כבוד אחרון לרונה רמון: "מנהיגה שנכנסה ללב של כולנו"
הארון שבאמצעותו הביאו לארץ לפני 15 שנה את גופתו של אילן רמון ז"ל מארה"ב משמש היום לטקס האשכבה של רונה רמון, שהלכה לעולמה בגיל 54. עד השעה 13:00 יוכל הקהל לבוא לחלוק לרמון כבוד. נתניהו: "גיבורת רוח במימדים תנ"כיים"
ארונה של רונה רמון הוצב הבוקר (יום רביעי) במרכז פרס לשלום ביפו. החל מהשעה 9:00 ועד 13:00 יוכל הקהל לבוא לחלוק לרמון כבוד אחרון. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע למקום. ynet העביר את האירוע בשידור ישיר. בשעה 16:00 יתקיים טקס פרידה בנוכחות משפחה וחברים בלבד.
הארון שמשמש לטקס האשכבה של רונה רמון הוא אותו ארון שהביא את גופתו של אילן רמון ז"ל לישראל מארה"ב לאחר אסון מעבורת החלל "קולומביה" בשנת 2003. עד עתה היה הארון שמור בחיל האוויר. רמון השאירה למקורביה הנחיות ברורות כיצד לפעול לאחר מותה. בין היתר היא ביקשה שלא תיערך הלוויה כדי למנוע השתתפות של ילדיה בטקס קבורה נוסף במשפחה. בשל כך, גופתה של רמון תישרף.
בין האישים שהגיעו לחלוק כבוד אחרון לרונה רמון: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר השיכון והבינוי יואב גלנט, שר המדע אופיר אקוניס, ח"כ עמיר פרץ, הספורטאית האולימפית יעל ארד והרבנית עדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף.
נתניהו אמר כי הגדיר "את המוות של רונה כטרגדיה תנ"כית אבל גם כגיבורת רוח במימדים תנ"כיים. זאת משפחה נפלאה. מה שכבש את הלב זה הצד השני של המטבע, הדרך שבה התייצבה רונה במלוא קומתה והמשיכה לפעול לא רק כרעיה שאיבדה את בעלה ואם שאיבדה את בנה - אלא כמנהיגה שנרתמה ורתמה את עצמה לחיים, להמשיך ביצירה עם מנהיגות ועם טיפוח מצוינות וטיפוח הגאוניות והיכולות בעם שלנו, ולהעלות את זה מעלה מעלה. היה לה כוח עמידה, לא רק למען משפחתה המופלאה, אלא למען רבים בעם ובעולם. העשייה והרצון לייצר גוף שימשיכו את הרוח הזאת זו תרומתה הגדולה. היא נכנסה ללב של כולנו. תמיד נזכור אותה ונשאף ללכת בדרכה. הֲיִי שלום רונה רמון".
הרבנית עדינה בר שלום ספדה לרמון ואמרה: "הכרתי את רונה כשנסענו יחד לאודסה כדי ללוות ילדים יתומים שאין להם אמא מול שאר הילדים לכיתה א'. לימדו את הילדים שם באוקראינה לאהוב את ארץ ישראל דרך אנשים מעוררי השראה והיא עמדה שם מול הילדים שאמרו 'מי האישה הזאת'?, היא נתנה אהבה וחיוך לכל ילד. הייתה בה נתינה אין סופית והייתה בה אהבה לכל יצור אנושי. זה דבר מדהים. היא רצתה שיתייחסו אליה כאישה בריאה".
השר גלנט, חבר קרוב של רונה רמון, הגיע למקום עם רעייתו קלודין ואמר: "אנחנו חברים טובים, אשתי קלודין ורונה חברות טובות במשך שנים, התחברנו מאוד אליה. אלה אירוע ואבל וטרגדיה שרק בסיפורים תנ"כיים אתה יכול לשמוע עליהם". קודם לכן הניח במקום שר המדע אופיר אקוניס זר לזכרה של רמון, בשם משרד המדע והטכנולוגיה.
השבעה עצמה תתקיים במרכז פרס לשלום ולחדשנות - רחוב קדם 132, יפו. לבקשת המשפחה, ניתן להגיע לשבעה באחד מהמועדים הבאים: יום חמישי (20 בדצמבר) בשעות 13:00-10:00 ו-19:00-17:00, יום ראשון (23 בדצמבר) בשעות 13:00-10:00 ו-19:00-17:00, ויום שני (24 בדצמבר) בשעות 13:00-10:00 ו-19:00-17:00.
חמי פרס, בנו של נשיא המדינה המנוח שמעון פרס ז"ל, סיפר כי רונה רמון העבירה למרכז פרס לשלום את הדגל ששרד את אסון מעבורת קולומביה: "מה ששרד בדגל זה המגן דוד, וקשה לתאר במילים את מה שרואים במיצג", אמר. "רונה הביאה את הדגל הזה למרכז בשנה האחרונה, כי עד אז הוא היה אצלה. היא ביקשה שזה יהיה מוצג כאן".
חמי פרס הוסיף: "אבא שלי יזם את שליחת האסטרונאוט הישראלי הראשון עם הנשיא קלינטון, ולאחר מכן בחרו באילן לייצג את חיל האוויר. כולנו חווינו עם המשפחה את האסון הנורא כשהחללית התרסקה, ואז הקשר עם רונה כבר ניהיה הדוק והתעצם אחרי שהבן אסף סיים קורס טיס כמצטיין ואבא העניק לו את הדרגות. חודשים בודדים לאחר מכן אבא נאלץ להספיד אותו. רונה ראתה במקום הזה בית שני, ואחרי פטירתו של אבא רונה הייתה מבקרת כאן וגם בחדרו כדי לקבל השראה ובחרה להיפרד מהחיים במקום הזה. זה עבורינו כבוד גדול".
מפקד חיל האוויר נפרד מרונה רמון
החזון החינוכי של רונה רמון מתגשם
בביה"ס על שם אילן רמון נפרדים מרונה
בלעדיה: הילדים שנותרו אחרי לכתה של רונה רמון
ראש נאס"א ספד לרונה: "השראה לדור החדש"
כך אספה רונה את המכתבים והיומנים של בעלה ובנה שנהרגו
רונה רמון, שהייתה פעילה ציבורית התומכת בחינוך ובקידום של בני נוער בישראל, הלכה שלשום לעולמה והיא בת 54. היא נפטרה לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. רמון היא אלמנתו של אלוף-משנה אילן רמון ז"ל, האסטרונאוט הישראלי הראשון, ואמו של סרן אסף רמון ז"ל, שהמשיך בדרכו של אביו כטייס בחיל האוויר ונהרג בתאונת אימונים.
רמון תיעלה את הטרגדיה המשפחתית שלה לתרומה יוצאת דופן לחברה הישראלית באמצעות שורה של עיסוקים חברתיים. היא הקימה את "קרן רמון", ששואפת להקנות לדור הישראלי הצעיר "מצוינות אקדמית, מנהיגות חברתית ותעוזה פורצת דרך", ופעלה במשך שנים לקידומם של בני נוער וילדים בכל רחבי הארץ. רמון, שחקרה את נושא ההתמודדות עם האובדן, קיימה במשך שנים הרצאות, סדנאות וטיפולים פרטניים, תוך שהיא חושפת את סיפורה האישי שמהווה דוגמה והשראה לרבים.
ביום העצמאות 2016 הייתה רונה רמון בין מדליקי המשואות. היא סיפרה כי ילדיה הגיבו בהתרגשות למשמע הבשורה כי תזכה לכבוד בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-68 למדינת ישראל: "אמרו לי שאני מלכה, שמגיע לי ושהם יודעים כמה קשה אני עובדת וכמה אני משקיעה. אני מקווה שיהיו כמה שיותר בתי ספר ובני נוער שיוכלו ליהנות מהפעילות של הקרן, שזקוקה שעוד אנשים יירתמו אליה. אנחנו מקווים שנביא את הבשורה לכל ילד שרוצה להשתתף".
בטקס עצמו רונה רמון ריגשה את הקהל כשנקראה להדליק משואה, ואמרה: "אני מדליקה משואה זו לכבודם של אהוביי, אילן ואסף, שהיו נר ומגדלור להגשמת חזוני. לכבודם של טייסי חיל האוויר לדורותיהם, המגינים עלינו ממעל. לכבודם של אנשי החלל הפורצים גבולות למען האנושות. לכבוד ילדיי וכל הצעירים המופלאים שגדלים מתוך אהבת האדם, המדינה והתקווה לשלום". בחודש ספטמבר האחרון השתתפה רמון בטקס הנחת אבן פינה למכינה קדם-צבאית במצפה אילן, על שם בנה אסף.
רונה רמון הותירה אחריה שלושה ילדים, וכן את הוריה, גילה וישראל בר סימן-טוב. הוריה המבוגרים של רונה, שמתגוררים בעיר הולדתה קריית אונו, נעזרו בה רבות גם לאחר שני האסונות הקשים שפקדו את המשפחה. בשיחה אתמול עם ynet סיפרה האם על התחושות הקשות, אך לצד זאת גם על תעצומות הנפש שדוחפים אותה ואת בעלה להמשיך קדימה. "חבל שהיא הלכה לנו", אמרה גילה. "אנחנו ממשיכים בשביל הנכדים, אין לנו ברירה, אני ובעלי אנשים מאוד חזקים".