שתף קטע נבחר

מזכ"ל האו"ם: "אי יישום הסכם האקלים - צעד אובדני"

ועידת האקלים בקטוביץ אמורה להסתיים בסוף השבוע, אך הסכמות לגבי צעדים למעבר לאנרגיה ירוקה - עדיין אין. מזכ"ל האו"ם הזהיר: "אנחנו חייבים לנצח את שינויי האקלים, לפני שהם ינצחו אותנו"

כישלון של המדינות להגיע לכללים לגבי יישום הסכם האקלים שנחתם בפריז ב-2015, שמטרתו לבלום את מגמת התחממות כדור הארץ, יהיה דומה להתאבדות - כך הזהיר היום (ד') מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בוועידת האקלים הנערכת בקטוביץ שבפולין.

 

מזכ
מזכ"ל האו"ם (מימין) עם נשיא הוועידה בפולין(צילום: EPA)

 

גוטרש הוסיף בציוץ בחשבון הטוויטר שלו: "אנחנו חייבים לנצח את שינויי האקלים, לפני שהם ינצחו אותנו. זהו מירוץ שאנחנו צריכים לנצח בו. זהו מירוץ שאנחנו חייבים לנצח בו".

 

עוד על ועידת האקלים בקטוביץ:

הנערה שנלחמת בשינויי האקלים: "המנהיגים מתנהגים כמו ילדים"

נתיבי איילון פינת קטוביץ: כך לא נערכים לשינויי האקלים

ועידת קטוביץ נפתחה: שו"ת על ההתחממות הגלובלית

 

גוטרש, שנאם בפני נציגים מ-130 מדינות בעיר בפולין שבה מתקיימת הוועידה מאז תחילת השבוע שעבר, אמר כי למשלחות יש פחות משלושה ימים כדי למצוא פתרון. הוא אמר כי על הצדדים להתגבר על הקשיים ולהתפשר. "כשלון כאן בקטוביץ יעביר מסר לא טוב למי שמוכן לעבור לכלכלה ירוקה", הוא אמר. מזכ"ל האו"ם הוסיף כי זו ההזדמנות הטובה ביותר לעצור את שינויי האקלים. הוא אמר עוד כי "כישלון של הוועידה יהיה לא רק לא מוסרי, אלא צעד אובדני".

 

שלוש שנים לאחר ש-190 מדינות אימצו את ההסכמות בוועידת האקלים שנערכה בפריז, התכנסו נציגים ממספר דומה של מדינות בקטוביץ, אזור שבו פועלים לא מעט מכרי פחם - הגורמים לזיהום אוויר כבד.

 

האולם שבו מתקיים הכנס (צילום: רויטרס)
האולם שבו מתקיים הכנס(צילום: רויטרס)

 

ההתקדמות המועטה בוועידה, לאחר כשבוע וחצי של דיונים, גרמה למיכאיל קורטיקה - סגן השר לאיכות הסביבה בפולין ונשיא הוועידה - לפנות לנציגי המדינות ולומר להן כי הזמן יקר ועליהם להגיע לסיכום המקובל על כל הצדדים. כמה מדינות גדולות מתנגדות להגבלת פליטות גזי חממה, במיוחד ארצות הברית לאחר שהנשיא דונלד טראמפ פרש מהסכם האקלים.

 

השר לאיכות הסביבה של ברזיל, אדסון דוארטה, אמר לנוכחים: "השעון מתקתק. בזמן שאנחנו נמצאים בדיונים ודורשים את יישום ההבנות, כוכב הלכת שלנו מידרדר. מינים נכחדים ואילו כמות הפליטות עולה".

 

 

מזכ"ל האו"ם - שחזר לקטוביץ מוועידה בנושא מהגרים שמתקיימת במרוקו - הזכיר בדבריו את הדו"ח האחרון של האו"ם על שינויי האקלים ועל ההשלכות שיהיו לכדור הארץ אם תחול התחממות של 1.5 מעלות מעל הממוצע שלפני המהפכה התעשייתית. הוא אמר כי מיליארדים ברחבי העולם יושפעו מההשלכות, במיוחד תושבי האיים הקטנים, שעלולים להיעלם בשל עליית מפלס פני המים.

 

הסכם האקלים בפריז נחתם לפני שלוש שנים בדיוק. לפי ההסכם, המדינות התחייבו לאחוז מסוים של ייצור אנרגיה ממקורות מתחדשים וזאת על מנת לעצור את התחממות כדור הארץ לרמה של 2 מעלות מאז המהפכה התעשייתית ואפילו לרמה של 1.5 מעלות. בניגוד לוועידה בפריז, שאליה הגיעו מנהיגים רבים מרחבי העולם ובהם נשיא ארצות הברית דאז ברק אובמה ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הפעם רמת הנציגים נמוכה יותר - כשרוב המדינות שלחו את השר לאיכות הסביבה. ישראל מיוצגת בדרג נמוך אף יותר.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מזכ"ל האו"ם (מימין) בוועידה בשבוע שעבר
צילום: EPA
מומלצים