ביהמ"ש: תקיפת נהג האוטובוס במודיעין עילית - לא על רקע גזעני
בדיון בנוגע להארכת מעצרו של החשוד בתקיפת הנהג - קבע בית המשפט השלום בירושלים כי התקיפה לא בוצעה על רקע גזעני כפי שהמשטרה חשדה תחילה, אלא "בשל סכסוך בין נהגים". החשוד בתקיפה שוחרר למעצר בית
בית משפט השלום בירושלים קבע היום (ב') כי תקיפת נהג האוטובוס הערבי במודיעין עילית בוצעה בשל סכסוך בין נהגים ולא על רקע גזעני כפי שהמשטרה חשדה בתחילה.
אלא שהיום במסגרת דיון בהארכת מעצרו של החשוד בתקיפת הנהג בבית משפט השלום, דחה ביהמ"ש חשדות אלו וקבע כי "אין חשד שמקורו של האירוע בגזענות, אלא מדובר בסכסוך בין שני נהגי רכבים".
במשטרה ביקשו להאריך את מעצרו של החשוד בארבעה ימים, אך השופטת חוי טוקר החליטה שישהה במעצר בית. בנוסף, בית המשפט ביקר את המשטרה בשל העובדה שמעצרו של החשוד בוצע באופן לא חוקי, כאשר לא ניתן צו של שופט לעצרו. "למעלה מן הכל אציין כי מעצרו של המשיב לא היה חוקי. המשטרה לא סברה כי מדובר באירוע כה מסוכן אשר מסמיך לעצור אדם ללא צו בנגוד לחוק המעצרים. התנהלותה של המבקשת אינה רק מלמדת על כך כי המעצר לא היה חוקי, אלא שיש בה כדי לעקר טענה למסוכנות או לשיבוש".
בשל כך, החליטה השופטת טוקר שהחשוד ישהה במעצר בית במודיעין עילית אצל הוריו למשך 4 ימים. במשטרה הגישו צו עיכוב ביצע על ההחלטה, ובית המשפט נענה לבקשתה לצורך הגשת ערר לבית המשפט המחוזי עד מחר.
מהמשטרה נמסר כי "המעצר היה על בסיס חשד במעורבותו בתקיפת הנהג. התקבל עיכוב ביצוע עד מחר ובכוונת היחידה החוקרת להגיש ערר על ההחלטה בבית משפט המחוזי".
עו"ד דוד הלוי המייצג את החשוד אמר: "מרשי מכחיש בתוקף את המיוחס לו. אמנם אין בכוונתי להצדיק אלימות כלשהי מכל סוג, אולם יש להעמיד דברים על דיוקם, שכן התמונה המצטיירת מצביעה על כך שהנהג התנהג במהלך האירוע בצורה אגרסיבית פרובוקטיבית ומתגרה ולאחר מכן ניסה לצייר את האירוע כאירוע לאומני, דבר שאפילו המשטרה אינה מקבלת. החלטת השיחרור המיידית של מרשי מדברת בעד עצמה ויש בה אף ביקורת כלפי התנהלות המשטרה שהחליטה לעצור את מרשי ללא צו מעצר בניגוד מוחלט להוראות החוק".
מארגון "חוננו", שמטעמו ייצג עו"ד דוד הלוי את החשוד, נמסר: "אנו שמחים שבימ"ש עמד על דיוקם של דברים ובסופו של דיון לאחר בחינה מקיפה של החומרים הבין את התמונה והורה על שחרורו של האזרח לביתו. צר לנו שמשטרת ישראל הולכת שבי פעם אחר פעם אחרי צהלות ההמון בתקשורת ולא אחרי הראיות והעדויות".
הנהגים הפגינו נגד האלימות
לפי עדויות הנהג, אותן שטח בפני בני משפחתו ועובדי החברה, עולה כי במהלך נסיעה בקו ירושלים-מודיעין עילית - הוא נתקל ברכב שעמד על נתיב התחבורה הציבורית. כשהתקרב לרכב צפר על מנת שיזוז והוא יוכל להמשיך בנסיעתו. משנהג הרכב הפרטי לא זז, התחילו בינו לבין נהג האוטובוס דין ודברים שבסיומם עלו יושבי הרכב אל האוטובוס והחלו להכות את הנהג.
בעקבות האירוע עשתה היום את דרכה שיירה הכוללת עשרות אוטובוסים ממודיעין אל משכן הכנסת בירושלים, זאת במחאה על האלימות כלפי נהגי אוטובוס. הנהגים נסעו סביב הכיכר הסמוכה למשכן, תוך שהם צופרים ונושאים שלטים בגנות האלימות נגד ציבור הנהגים. בשיירה השתתפו נהגים מהחברות "קווים" ואפיקים".
יושב ראש ארגון הנהגים ישראל גנון אמר: "אנחנו דורשים ממשרד התחבורה ליישם את המתווה שהגשנו למניעת האלימות נגד הנהגים. אנחנו שומעים כל יום על מקרי אלימות נגד נהגים בכל רחבי הארץ, ללא הבדלי מגזר. אם התוכנית לא תיושם, נגביר את המחאה".