וול סטריט לא עוצרת כל הדרך למטה: נאסד"ק איבד 2.3%
דאו ג'ונס נסוג ב-2.1%; החששות מעלייה במלאי הנפט העולמי הורידו את הנפט ב-2.4% - מתחת ל-50 דולר לחבית
וול סטריט ממשיכה להתרסק: נאסד"ק איבד היום (ב') 2.3%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 נסוגו ב-2.1%.
מתחת ל-50 דולר לחבית: הנפט מסוג WTI ירד ב-2.4% וננעל ברמה של 49.95 דולר לחבית - שפל מאז אוקטובר 2017. החששות מעלייה ניכרת במלאי הנפט, לצד הציפיות לחולשה בביקוש העולמי לדלקים מורידים את מחיר הנפט ביותר מ-2% בשווקים העולמיים. חששות המשקיעים מגיעים על רקע דיווחה של ספקית המידע Genscape שהודיעה כי מלאי הנפט בעיר קושינג, אוקלהומה ארה"ב, עלה מעל המצופה במהלך השבוע שחלף. מלאי הנפט עלה ביותר ממיליון חביות.
הזהב עלה ב-0.8% וננעל ברמה של 1,251.8 דולר לאונקיה - הרמה הגבוהה זה יותר משבוע. זאת בזכות חולשת הדולר והירידות בשוקי המניות.
המוקד העיקרי השבוע מבחנית השווקים הבינ"ל עובר להחלטת הריבית של הפד שתתקבל ביום רביעי. שני עניינים חשובים על הפרק - השאלה אם הפד יעלה את הריבית כמובן (כנראה שכן) והתחזית שיפרסם על מתווה העלאות הריבית בשנה הבאה.
לפי התחזית שפרסם הפד בתחיל 2018, צפויה לנו העלאת ריבית נוספת, בשיעור של 0.25% (להשלמת 4 העלאות שנתיות). בשווקים ממתינים לראות אם לנוכח החשש מהאטה גלובאלית והלחץ של הנשיא טראמפ נגד העלאות נוספות יבחר הפד להימנע מהעלאת הריבית הפעם וגם אם לא - להציג תחזית יונית של 2 העלאות בלבד בשנה הבאה.
אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של אקסלנס, מתייחס לשוק האמריקאי: "הציפיות להעלאות ריבית ב-2019 כמעט והתאפסו, וב-2020 סיכוי גבוה יותר להפחתה – בחודש האחרון התרסקו הציפיות למספר העלאות הריבית בארה"ב ב-2019 ולפי המגולם בשוק היורו-דולר מגולמת בקושי העלאה אחת, בחודש מרץ לרמה של 2.75%. בשנת 2020 השוק מגלם כבר סבירות גבוהה יותר להפחתה מאשר להעלאה. הקושי העיקרי בהמשך העלאות נראה לרבים האטת הכלכלה האמריקאית או התהפכותו המתקרבת של עקום התשואות הקלאסי (2-10) ואולי גם נפילת שוק המניות, אלא שלפי חברי הפד הבעיה העיקרית היא שאין מספיק אינפלציה. ואכן האינפלציה בארה"ב מתקררת במהירות לציפיות האינפלציה בשוק בנפילה חופשית".
נעילה אדומה באירופה - מדד דאקס הגרמני ירד ב-0.9%, המדדים פוטסי הבריטי וקאק הצרפתי השילו 1.1% מערכם. אסוס הבריטית איבדה 37.6% בעקבות אזהרת הרווח.
מניות מרכזיות
טבע: החברה הודיעה על תוצאות ראשוניות מניסוי בשלב 3b ב-"Fremanezumab" בבוגרים עם מיגרנה אשר לא הגיבו למספר אופציות טיפול מונע אחרות. עוד מדווחת החברה כי המחקר עמד בכל היעדים העיקריים והמשניים הן עבור המינון החודשי והן עבור המינון הרבעוני בבוגרים עם מיגרנה כרונית וארעית.
עוד חדשות רעות מענף האופנה: קמעונאית האונליין הבריטית ASOS צופה עתה לשנים 2019-2018 עלייה של 15% בהכנסות, מול תחזית קודמת לעלייה של 25%-20%. החברה מורידה במקביל את תחזית הרווחיות התפעולית ל-2% מההכנסות, מול 4% בתחזית קודמת.
החברה ייחסה את הורדת התחזית לחולשה שנרשמה במכירות בחודש נובמבר, עם תוצאות מאכזבות שלא עמדו בתחזיות החברה. אסוס רשמה ברבעון שהסתיים בנובמבר מכירות של 656 מיליון פאונד, עלייה של 14% בהשוואה לרבעון המקביל - מחיר הרכישה הממוצע ירד ב-6%, ערך הסל הממוצע עלה ב-3% אך מחירו ירד ב-3%.
כך מגיב להודעה של אסוס ראס מולד (Russ Mould), מנהל בחברת הברוקרים הבריטית AJ Bell: "זה לא רק שהפסקנו לקנות ברחוב הראשי – הפסקנו להוציא כסף באופן כללי. כולם ידעו שקמעונאיות הלבנים והמלט בצרות, אחרי הכול, למה לך לצאת לרחוב ולהתמודד עם הקהל הגדול כשכל מה שאתה רוצה זמין בלחיצת כפתור מהבית הנוח שלך? אבל מה שעולה מהתוצאות של אסוס זה שהצרכנים עצבניים ברמה שגוררת הספקה של הרכישות, בלי קשר לאיך שעושים אותן – וזה צפוי לעורר חששות משמעותיים בקרב קמעונאיות אונליין אחרות, וגם בקרב המתחרות המסורתיות שהאמינו שהפעילות אונליין תוציא אותן מהבוץ" (מובא מהגרדיאן).
קבוצת האופנה השוודית H&M (ובשמה המלא Hennes & Mauritz) מפרסמת נתונים חלקיים על הרבעון הרביעי: הרשת רשמה ברבעון שהסתיים ב-30 בנובמבר עלייה של 12% בהכנסות ל-56.43 מיליארד קורונות שבדיות (4.94 מיליארד דולר), בדומה לציפיות האנליסטים. ההכנסות כולל מס קנייה הסתכמו ב-65.45 מיליארד קורונות שבדיות, מול 58.48 מיליארד קור' שב' ברבעון המקביל – ובמונחי מטבע שבדי עמדה העלייה על 6%. "קבוצת H&M ממשיכה לגדול בעולם במהלך 2018 בתוך תעשיית אופנה המשתנה במהירות", נאמר בהודעת החברה.
והנה יוצא האישור על העסקה עם הפרטים המדויקים: ABB מוכרת 80.1% מחטיבת החשמל שלה להיטאצ'י תמורת סכום בטווח שבין 7.6 ל-7.8 מיליארד דולר - ולפי שווי של 11 מיליארד דולר לחטיבה. ל-ABB ניתנה בעסקה אופצייה למכירת הנתח הנוסף של 19.9%. הקבוצה השוויצרית מסרה שהעסקה תגרור הוצאה חד פעמית של בין 500 ל-600 מיליון יורו - ועדכנה בנוסף שהיא מתכוון להעביר את הרווח מהעסקה לבעלי המניות, באמצעות תוכנית רכישה עצמית ומנגנונים דומים.
קבוצת היוקרה הצרפתית LVMH הנסחרת בפריז - המחזיקה במותגים כמו לואי ויטון, מרק ג'ייקובס וכריסטיאן דיור - תרכוש את השליטה בבלמונד הבריטית בעסקה בשווי 3.2 מיליארד דולר. כך דיווח אתמול הגרדיאן. בכך תהפוך LVMH לבעליה של חברות הרכבת היוקרתיות וניס סימפלון-אוריינט אקספרס ורויאל סקוטסמן, כמו גם כמה ספינות תענוגות ו־44 מלונות פאר ב־24 מדינות ברחבי העולם.