שתף קטע נבחר
 

קצבאות הזקנה בדרך למעלה - אבל מאיפה הכסף?

למרות החריגה מיעד הגירעון, ועדה שיקימו שרי האוצר והרווחה תגבש תוכנית להעלאה של הקצבאות כבר ב-2019. בכיר באוצר: "אם השוטרים קיבלו מיליארדים, גם הקשישים זכאים"

העלאת הקצבאות לקשישים: אחרי העלאת הקצבאות לשוטרים ולפורשי מערכת הביטחון, שר האוצר משה כחלון רוצה לטפל בקשישים וצפוי כבר בקרוב להוציא מהלך להעלאת קצבאות הזקנה.

 

כחלון: "התור למחיר למשתכן לא התקצר"

איקאה תפתח חנות חמישית בישראל במטה יהודה במקום בירושלים

התחדשות עירונית ברמת יוסף בבת ים

 

ועדה משותפת לכחלון ולשר הרווחה חיים כץ צפויה לגבש תוכנית להעלאת הקצבאות במטרה לשפר כבר בשנה הבאה את מצבם של מיליון הקשישים בארץ, שהחל משנת 2003 קצבאותיהם אינן צמודות לשכר הממוצע, ולכן עלו רק במעט בשנים האחרונות.

משה כחלון בכנס הנדל
משה כחלון(צילום: ארן דולב)

הכוונה היא להוסיף לקצבאות מאות שקלים בחודש, אך לא ברור מה יהיה המקור לכך, בטח בהתחשב בגירעון שחורג כבר היום מהיעד הממשלתי לשנת 2018 ובעובדה שתקציב 2019 סגור ושהצעת חוק בנושא העלאת הקצבאות נפלה בכנסת רק לפני מספר שבועות. עם זאת, נראה כי כחלון וכץ נחושים להעביר החלטה בנושא בהקדם, לפני הבחירות שיתקיימו בשנה הבאה.

 

מבחינה תקציבית כל 100 שקל שהקשישים יקבלו כתוספת יעלו לתקציב המדינה כ־1.2 מיליארד שקל בשנה והוועדה תצטרך למצוא את מקורות המימון. גורם בכיר באוצר התייחס לסוגיה ואמר: "אם התוספות לשוטרים ולגמלאי כוחות הביטחון עלו מיליארדים, גם הקשישים זכאים להעלאה שיכולה לעלות מיליארדים".

 

את הקמת הוועדה יזמו השרים לאחר שלאחרונה שופרו במידה ניכרת תנאיהם של החיילים, האמהות החד־הוריות, הנכים והשוטרים. הבכיר באוצר הוסיף, כי "הקשישים אמנם קיבלו הטבות בתחומים שונים, אך קצבאותיהם נפגעו ונותרו מאחור שלא בצדק. הגיע הזמן לשפר את קצבאותיהם בשיעור ניכר". קצבת אזרח ותיק יחיד בן פחות מ־70 עומדת כיום על 2,980 שקל, וקצבת זוג אזרחים ותיקים בני 67 על 4,706 שקל.

דיון מליאה כנסת ירושלים (צילום: יואב דודקביץ')
חיים כץ(צילום: יואב דודקביץ')
 

הוועדה תצטרך להחליט, בין השאר, האם ההעלאה תהיה זהה לכל ציבור הקשישים, או אם חלק יקבלו יותר, למשל בני 80 ומעלה יקבלו יותר מבני 67 ומעלה. ייתכן גם שקשישים חסרי אמצעים יקבלו תוספת מיוחדת לעומת בעלי אמצעים ופנסיות גבוהות.

 

קצבאות הזקנה נשחקו בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, אחרי שהוצמדו למדד המחירים לצרכן, שהיה נמוך בשנים האחרונות.

 

עם זאת, באוצר ציינו שניתנו תוספות רבות לאוכלוסיית הקשישים ב־2015־2019 בסכום של כ־7.6 מיליארד שקל. בעיקר מדובר בהעלאה של קצבת השלמת הכנסה, בהגדלת הסיוע בשכר דירה ובהגדלת המענק השנתי לניצולי שואה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים