שתף קטע נבחר

 

בביה"ס על שם אילן רמון נפרדים מרונה: "ממשיכים את דרכה"

פינת זיכרון הוקמה בבית הספר על שם אילן רמון במודיעין, לזכרה של רונה. בבית הספר רצו להזמינה לחניכת "חדר חלל" חדש, אך הבינו שמצבה לא יאפשר זאת: "תחושה של החמצה". הבוקר נפתחו הלימודים בשיעור מיוחד לזכרה: "היא רצתה לשנות", אמרו התלמידים, "אנחנו חלק ממשפחת רמון"

 

 

נפרדים מרונה בביה"ס ע"ש אילן רמון    (צילום: משה מזרחי)

נפרדים מרונה בביה"ס ע"ש אילן רמון    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פינת זיכרון, שיעור מיוחד ובעיקר הוקרת תודה. כך נפרדו הבוקר (ג') בבית הספר על שם אילן רמון במודיעין מרונה רמון, אלמנתו של האסטרונאוט הישראלי הראשון ואמו של אסף, שנהרג בתאונת אימונים. רמון הייתה פעילה חברתית וחינוכית, ופעלה גם לקידום לימודי החלל והאסטרונומיה במערכת החינוך במסגרת "קרן רמון" שהקימה ב-2010.

 

 

מכריה של רונה רמון נפרדים

מכריה של רונה רמון נפרדים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בית הספר במודיעין הוא הראשון שנקרא על שם אילן רמון. רונה רמון ביקרה בבית הספר ב-2003, ושלשום, יום לפני מותה, יצרו בבית הספר קשר עם "קרן רמון", מתוך רצון להזמינה לטקס פתיחת "חדר חלל" חדש שייחנך בקרוב, אך הבינו שמצבה לא יאפשר זאת. בפינת זיכרון מיוחדת שהוקמה בבית הספר הוצג המכתב שכתבה רמון בעת ביקורה בו לפני 15 שנה. "תודה על הביקור הנפלא בבית הספר הראשון על שם אילן", היא כתבה. "גאווה וכבוד לפועלכם, הינכם דוגמה למופת".

בית הספר ספר יסודי על שם אילן רמון ב מודיעין מדברים על רונה רמון איתי שרביט ()
רונה רמון ואיתי שרביט, תלמיד בכיתה ו'

 

רונה ואילן רמון ז
רונה ואילן רמון ז"ל(צילום: יונתן טורגובניק )

הבוקר נפתח יום הלימודים בשיעור מיוחד שהוקדש לזכרה של רמון. התלמידים צפו בקטע וידאו מטקס יום העצמאות ב-2016, בו הדליקה רמון משואה, ובהמשך נשאלו מדוע לדעתם הייתה במעמד זה. "היא רצתה לשנות והיא גם הצליחה", אמר מאור פרן, תלמיד כיתה ה' בבית הספר.

 

"אנחנו ממשיכים אותה", הוא הוסיף. "אני למשל מאוד אוהב אסטרונומיה, כי אפשר ללמוד על מה שלא בסביבה. קשה לתאר את זה, אבל אתה לומד על משהו שהוא מחוץ לכדור הארץ, וזה מעניין ללמוד על כל דבר שלא קרוב אלינו. יותר מעניין ללמוד על דברים רחוקים. אנחנו מרגישים שאנחנו חלק ממשפחת רמון".

 

דניאלה פלורנטין, גם היא תלמידת כיתה ה', סיפרה שהבוקר היא חשה עצובה במיוחד. "מאוד קשה לי עם זה שרונה רמון נפטרה, כי בזכותה יש הרבה לימודים על חלל בבתי הספר. היא זו שרצתה לקדם ולתת מעצמה, ואנחנו בעצם ממשיכים אותה", היא אמרה. "לימודי חלל זה המקצוע האהוב עליי. זה תחום שמאוד מעניין אותי וכיף מאוד ללמוד את זה. היא רצתה להמשיך את מה שאילן התחיל והיא הצליחה בזה".

בית הספר ספר יסודי על שם אילן רמון ב מודיעין מדברים על רונה רמון  ()
תלמידים בבית הספר על שם אילן רמון במודיעין

בית הספר ספר יסודי על שם אילן רמון ב מודיעין מדברים על רונה רמון  ()

בית הספר ספר יסודי על שם אילן רמון ב מודיעין מדברים על רונה רמון  ()
המכתב של רונה מביקורה ב-2003

 רונה רמון מבקרת בבית ספר ב2003 ()
רונה רמון בביקורה בבית הספר ב-2003

שבוע החלל הישראלי, חידון חקר החלל והאסטרונומיה, ותוכניות מצוינות נושא הם רק חלק מהפרויקטים המזוהים עם רמון במערכת החינוך. איתי שרביט, תלמיד כיתה ו' בבית הספר, פגש אותה בשנה שעברה במסגרת כנס חינוכי בנושא חלל. "זה לא היה נראה שהיא סובלת ממשהו", הוא סיפר. "אמרתי לה שהיא דמות שאפשר להעריך וללמוד ממנה המון. היא אמרה לי 'כל הכבוד' ושזה יפה שממשיכים ככה את הדרך. אחרי הפגישה שמחתי מאוד שפגשתי דמות מופת כמו רונה".

 

"זהו יום עצוב עבורנו", אמרה נעמה דהן, מנהלת בית הספר. "ביום כזה אנחנו מרגישים את החיבור המשפחתי, שהוא קרוב. מורים וילדים אתמול הגיבו בעצב רב להודעה על פטירתה של רונה. אנחנו מבטאים את החזון שלה בתוכניות הלימודיות שלנו בנושא אסטרונומיה וחלל. אהבת הארץ, כבוד לזולת, חתירה למצוינות, הגשמת חלומות וענווה, אלו הם הערכים שעל פיהם אנחנו מחנכים את הילדים שלנו".

 

דהן הוסיפה כי "רמון קידמה גם את נושא המצוינות וגם את נושא המעורבות החברתית. הקמנו חדר לזכרם של אילן ואסף בבית הספר, שאנחנו אמורים לפתוח בקרוב. יום לפני מותה ביקשנו להזמין אותה לטקס הפתיחה של החדר, אבל הבנו שכבר לא נספיק לעשות זאת. זו תחושה של החמצה גדולה מאוד".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

גם במערכת החינוך ספדו אתמול לרמון וסיפרו על השפעתה על קידום תוכניות לימודיות בנושא חלל ואסטרונומיה בבתי הספר. "היא הייתה זו שהכניסה את נושא החינוך לחלל למערכת החינוך", סיפרה אתמול ד"ר אביבה בריינר, המפקחת הראשית על לימודי החלל והטכנולוגיה במשרד החינוך.

 

"לפני רונה כמעט ולא היה עיסוק בנושא החלל במערכת החינוך, למעט בחינוך היסודי במסגרת לימודי כדור הארץ", הסבירה ד"ר בריינר. "אילן חשב שאחרי שיחזור מהחלל הוא יקדיש את עצמו למערכת החינוך. הוא רצה להיות זה שיביא את החלל לתלמידי ישראל. הוא רצה שתהיה פה עתודה למדעני חלל בישראל. רונה הרגישה שזו הצוואה שלו, ושהיא צריכה להמשיך את זה. זה מה שהיא עשתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יום עצוב". רונה ואיתי שרביט, תלמיד כיתה ו'
מומלצים