שתף קטע נבחר

פסטיבל הולגאב - אמא אתיופיה כאן בירושלים

הקולות הצעירים והמבטיחים של הסצנה התרבותית הישראלית-אתיופית במוזיקה, בשירה, בתיאטרון ובמחול, יוצגו לצד האמנים הגדולים ועמודי התווך של תרבות זו, בפסטיבל הולגאב התשיעי ליצירה ישראלית - אתיופית שיתקיים בירושלים. צפו

פסטיבל הולגאב ליצירה ישראלית-אתיופית, מבית היוצר של בית הקונפדרציה ובניהולו האמנותי של אפי בניה, חוגג את מהדורתו התשיעית. "הפסטיבל יציג 17 מופעים, המציעים היבטים שונים של תרבות מרתקת ומיוחדת במינה, המתחדשת וצוברת תנופה ועומק חדשים בישראל", מסביר בניה.

 

"כבכל שנה, נציג את הקולות הצעירים והמבטיחים של הסצנה התרבותית הישראלית-אתיופית במוזיקה, בשירה, בתיאטרון ובמחול, אך נקדיש גם מקום נכבד לאמנים הגדולים ולעמודי התווך של תרבות זו".

 

צפו בזמרת-יוצרת ואמנית הספוקן וורד אורית טשומה - בריאיון באולפן ynet:

צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

את הפסטיבל יפתח השנה, מחמוד אחמד, גדול זמרי אתיופיה, ששב להופעה שלישית בירושלים עם הגיטריסט גירום מזמור ועם נגן המנדולינה האגדי איילה מאמו. אחמד יופיע לראשונה במופע אנפלאגד אקוסטי, בו ישיר בעיקר בלדות ושירי עם אתיופיים רבי רגש מרפרטואר השירים העצום שלו. מאמו חיבר להיטים רבים בשנות החמישים והשישים והקליט עם אחמד אלבום בראשית שנות השבעים, והשניים יבצעו שירים מאותו אלבום מצליח.

 

כבכל שנה, פסטיבל הולגאב מציע סדרת מופעים של הקולות העכשוויים והרעננים בסצנת המוזיקה הישראלית האתיופית. למשל, הזמרת-יוצרת ואמנית הספוקן וורד אורית טשומה תבצע את המופע "פרא אציל" ובו תגיש לשולחן המוזיקה הישראלית מתכון ייחודי משלה - טקסטים מקוריים בשפה העברית, מתובלים במוזיקה אתיופית עממית, מקצבים אפריקאיים מידבקים ותבליני ניאו-סול מודרני, ולקינוח גם קטעי ראפ והיפ-הופ.

 

אורית תשומה - ממשתפי פסטיבל הולגאב (צילום: תדלה אסרס)
אורית טשומה - ממשתפי פסטיבל הולגאב(צילום: תדלה אסרס)

 

טשומה מכניסה את קהלה לחצר האחורית של החברה הישראלית כפי שהיא חווה אותה, בעיניה ובאוזניה הרגישות. היא נוגעת בזהותה המורכבת: ישראלית-אתיופית, בת לקהילת ביתא ישראל, זרה ושייכת גם יחד.  

 

להקת תמרדה תעלה את המופע "ברא את עצמך" עם סולנית הלהקה תמר רדה, המסתמנת כהבטחה הבאה של המוזיקה הישראלית. המופע מציג את שיריה האופטימיים, הטעונים ברגש עמוק, פשטות ואמת. אלה הם שירי פולק ישראלי המשופעים במקצבים קאריביים ובצבעים ובניחוחות אפריקאיים, והמציעים שילוב טבעי של שורשיה המוזיקליים מבית הוריה עם גרוב עדכני ואנרגטי.

 

נכסי צאן ברזל של המוזיקה האתיופית

"הוואן" ("התחלה חדשה" באמהרית) הוא המופע החדש של הזמר ווגדראס אבי וואסה ושל הבסיסט-מפיק ינקלה סגל - שניהם יוצאי הפרוייקט של עידן רייכל. המופע מציג את העולם המוזיקלי העכשווי של הצעירים באתיופיה, ויכלול מוזיקה אתיופית פופולרית וכמו כן שירים מקוריים של וואסה, המתגבשים בימים אלה לאלבום חדש. בנוסף לכך, יבוצעו עיבודים לשירים שהם נכסי צאן ברזל של המוזיקה האתיופית, של זמרים משפיעים.

 

 

להקת ביתא- ממשתפי פסטיבל הולגאב (צילום: יואל חיות)
להקת ביתא - ממשתפי פסטיבל הולגאב(צילום: יואל חיות)

 

בפרוייקט מוזיקלי מיוחד, "מבט אל העתיד", יציג יוסי פיין, נגן הבס, הגיטריסט והמפיק הבינלאומי, את דור העתיד של הזמרות הישראליות-אתיופיות, רגע לפני שהן מופיעות על במות ענק בארץ ובעולם. 

 

המופע "האתיופית בשירה הישראלית החדשה" מציג את השירה הישראלית-אתיופית החדשה שצומחת מתוך תרבות שוליים בועטת, ומגוללת את סיפורה של חברה מרובת זהויות ותרבויות. עשרה משוררים, מוזיקאים ואמנים צעירים, עולים ותיקים וחדשים מבני הקהילה האתיופית, יפתחו צוהר אל התרבות הישראלית-אתיופית באמצעות שירים, סיפורים אישיים ומוזיקה מקורית.

 

"תפילת ביתא ישראל: המוזיקה הדתית של יהודי אתיופיה" - במשך השנים הוקלטו מנהיגים רוחניים של ביתא ישראל – הקייסים - ועתה, לאחר שלושים שנה, יוצא לאור מבחר נדיר של תפילות אלו. במופע יושמעו הקלטות היסטוריות, והמנהיגים הרוחניים הפעילים כיום יבצעו מבחר מהתפילות.

 

מחמוד אחמד - ממשתפי פסטיבל הולגאב (  )
מחמוד אחמד - ממשתפי פסטיבל הולגאב
 

 

בתחום המחול תעלה להקת המחול ביתא את המופע BUG, מאת הרקדנית-כוריאוגרפית דגה פדר. פדר בוחנת בזכוכית מגדלת את הרגעים הנשכחים שבחיי היום-יום שלנו, ומעצימה אותם דרך שפת המחול הייחודית שלה לכדי מארג תנועתי, המורכב מג'סטות רפטטיביות המשתלבות זו בזו עד אובדן חושים.

 

מופעי תיאטרון מקוריים

קבוצת תיאטרון הולגאב, בניהולו האמנותי של משה מלכא, תציג ארבעה מופעים:

ערב טוב פינוקיו – קומדיה מופרעת שכתב וביים משה מלכא,על בובת העץ מאיטליה. ארבעה שחקנים כושלים מנסים לספר את סיפורו של פינוקיו - על ילדותו, על אביו,על אהובתו וגם על העיר נתניה.

 

"לא נחמדה לקשר רציני" - הצגת יחיד קומית למחזה, בבימוי משה מלכא ובביצוע השחקנית והשותפה תהילה ישעיהו-אדגה: אישה שמנסה לפתוח פרק ב' בחייה יורדת על עצמה, על הקהילה ועל המדינה.

 

"סיפור אהבתו של הסופר צ'ולוט" - קומדיית נונסנס על אסירה קשוחה ושרירית שיוצאת מהכלא למסע בשוליים של המדינה כדי למצוא את אחותה הצעירה. שלל דמויות שוליים הזויות בתוך מסע לילי בכבישי ישראל.

 

"גי וגו" - מופע ליצנות מודרנית, מחול ותיאטרון פיזי ללא מילים. שתי דמויות נעות ורוקדות בקצב היסטרי ויוצרות ביניהן שפת ליצנות, סלפסטיק ומחול, עם מוזיקת רוק ואפקטים של סאונד.

 

הפסטיבל ייחתם בהפקה מיוחדת עבור הפסטיבל, "אנדלוסיה- אתיופיה", ובה פסנתרן הג'אז הישראלי עומרי מור, שמציע מפגש מוזיקלי עכשווי בין קצוות שונים של היבשת האפריקאית, עם הרכב של מוזיקאי ג'אז המדגישים את נקודות המבט האישיות והשונות שלהם.

 

  • פסטיבל הולגאב התשיעי ליצירה ישראלית - אתיופית מתקיים בתמיכת קרן ברכה, משרד התרבות והספורט ומנהל התרבות ועיריית ירושלים ובהפקת בית הקונפדרציה בירושלים. בין ה-26-20 בדצמבר 2018.
  • רכישת כרטיסים באמצעות "בימות " בטל': *6226, 02-6237000
  • לתוכניה המלאה לחצו כאן . למידע נוסף  היכנסו ל"בית הקונפדרציה" בפייסבוק, או בטלפון: 02-6245206, שלוחה 4.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירון שמש
הולוגאב - הוואן - אבי וואסה
צילום: לירון שמש
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים