שתף קטע נבחר

 

הרציחות בלוד: "אנחנו חיים במערב פרוע"

בני הזוג ג'דוע ואמאנה אזברגה היו בדרכם לאסוף את בנם למסיבת הפתעה ליום הולדתו, כאשר נרצחו ברכבם. "השמחה הפכה לאבל ולכאב", אומר בן משפחה. חבר הכנסת לשעבר יורם מרציאנו טוען שיש בעיר כמויות גדולות של נשק בלתי חוקי: "צריך לעבור מבית לבית ולנקות את הנשק"

  

יורם מרציאנו על הרציחות בלוד

יורם מרציאנו על הרציחות בלוד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום לאחר שלושת מקרי הרצח בלוד, תושבי העיר, חבריהם ובני משפחתם של הנרצחים עדיין מתקשים לעכל את האירועים הקשים. תחילה נרצחו ג'דוע אזברגה (38) ורעייתו אמאנה (37) שנורו למוות בתוך רכב, סמוך למשרדי להב 433. כשעה לאחר מכן בוצע ירי, ככל הנראה כנקמה על רצח בני הזוג, שגרם למותו של עלי אבו אל-ריחאן (42), תושב רמלה, שנפגע מכדור טועה.

 

קרוב משפחה של ג'דוע ואמאנה אמר היום (ראשון) כי "עדיף שלא להגיב על הרצח. זו התגובה הכי טובה. עד עכשיו נרצחו חמישה אנשים ואנחנו עוד לא יודעים מתי זה ייגמר".

 

קרוב משפחה אחר אמר: "בני הזוג היו בדרכם לאסוף את בנם ולהפתיע אותו במסיבת יום הולדתו שהייתה אתמול, אבל לצערי הם נרצחו בדרך. השמחה הפכה לאבל ולכאב. המצב במשפחה קשה מאוד, עוד לא מעכלים את הרצח האכזרי". חבר של ג'דוע סיפר: "שעות לפני הרצח דיברתי איתו. הוא אמר 'יש לי אירוע משפחתי. מחר בעזרת השם אהיה איתך בקשר, אולי נשב על כוס קפה'. אני לא מאמין שאיבדנו אותו".

נרצח רצח לוד ג'דוע אזברקה ()
ג'דוע אזברגה, שנרצח אתמול בלוד

רצח נרצח לוד עלי אלאעסם אבו אלריחאן ()
עלי אבו אל-ריחאן. נהרג ככל הנראה מכדור טועה

הרכב שבו בוצע הרצח הכפול ליד משרדי להב 433 לוד (צילום: אבי מועלם)
הרכב שבו בוצע הרצח הכפול ליד משרדי להב 433 בלוד(צילום: אבי מועלם)

רצח כפול ליד משרדי להב 433 (צילום: אבי מועלם)
רצח כפול ליד משרדי להב 433(צילום: אבי מועלם)
 
חבר המועצה ותושב לוד, ג'מאל אבו סיאם, אמר: "אנו מגנים את האירוע הזה ואת כל האירועים מהסגנון הזה. אי אפשר לעבור על זה לסדר היום כשרוצחים זוג, אב ואם, הופכים את הילדים שלהם ליתומים והורסים משפחה שלמה. אנחנו מפסידים כאן שתי משפחות, משפחת ההרוגים ומשפחת הרוצחים. אחרי שעולים עליהם ויודעים מי הם, הם צריכים לעזוב את העיר וכל העסק הזה מסתבך.

 

"אנחנו כחברי מועצה וכוועד עממי בעיר לוד נפעל מול העירייה ומול המשטרה כדי לגבש תוכנית עבודה למגר את הדברים האלה, למגר את הפשע", הוסיף אבו סיאם. "נפנה לאנשים האלה שיש להם סכסוך עם איזושהי משפחה, להידבר איתה, לפתור את הסכסוך ביניהם בישיבה מסודרת עם השייחים, עם המשטרה, עם נציגי הציבור, ולא להגיע לפשע, רצח וירי. אנחנו רוצים שאנשים שהיד שלהם קלה על ההדק יצאו מהאוכלוסייה שלנו ומהמגזר שלנו".

 

"לאוכלוסייה המתונה נמאס מהמצב"

חבר הכנסת לשעבר ותושב לוד, יורם מרציאנו, התייחס בריאיון לאולפן ynet להסלמה בעיר: "שלושה מקרי רצח מזעזעים, כנראה גם אישה בהריון. אני מכיר את ההרוג באופן אישי והוא לא איש שעוסק בעבריינות. אני חושב שהשנה האחרונה בלוד הייתה שקטה יחסית, אבל גם יכול לקבוע באופן חד משמעי: כמויות הנשק הבלתי חוקי שנמצאות, בעיקר במגזר הערבי, הן בלתי נתפסות".

 

מרציאנו אומר שהמשטרה לא עושה מספיק למגר את התופעה. "זה כמו טיפה בים, כמו אקמול לחולה סרטן. אני מדבר עם האוכלוסייה הערבית המתונה וגם לה נמאס מהמצב הזה. כדור תועה יכול לפגוע בחף מפשע וכפי הנראה המקרה השלישי, לפי מה שאתם מדווחים, הוא טעות בזיהוי ומשהו לא מכוון. זו מציאות שקשה לחיות איתה".

 

לדברי מרציאנו, זה לא התפקיד של העירייה לטפל בבעיית הנשק הבלתי חוקי. "אני התמודדתי בבחירות מול יאיר רביבו, ראש עיריית לוד, אני חושב שהוא משתדל ועושה רבות כדי לתת ביטחון לתושבי לוד. משטרת ישראל בחסות הממשלה חייבת להיכנס לטיפול מנע אמיתי, לטפל באכיפה של הנשק הבלתי חוקי ולפעול בכל הכוח כדי לתת ביטחון. צריך לעבור מבית לבית ולנקות את כל הנשק הבלתי חוקי, גם אם זה ייקח חודשים ואפילו שנה ושנתיים. המשטרה משתדלת אבל לא עושה מספיק. באופן חד משמעי, צריך לבער את הנגע הזה. אנחנו חיים במערב הפרוע, זה בלתי אפשרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
זירת הרצח בלוד
צילום: אבי מועלם
מומלצים