פרס לצלם ישראלי שצילם גורי אריות משחקים בזנב לביאה
צלם הטבע והווטרינר ירון שמיד תיעד בטנזניה גורי אריות ששיחקו בתפיסת הזנב של הלביאות שניסו לישון. "הגורים החמודים שבו את לב הקהל כמו ששבו את הלב שלי", מספר ירון ל-ynet לאחר שהגולשים בחרו בצילום כחביב הקהל בתחרות העולמית לצילומי טבע של ה"נשיונל ג'יאוגרפיק"
צילום של גורי אריות משחקים עם הזנב של אימם הלביאה, העניק לצלם הטבע, ירון שמיד, את פרס חביב הקהל בתחרות העולמית לצילומי טבע של אתר ה"נשיונל ג'יאוגרפיק".
החיפוש אחר החתולים הגדולים בטנזניה
ירון שמיד (48) מירושלים, עובד כיום כווטרינר לחיות בית ב"אגודה ההומאנית" בניו יורק (Humane Society of New York), מצלם טבע ובעלי חיים מזה כשש שנים.
"מאז ומתמיד אהבתי בעלי חיים. גידלתי ועדיין מגדל חיות. אחרי הצבא למדתי וטרינריה ואני עדיין וטרינר במשרה מלאה", הוא מספר בראיון ל-ynet. "גם כשאני מטייל בעולם, אני תמיד מטייל במקומות שיש בהם בעלי חיים. כשהתאהבתי באפריקה והתחלתי לצלם, זה היה טבעי שאתמקד בבעלי חיים. מכאן, ביחד עם השותפה האמריקאית שלי, הקמתי את חברת הספארי שלי שדרכה אני ממשיך לטייל ולצלם".
במרץ השנה הגיע ירון לחפש אחר החתולים הגדולים בסרנגטי בטנזניה. במהלך הנסיעה, הוא הבחין באמצעות משקפת בלביאה על סלע שחור ונסע לכיוונה. "כשהגענו, ראינו שלמעשה היו שם אריה זכר, שלוש לביאות וכעשרה גורים בגילאים שונים", הוא משחזר את המפגש.
הגורים נגד הלביאות: המרדף אחרי הזנב
"בתחילה, רובם ישנו ומדי פעם גור יצא מהשיחים כדי לינוק. כשנעשה פחות חם, הגורים נהיו יותר פעילים, ומצאו להם משחק שהעסיק אותם בחצי השעה הבאה. המשחק היה מי מצליח לתפוס ולנשוך את הזנב של אחת הלביאות".
משחקי הגורים לעומת הרצון העז של הלביאה לישון יצרו את הסיטואציה המשעשעת. "כל פעם כשהגורים תפסו את הזנב שלה, היא משכה אותו חזרה, מה שגרם להם לרדוף אחרי הזנב עוד יותר", מגלה ירון.
"מדי פעם, הלביאה התעוררה, נהמה ואפילו נשכה קלות את הגור שתפס אותה. אחד הדברים שאני זוכר במיוחד הוא שבמשך חצי שעה לא הפסקתי לצחוק מכל המשחק".
ירון מוסיף כי העובדה שהדריך קבוצות עשרות פעמים באפריקה, תרמה לו להכיר התנהגויות של בעלי חיים שלא הכיר מקרוב וכי תודות לרקע שלו כווטרינר ובעל ידע בהתנהגות בעלי חיים, הוא גילה קווי דמיון רבים בין חתולי הבית לחתולים הגדולים באפריקה מבחינה התנהגותית, דבר שסייע לו בצילום.
"הגורים החמודים שבו את לב הקהל"
ירון מעלה באופן תדיר את צילומיו ברשתות החברתיות וגם באתר נשיונל ג'יאוגרפיק. מדי שנה, מעלים צלמים וצלמות מכל העולם את צילומיהם והם נתונים לבחירת עורכי האתר והגולשים. ככל שחלפו הימים, הצילום של גור האריה השובב החל לצבור תאוצה ופרגון רב מטעם הגולשים ברחבי העולם.
"קיבלתי משוב חיובי מאנשים רבים שאני לא מכיר, דבר שבהחלט ממריץ ומדרבן להמשיך בתחום. אחת התמונות שהתחריתי נגדה הייתה של צלם מפורסם עם למעלה מעשרה מיליון עוקבים בפייסבוק, ולמרות זאת, הגורים החמודים שבו את לב הקהל כמו ששבו את הלב שלי", הוא משתף בתחושותיו לאחר שהצילום שלו נבחר לחביב הקהל.
הדבר המסקרן והמאתגר מבחינתו בצילום חיות בר הוא "שאף פעם אתה לא יודע איזו הפתעה הטבע הכין עבורך. אפשר לצלם את אותה חיה באותו מקום יום אחרי יום, ולקבל תמונות שונות לחלוטין. זה גם מה שמאתגר, כי אפשר לתכנן תכנונים מרחיקי לכת, ובסוף התנאים בשטח יכתיבו התנסות שונה ממה שתכננת", מפרט ירון ומציין כי נותרו בחיקו עוד חלומות להגיע לאנטארקטיקה ולתעד בעלי חיים שעדיין לא פגש.
"לא צריך לטייל עד לסוף העולם כדי לזכות בתחרויות"
הוא מקווה כי בזכות הצילום הוא יוכל "להביא למודעות הציבור נושאים שונים שקשורים לשמירה על בעלי החיים בארץ ובעולם. אנשים המבקרים במקומות כמו קניה, טנזניה או מקומות אחרים, הכסף שלהם גם עוזר בצורה מסויימת להגנה ושימור על החיות", הוא מסביר. "בעלי החיים במקומות כמו אפריקה תלויים בתיירות, ואני מרגיש שכמה שיותר אנשים שאוכל להביא לאפריקה דרך הצילומים שלי, ישירות בטיולים איתי או עם עם אחרים, כך ייטב לבעלי החיים".
זו לא הזכייה הראשונה של ירון בתחרויות צילום בינלאומיות. בחודש שעבר הוא זכה לציון מיוחד לשבח בתחרות "Nature's Best Photograpy" בארה"ב, תודות לצילום של יעלים נובים במצפה רמון.
"לא צריך לטייל עד לסוף העולם כדי לזכות בתחרויות צילום טבע", הוא מסכם. "אמנם אין לנו בישראל אריות ופילים, אבל יש מגוון רב של ציפורים ויונקים קטנים, וגם הצילום שלהם מאתגר ומיוחד לא פחות".