועת metoo#.

 

לטורים נוספים של דבי לוזיה ב-ynet

פייק ניוז, קלימט ושילה

טביעות האצבע של רמברנדט

היצירה היקרה ביותר לאמן חי נמכרה ב-90 מיליון דולר

 

למי שייך הנער העירום?

פסל ברונזה יווני עתיק שנמשה מהים האדריאטי על ידי דייגים איטלקיים ב-1964, נרכש על ידי מוזיאון הגטי בלוס אנג'לס ב-1977 ומאז מככב באוסף המרשים בווילה גטי שבמליבו. בשבוע החולף קבע בית המשפט העליון באיטליה כי על הגטי להשיב את הפסל לאיטליה. הם טוענים שגם אם הפסל לא נמצא במים הטריטוריאליים של איטליה, הוא נמצא על ידי אזרחים איטלקיים שמשו אותו באמצעות רשתות דייג איטלקיות, המייצגות את הטריטוריה האיטלקית. אנשי הגטי טוענים שהפסל מעולם לא היה חלק ממורשת התרבות האיטלקית. הוא כנראה היה בדרך מיוון לרומא לפני אלפיים שנה והסירה כנראה נטרפה ומאז שהתה במים נייטרלים. בכל מקרה, הם מסרבים למסור את הפסל, מה שהפך לסוגיה משפטית מעניינת. המשך יבוא.

 

הנער היווני העירום (צילום: Wtin)
הפסל שבמחלוקת(צילום: Wtin)

ואצלנו - כבוד: זומו זכה להכרה בינלאומית

בעוד משרד התרבות לא מצא לנכון לתמוך במוזיאון הנייד זומו - הפרוייקט הנהדר הזה זכה להכרה בינלאומית כשהוכרז בשבוע החולף כאחד מחמישה זוכים בתחרות העולמית של סות'ביס לפרויקטים מצטיינים ופורצי דרך בתחום האמנות. הפרס, 10,000 פאונד, בוודאי יעזור אך לא יפתור את אתגרי המימון של המיזם הזה, בו כל המעורבים בו עובדים ללא לאות וגם ללא תשלום. כזכור, זומו מתקיים כעת בערד והכניסה אליו חופשית.

 

הכותבת היא הבעלים של גלריה שטרן, חוקרת תרבות, וכותבת על אמנות מדי שבוע

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
עכשיו גם אוצרת. ויקטוריה בקהאם
צילום: gettyimages
לאתר ההטבות
מומלצים