"יריקה בפרצוף מצד הכנסת": הנשים שהפגינו נגד אייל גולן
את המחאה בכנסת נגד הענקת האות לזמר הובילו עשר מפגינות, רובן מקבוצת "היחידה ללוחמה בטרור מגדרי". לקראת האירוע הן שיננו את תמלולי החקירה ודקלמו אותם כשהן מפוזרות באולם כדי להקשות על הסדרנים להוציא אותן. אחת מהן: "אין לתאר את רמת הבושה. הקהל עודד אותנו"
עשר הנשים שמחו היום (ג') בטקס שבו הוענק בכנסת אות הוקרה לזמר אייל גולן תכננו את הפעולה במשך כמה ימים. מאז שנודע על הכוונה להעניק לו את הפרס הן אספו את העדויות שמסרו הקטינות במשטרה במסגרת תיק "משחקי חברה", בטרם חזרו בהן, ובמסגרתן טענו שהוא ביצע בהן מעשים מיניים. עם עלייתו של גולן לבמה בליווי ח"כ נאוה בוקר, החלו המוחות - רובן פעילות קבוצת "היחידה ללוחמה בטרור המגדרי" - לקרוא בקול את העדויות הקשות.
פרשת אייל גולן - כתבות נוספות:
- "אני מתבייש ונגעל רק מהקטע שהבחורות היו אצלי עם אבא שלי"
- "אל תדאגי, זה ייקח 5 דקות". העדות של אייל גולן
- נסגר תיק החקירה נגד אייל גולן
- פרשת אייל גולן: נערות חשודות בעדות שקר
האירוע התרחש בטקס הצדעה לזמר העברי לדורותיו במשכן הכנסת. מאחר שהמפגינות היו מפוזרות בקהל ורחוקות מדלתות היציאה, היה קשה לפנות אותן מהאולם, וכך מחאתן נמשכה דקות ארוכות. לבסוף הן נגררו על ידי המאבטחים אל מחוץ לאולם, אך נשים נוספות, שאינן קשורות למחאה, המשיכו במחאה.
"למדנו בעל פה את חומרי החקירה של אייל גולן שמפורסמים באינטרנט, לפני שחלק מהעדויות שונו", סיפרה אחת המשתתפות, אנה קליימן. "קמנו וצעקנו את הטקסטים שמתארים מה שהוא עשה, על המין האוראלי, על ההתעלמות שלו מכך שהן היו בנות 16, על הכסף שהוא שילם להן. הנכחנו את הדברים של הנפגעות בכנס הזה".
קליימן טוענת שהמחאה נשאה פירות: "אמנם הוציאו אותנו בבושת פנים, אבל גם אייל גולן התפנה מיד אחר כך וגם פנינה רוזנבלום שתמכה בו עזבה מיד אחרי האירוע. חלק מהקהל עודד אותנו, לחץ לנו ידיים, אמר לנו כל הכבוד ואפילו יצא בעצמו. זה מראה שיש לנו תמיכה, שאנחנו לא פסיכיות פמיניסטיות, אלא פשוט נשים שלא רוצות שזאת תהיה אמת המידה של החברה. אנחנו רוצות שאנשים שפוגעים בילדות שלנו יישאו באחריות, שלא יהיה להם קהל ושיילקח הכוח שניתן להם ושבאמצעותו הם ניצלו את הילדות".
המחאה נגד אייל גולן, היום בכנסת:
עו"ד ספיר סלוצקר-עמראן מהאגודה לזכויות האזרח לקחה אף היא חלק במחאה. "יש אמניות הרבה יותר מרשימות בישראל ואהובות לא פחות, שלא מתניידות באמצעות 'פותמוביל' שהיה אפשר לתת להן פרס כזה", הסבירה. "דווקא בימים שבהם אנחנו נאבקות נגד אלימות מינית, זו יריקה בפרצוף מצד כנסת ישראל לתת לאייל גולן את הפרס הזה. לראיה, הרבה אמנים פשוט לא הגיעו. נשים נוספות שיצאו איתנו ולא קשורות למחאה שתוכננה מראש אמרו לנו שבתור אמהות הן הרגישו שהן לא מסוגלות לשבת שם כשהוא מקבל את הפרס".
פעילה אחרת של "היחידה ללוחמה בטרור המגדרי", דניאל זגר, הוסיפה: "אין לתאר את רמת הבושה שאנחנו מרגישות בלהיות אזרחיות המדינה הזו בימים אלו. אחרי האמירות הנלהבות של חברי כנסת שמיהרו לתמוך בשביתת הנשים ובגל המחאה שרק התחיל, אנחנו מבינות שכרגיל, הכול שקרים. הממשלה הזאת מתנערת מכל אחריות, מסרבת להכיר בבעיה ובכך מפקירה את רוב אזרחי מדינת ישראל, שהן נשים. היא מייצרת אמות מוסר רקובות תוך יריקה בפרצופן של כל הנשים שיצאו לרחובות בשבוע האחרון.
"נערות בנות 16 הן ילדות תמימות שנפלו קורבן לניצול מכוער, נלקחו כמו משלוח פיצה ברכב המכונה 'פותמוביל' והגיעו לביתו של אייל גולן, שם במקרים רבים וכפי שעולה מהחקירות, אולצו לבצע מעשיים מיניים בו, באביו ובמעורבים נוספים. לא ייתכן שכנסת ישראל תסדר אישור חניה ל'פותמוביל' במשכנה ולא ייתכן שהיא תעניק פרס למי שניצל את גופן ונפשן של נערות תמימות, שאת שמן וגילן הוא אפילו לא טרח לברר".
מוקדם יותר הגיב איש יחסי הציבור של גולן, רני רהב: "מותר ולגיטימי להביע מחאה. זו הדמוקרטיה שלנו. זו זכותן של נשים, אבל שתהיה בנימוס. אני תומך בכל התארגנות של נשים נגד אלימות ופגיעות מיניות. אני מבין לליבן, זו מלחמת קודש, אבל חושב שבמקרה הזה זו הייתה טעות. אלה היו רק ארבע נשים מול 400 שהריעו לאייל".