שתף קטע נבחר
 

"האח הקטן" של נטפים מחפש שותף

מפעל הטפטפות של קיבוץ מצר, היחיד בבעלות ישראלית מלאה, מציע למכירה עד 35% ממניותיו. בין המתעניינים: קרנות השקעות וגם גרנות, הארגון הכלכלי הגדול ביותר של הקיבוצים שמחזיק ב־7% ממניות תנובה

מפעל מצרפלס מחפש שותף חיצוני. מדובר במפעל הטפטפות הישראלי היחיד שנותר בבעלותו המקורית והמלאה: קיבוץ מצר.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה

 

קרנות השקעות וגם גרנות, הארגון הכלכלי הגדול ביותר של הקיבוצים שמחזיק ב־7% ממניות תנובה, מגלים עניין ראשוני. לגרנות יש חברת תשתיות בשם רימון הפועלת באפריקה ובשווקים מתעוררים, שיכולה לסייע למצר בפתיחת שווקים חדשים.

sp מצר ()

את המצגת למשקיעים מוביל יו"ר הקיבוץ, עמרי שוהם. הקיבוץ, ש־50 מחבריו מועסקים במפעל (מתוך 200 עובדים), מוכן להיפרד כעת מעד 35% ממניותיו, לפי שווי חברה של כ־230 מיליון שקל. זאת לאחר שלפני פחות משנה רכש בחזרה את אחזקות שותף המיעוט שלו, גאון אחזקות, לפי שווי חברה של 173 מיליון שקל.

 

בקיבוץ מסבירים את הפער במחיר בפוטנציאל הגדול הטמון במפעל שידוע באיכות הטפטפות שלו, ובמחיר הרכישה הנמוך מגאון אחזקות. מחזור המכירות השנתי של מצרפלס הוא 300 מיליון שקל, 50% מתוכם ליצוא.

 

הוא הוקם בקיבוץ ב־1975 והוא הקטן מבין מפעלי הטפטפות הישראליים, שבכולם נרכשה השליטה על ידי קרנות השקעות או משקיעים זרים.

 

בניגוד לנטפים, מפעל הטפטפות של קיבוץ גבת ומפעל הטפטפות של קיבוץ נען שנמכרו, בקיבוץ מצר מסרבים למכור את השליטה.

 

לדברי מנכ"ל המפעל, שמוליק שצ'ופק, "המפעל מתפתח, יש משפחות חדשות של טפטפות. אנחנו משיקים טפטפת ראשונה בעולם שמיוצרת מהזרקה אחת ולא מהרכבה של חלקי פלסטיק וסיליקון". המפעל הרוויח 13מיליון שקל ב־2017.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים