שתף קטע נבחר
 

האב תבע את בנו וכלתו: החזירו לי 800 אלף שקל שהלוותי לכם

מחיר הגירושין: במהלך שנות נישואיהם נהנו בני זוג מהצפון מכספים רבים שהלווה להם אביו של הבעל. לאחר שהחליטו להתגרש הוא דרש מהם להחזיר לו את הסכום. בית המשפט פסק לטובתו

נתתם הלוואה כספית לילדיכם הנשואים? ייתכן ותוכלו לקבל בחזרה את הכסף במקרה והם יתגרשו. תשאלו את האב שזכה לאחרונה בתביעה שהגיש נגד בנו וכלתו.

 

זוגיות שנייה? הצוואה שלכם היא קריטית

זה עלול לפרק את המשפחה: צוואה לא שוויונית

 

בתביעה נטען, כי במהלך שנות נישואי בני זוג הגרים בצפון הלווה להם אביו של הבעל כספים רבים בסכום מצטבר של 800 אלף שקל. כספים אלו שימשו את בני הזוג לבנות את ביתם באחד מיישובי הצפון. במשך הזמן יחסי בני הזוג עלו על שרטון והם החליטו להתגרש.

בני הזוג השתמשו בהלוואה בין היתר כדי לבנות את ביתם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בני הזוג השתמשו בהלוואה בין היתר כדי לבנות את ביתם(צילום: shutterstock)

בנוסף נטען, כי בני הזוג ערכו הסכם גירושין שבמסגרתו הם ציינו את ההלוואות שקיבלו מאביו של הבעל והסכימו כי הבעל הוא שישיב לבדו לאביו את הכספים במשך חייו של האב ובתשלום חודשי קבוע. דבר ההסכם התגלה לאב במקרה על ידי נכדתו, ובעקבות כך הוא דרש לקבל לידיו את ההסכם, ואז ראה את ההתחייבות הנוגעת אליו.

 

האב, שיוצג ע"י עו"ד מאיה הר ציון, הגיש תביעה נגד בנו וכלתו להשבת כל הסכום שהלווה לצדדים באופן מיידי. בתביעה נטען, כי הסכם הגירושין אינו תקף לגבי צדדים שלישיים ולכן ההתחייבות של הצדדים בהסכם אינה חלה על האב.

 

בית המשפט לענייני משפחה בנצרת קיבל את עמדת האב וקבע כי יש להשיב את כל הסכום לידיו.

 

"בית המשפט קבע כי הסכם הגירושין שאושר על ידי בית משפט, אינו מחייב צדדים שלישיים ולפיכך תביעתו של האב המלווה התקבלה", מסבירה עו"ד הר ציון. "במקרים שבהם מעורב צד שלישי בהסכם גירושין ישנן דרכים אחרות, נכונות יותר לפעול על פיהן".

 

לדבריה, "אם מדובר בחובות לבנק שאחד הצדדים מתחייב להחזיר לבדו, לא מספיקה התחייבות של אותו צד ומוטב להעביר את החיוב לחשבונו של המתחייב בהסכם. כמו כן ניתן להכניס סעיף שיפוי לטובת בן הזוג במקרה בו ייתבע על ידי הבנק. אפשרות נוספת, הנכונה למקרים בהם מבקשים להעניק הטבה לטובת צד שלישי, היא להכניס סעיף אכיפה שיאפשר לצד השלישי לאכוף את ההסכם במקרה שהצדדים לא יקיימו את התחייבותם כלפיו, או לחתום על הסכם נפרד להסכם הגירושין, אם הצד השלישי בגיר".

עו
עו"ד מאיה הר ציון(צילום: יח"צ)

 

עו"ד הר ציון ממליצה בכל מקרה להתייעץ עם עורך דין: "כאשר עורכים הסכם גירושין שבו מבקשים להעניק זכויות לצד שלישי או שיש בו התחייבות הנוגעת לצד שלישי חשוב להתייעץ עם עו"ד כדי שניתן יהיה לאכוף את אותה הטבה או התחייבות. בנוסף לכך, יש לשים לב כי כל התחייבות לגבי צד שלישי בהסכם בין בני הזוג לא תחול עליו אם הוא לא היה צד להסכם ולא חתם עליו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים