שתף קטע נבחר
 

ציורי ילדים הוכנסו לחללית הישראלית שתשוגר לירח

שלושה דיסקים מיוחדים ועליהם מידע עצום על מדינת ישראל, עמותת SpaceIL וגם ציורים של ילדים מישראל - הוכנסו לתוך החללית שתשוגר בתחילת 2019 לירח. החללית נבנתה במפעל חלל בתעשייה האווירית

סמלים לאומיים, היסטוריים ותרבותיים של מדינת ישראל, כמו מגילת העצמאות, שירים ישראלים תפילת הדרך, אוסף ציורים של ילדי ישראל וחומרים נוספים שנאספו במהלך השנים האחרונות הוכנסו הבוקר (יום ב') לקפסולה" שהוכנסה לחללית "בראשית" של SpaceIL, שתשוגר בתחילת שנת 2019 לירח.

 

מכניסים את קפסולת הזמן לתוך החללית (צילום: ירון דרוקמן)
מכניסים את קפסולת הזמן לתוך החללית(צילום: ירון דרוקמן)

החללית של SpaceIL (צילום: ירון דרוקמן)
החללית של SpaceIL(צילום: ירון דרוקמן)

 

באירוע שהתקיים במפעל חלל בתעשייה האווירית, הציגו חברי עמותת SpaceIL את "קפסולת הזמן" שתישא עימה החללית הישראלית הראשונה לירח. מדובר במאגר מידע עצום שנשמר על גבי שלושה דיסקים מיוחדים, שניתן לפרוק החוצה מהחללית. בנוסף לסמלים הלאומיים והציורים, הדיסקים מכילים גם מאות קבצים דיגיטליים שבהם פרטים על אודות העמותה, פרטים על פרויקט בניית החללית והצוות.

 

מנכ"ל עמותת SpaceIL, עידו ענתבי, אמר כי קפסולת הזמן עתידה להישאר על הירח גם לאחר הנחיתה על הירח והשלמת המשימה. לדבריו, מפני שהללית אינה צפויה לחזור לכדור הארץ, המידע הטמון בה עתיד להישאר בירח לזמן בלתי מוגבל, וייתכן שיימצא ויחולץ על ידי הדורות הבאים. "זהו שלב נוסף בדרכנו לירח. הכנסת הדיסקים לחללית, שהם 'קפסולת זמן' של ממש, מציינת את מוכנות החללית ליציאה לאתר השיגור בעוד מספר שבועות. הצוותים של SpaceIL והתעשייה האווירית השלימו את הרכבת ובדיקת החללית ומערכותיה, והיא ערוכה לתחילת המסע המדהים והמורכב המגלם בחובו חדשנות, יצירתיות ותעוזה", אמר ענתבי. "מסעה ההיסטורי של החללית, הכולל גם משימה מדעית תורם תרומה משמעותית לקידום תעשיית החלל ונושא החלל בישראל".

העתק החללית, שעליו נערכו הניסויים (צילום: ירון דרוקמן)
החללית של spaceIL(צילום: ירון דרוקמן)

החללית של SpaceIL (צילום: ירון דרוקמן)
העתק החללית, שעליו נערכו הניסויים(צילום: ירון דרוקמן)

 

יהונתן ויינטראוב, ממייסדי העמותה, ציין בעת שהכניס את קפסולת הזמן לחללית: " זהו מעמד מרגש ביותר. איננו יודעים כמה זמן תישאר החללית על פני הירח ואיתה קפסולת הזמן, ייתכן מאוד כי בעתיד ימצאו אותה גורמים שונים שירצו ללמוד יותר על הרגע ההיסטורי הזה".

 

מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית, עופר דורון, אמר: "אנחנו גאים להיות המשימה הלא ממשלתית הראשונה בעולם שתצא לירח. לאחר שנים רבות שנחיתה על הירח נעלמה משיח החלל העולמי, אנו רואים עניין רב בקרב המעצמות העולמיות בחזרה אל פני הירח במגוון משימות מסחריות. אין ספק כי הידע הטכנולוגי הנרכש בתעשייה האווירית במהלך פיתוח ובניית 'בראשית' יחד עם Space IL, בשילוב יכולות החלל שפותחו במשך למעלה מ-30 שנה בתעשייה האווירית שמים אותנו בחזית העולמית ביכולת לממש משימות לירח".

 

מסיבת עיתונאים שקיימה spaceIL בחודש יולי

מסיבת עיתונאים שקיימה spaceIL בחודש יולי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החללית, שהרכבתה התבצעה בתעשייה האווירית, סיימה בהצלחה סידרת בדיקות לבחינת שילוב המערכות השונות בחללית (אינטגרציה), וסדרת ניסויים מורכבים, שמטרתן הייתה לבחון את עמידותה. במקביל התבצעו בדיקות תיקוף ואימות לתפקוד החללית בתרחישים שונים בשלבי המשימה. בקרוב תעשה החללית את דרכה לאתר השיגור בפלורידה, שם היא תשוגר לחלל באמצעות משגר פאלקון של חברת spaceX.

 

מרגע שיגורה של החללית היא תחל במסלול טיסה ארוך ומורכב. החללית תתנתק מטיל השיגור כשתגיע לגובה של 60,000 ק"מ מכדור הארץ ותתחיל להקיף את כדור הארץ במסלולים אליפטיים. על פי פקודה מחדר הבקרה, החללית תגביה את מסלולה סביב כדור הארץ, עד שקצה המסלול האליפטי יגיע לקרבת הירח. שם תפעיל החללית את מנועיה ותאט את מהירותה כדי לאפשר לכבידת הירח ללכוד אותה במסלול סביבו. מהרגע שהחללית תילכד במסלול הירח, היא תקיף אותו עד לעיתוי המתאים להיכנס לתהליך הנחיתה. תהליך הנחיתה יתבצע בצורה אוטונומית, ע"י מערכת בקרת הניווט של החללית. סך הכול צפוי המסלול לארוך כחודשיים מהשיגור ועד הנחיתה. מועד השיגור עדיין לא נקבע באופן סופי.

 

עם נחיתת החללית הנושאת את דגל ישראל על הירח, היא תחל בביצוע צילומים של אתר הנחיתה וביצוע מדידות של השדה המגנטי במסגרת ניסוי מדעי, המבוצע בשיתוף פעולה עם מכון וייצמן ונאסא. המידע יועבר לחדר הבקרה שבתעשייה האווירית במהלך היומיים שלאחר הנחיתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון דרוקמן
ב-2019 על הירח. החללית "בראשית"
צילום: ירון דרוקמן
מומלצים