שתף קטע נבחר

מחאת העובדים הסוציאליים: צומת עזריאלי בת"א נחסם

כאלף עובדים סוציאליים מפגינים מול קריית הממשלה וקוראים לשרי האוצר והרווחה להתערב באופן מיידי במשבר בשירותי הרווחה. כל השירותים הסוציאליים בין חדרה לגדרה מושבתים היום

 

 

העובדים הסוציאליים ממשיכים במאבק: כאלף מפגינים חסמו הבוקר (ה') למשך כשעה את צומת עזריאלי שבתל אביב, מול קריית הממשלה, בקריאה לשר האוצר משה כחלון ולשר הרווחה חיים כץ להתערב באופן מיידי במשבר בשירותי הרווחה. היום מושבתים כל שירותי הרווחה באזור המרכז, בין חדרה לגדרה, במחאה על האלימות כלפי העובדים הסוציאליים ותנאי העבודה והשכר שלהם. סמוך ל-11:30 נחסם צומת עזריאלי.

 

במסגרת ההשבתה, אין קבלת קהל במחלקות הרווחה ברשויות המקומיות, לא ייכתבו תסקירים לבתי משפט, לא יתקיימו ועדות החלטה בנושא קטינים בסיכון; המרכזים לטיפול באלימות במשפחה אינם פעילים, אין קבלת קהל של עובדים סוציאליים במשרד הרווחה (לרבות קציני מבחן נוער, מבוגרים ומעצרים וחוקרי ילדים) ועובדים סוציאליים במשרד החינוך, במוסד לביטוח לאומי ובמערכת הבריאות - בתי החולים, קופות החולים והתחנות לבריאות הנפש - שובתים גם כן.

הפגנה של עובדים סוציאליים מול קרית הממשלה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
"התעלמות מוחלטת של הממשלה". הפגנת העובדים הסוציאליים(צילום: מוטי קמחי)

עמית נחום שאתי, מנהלת השירות הסוציאלי בבית החולים הפסיכיאטרי באר יעקב-נס ציונה התייחס למחאה: "יש התעלמות מוחלטת של הממשלה מאיתנו, היא אפטית. כנראה שצריך לעשות אקטים פליליים כדי לקבל תגמול מהממשלה. יש מישהו שמתחזק את כל הטיפול החברתי במדינה והם העובדים הסוציאליים. אנחנו מתמודדים עם אנשים במצב נפשי קשה מאוד, אובדניים, אלימים. המדינה כל הזמן במשבר והיא אומרת לאזרחים שלה – תיחנקו ותמותו".

 

ח"כ פנינה תמנו שטה (יש עתיד) הגיעה למחאה לצד אחותה, עובדת סוציאלית ופקידת סעד שהותקפה לפני כארבעה חודשים בלשכת רווחה בפתח תקווה ואמרה כי "ממשלת ישראל מובילה לקריסת מערכת הרווחה ולא נותנת כלים לעובדים סוציאליים שכורעים תחת נטל ריבוי התיקים. מפנים את כל מי שנזקק לטיפול רווחה לעובדות סוציאליות שבקושי מסיימות את החודש בגלל השכר הזעום".

 

יו"ר סיעת מרצ ח"כ אילן גילאון אמר בהפגנה כי "המאבק הזה של העובדים הסוציאליים על ביטחונם הפיזי והתעסוקתי הוא לא פחות ממאבק על פניה ודמותה של ישראל כמדינת רווחה. כל אחד עשוי להיות עני, מוגבל או קשיש יום אחד ולהזדקק לשירותים סוציאליים. ייבוש המערכת וההתעלמות הגורפת של הממשלה מראה בדיוק מה יחסה לאזרחיה וכיצד היא תופסת את תפקידה של המדינה".

הפגנה של עובדים סוציאליים מול קרית הממשלה בתל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

העובדים הסוציאליים דורשים יותר הגנה בסביבת העבודה. כלומר, אבטחה בכל שעות קבלת הקהל ומאבטחים בעלי הכשרה רלוונטית, עמדת בידוק ביטחוני מסודרת ונהלי בידוק קפדניים, דלתות משוריינות, אינטרקום, מצלמות אבטחה, דלתות מילוט, לחצני מצוקה המחוברים למוקד חירום פעיל, מימון ומתן אבטחה מקיפה ואישית גם מחוץ למקום העבודה לעובדים שקיבלו איומים או שנמצאים בסיכון וליווי ותמיכה לעובדות ועובדים שחוו אירועי אלימות.

 

בנוסף הם דורשים את שיפור תנאי ההעסקה שלהם: הפחתת העומסים על העובדים והעלאת שכרם באופן שיאפשר לאייש את כל התקנים הקיימים ולתת מענה ראוי ומכבד ללקוחות בזמן סביר. כיום ישנם כ-400 תקנים של עובדים סוציאליים ברשויות המקומיות שאינם מאוישים. מאז יום חמישי שעבר השבית איגוד העובדים הסוציאליים ליום אחד את כל שירותי הרווחה בכל אחד מהמחוזות.

 

במשרדי האוצר והרווחה מאשימים את אנשי איגוד העובדים הסוציאליים כי לא הציגו שום דרישות קונקרטיות לפני שפתחו בשביתה. מנכ"ל משרד הרווחה, אביגדור קפלן, כתב ליו"ר האיגוד, ענבל חרמוני, כי "השר ואנוכי מעריכים מאוד את העבודה הקשה המתבצעת על ידי העובדים הסוציאליים, באשר הם, ומכירים בצורך לשפר את תנאי העסקתם ואת ביטחונם האישי. הושטתי לך יד בעבר מספר פעמים והצעתי ליטול חלק פעיל בדיונים ענייניים ותכליתיים עם הממונה על השכר ואנשיו, אך מסיבותייך שלך בחרת לא לשתף אותי. חבל שבמקום למצות תהליך של משא ומתן תכליתי, בהשתתפותנו, הכרזת על ימי שביתה מחוזיים הפוגעים קשות בהכנסתם הנמוכה ממילא של העובדים הסוציאליים".

 

ממשרד האוצר נמסר כי "צר לנו שהעובדים הסוציאליים בוחרים לנקוט בפעולות בלתי חוקיות שפוגעות ברווחת הציבור. משרד האוצר לומד את המסמך שאיגוד העובדים הסוציאליים שלח רק ביום שני האחרון ופגישה בנושא נקבעה ליום ראשון הקרוב. לכן, לא מובן מדוע האיגוד בוחר לנקוט בצעדים שפוגעים בכלל הציבור בדרישה ליחס ומשא ומתן, כאשר כבר נקבע תאריך לפגישה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איגוד העובדים הסוציאליים
ארכיון
צילום: איגוד העובדים הסוציאליים
מומלצים