שתף קטע נבחר

 

הצבעת אי אמון נגד מיי: "אלחם עם כל מה שיש לי"

רגע קריטי לר"מ בריטניה ולהסכם הברקזיט. מתנגדי מיי השיגו את הרף הדרוש, והערב יצביעו חברי הפרלמנט השמרנים על עתידה הפוליטי. מיי בהצהרה מיוחדת: "רוצים שנמשיך עם הברקזיט, מוכנה לסיים את העבודה"

 

הצהרה מיוחדת של מיי, הבוקר    (צילום: רויטרס)

הצהרה מיוחדת של מיי, הבוקר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חברי הפרלמנט במפלגה השמרנית יקיימו עוד הערב (יום ד') הצבעת אי אמון נגד ראש הממשלה תרזה מיי. מתנגדיה של מיי בפרלמנט השיגו את מספר המכתבים הדרוש לקיום הצבעת אי אמון - לפחות 48 חברי פרלמנט שמרנים (15% מחברי המפלגה בפרלמנט) פנו בדרישה להצביע על עתידה של ראש הממשלה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ 

 

בהצהרה מיוחדת לתקשורת אמרה מיי ששינוי בהנהגה יסכן את עתידה של בריטניה, ושהיא תילחם במהלך להדחתה עם כל מה שיש לה. מיי הדגישה שוב את נכונותה לבצע את הסכם הפרישה של בריטניה מהאיחוד האירופי - כפי שהוחלט במשאל העם לפני שנתיים. היא אמרה שהציבור בבריטניה רוצה שתהליך החתימה על ההסכם עם האיחוד האירופי יתקדם. "אני מוכנה לסיים את העבודה", אמרה. לדבריה החלפת ההנהגה תחייב שינוי של מועד הפרישה המתוכנן, 29 במרץ 2019.

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי הצהרה לפני הצבעת אי אמון (צילום: רויטרס)
תרזה מיי בהצהרה הבוקר(צילום: רויטרס)
  

את ההודעה הרשמית על ההצבעה מסר הבוקר גרהאם בריידי, יו"ר ועדת 1922 של המפלגה השמרנית, הוועדה האמונה על ההוצאה לדרך של הצבעת אי אמון. הוא אמר שההצבעה תתקיים כבר הערב (בין 20:00 ל-22:00 שעון ישראל), ושבתום ספירת הקולות תימסר הודעה. יו"ר הוועדה הוא היחיד שיודע כמה חברי פרלמנט בדיוק שלחו מכתבי אי אמון.

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי הצהרה לפני הצבעת אי אמון (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

המהלך נגד מיי, נזכיר, מגיע אחרי שמחשש לתבוסה נאלצה שלשום ראש הממשלה לדחות את ההצבעה על הסכם הברקזיט שגיבשה עם האיחוד האירופי. מיי נאלצה להיכנע ללחץ מקורביה ולדחות את ההצבעה על ההסכם הקובע את תנאי הפרישה של בריטניה מהאיחוד, אחרי שהבינה כי תנחל תבוסה - שאולי אף תביא להפלת ממשלתה. התרחשות כזו הייתה יכולה להביא להכרזה על בחירות חדשות – ולעלייה לשלטון של מפלגת הלייבור בראשות ג'רמי קורבין.

 

בהצבעה הערב יוכלו כל חברי הפרלמנט השמרנים להצביע בעד מיי או נגדה. אם מיי תנצח בהצבעה – היא תישאר בתפקיד, ואם תפסיד – היא תהיה חייבת להתפטר ולא תוכל להנהיג את המפלגה בבחירות הבאות. שני מועמדים אפשריים לראשות המפלגה הם שר הפנים סג'יד ג'וויד ובוריס ג'ונסון - שר החוץ לשעבר של מיי ומראשי התומכים בפרישה מהאיחוד האירופי.

בריטניה היורשים של תרזה מיי בוריס ג'ונסון הוועידה השמרנית (צילום: MCT)
מחליף פוטנציאלי: בוריס ג'ונסון, שר החוץ לשעבר(צילום: MCT)

אחרי שמנהיג השמרנים מפסיד בהצבעת אי אמון משתתפים חברי הפרלמנט של המפלגה בבחירות פנימיות הנערכות בשלבים, כך שהמועמדים הזוכים לקולות הנמוכים ביותר נושרים בהדרגה עד שנשארים שני מועמדים בלבד. הבחירה בין שני המועמדים האלה עוברת להצבעה של חברי המפלגה השמרנית, ולא רק של חברי הפרלמנט מטעמה, והמנצח מוכרז כמנהיג החדש של המפלגה.

 

לא תמיד יש צורך להגיע לשלב הזה: אחרי שראש הממשלה דייוויד קמרון התפטר מתפקידו לפני שנתיים הציגו חמישה שמרנים את מועמדותם להחליפו, וכשאנדריאה לידסום ותרזה מיי הגיעו לשלב האחרון הכריזה לידסום על פרישתה – ומיי הוכתרה למנהיגה ללא יריבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הערב: הצבעת אי אמון נגד מיי
צילום: EPA
מומלצים