"בדיקת ריאות פשוטה בבילינסון הובילה למוות של בת 50"
האישה הגיעה לבית החולים לבדיקת ריאות, הנחשבת לפשוטה ובטוחה. לטענת התביעה, היא שוחררה מוקדם מדי ובניגוד להנחיות. שעות אחר-כך, כשהיא בביתה, התמוטטה ולבסוף נפטרה כעבור מספר ימים
על פי הנטען בכתב התביעה, אשר הוגש על ידי עו"ד אורן בושרי, הנבדקת, אישה בשנות ה-50 לחייה, הגיעה לבית החולים בילינסון בפתח תקווה בשל חשש לגידול בדרכי הנשימה.
בשנת 2013 סבלה האישה משיעול טורדני. בדיקת MRI שבוצעה לה העלתה חשד להימצאות הגידול, והיא הופנתה לבדיקת ברונכוסקופיה, בדיקה שבמהלכה מוחדרת מצלמה דרך פיו של הנבדק, ומאפשרת בחינה ויזואלית של דרכי הנשימה. הבדיקה, כך מתואר באתר של כללית שירותי בריאות, נחשבת לבטוחה. "שיעור הסיבוכים בה הוא נמוך מאוד ועמוד על כ-1%", מוסבר באתר.
בכתב התביעה מתואר כי הבדיקה החלה בשעה 15:00 והסתיימה לאחר כחצי שעה. עוד מתואר כי הנבדקת שוחררה מהתאוששות בשעה 15:40.
עוד בנושא:
שאפה לריאות את סיכת החיג'אב ונאלצה לעבור ניתוח בריאה
הדסה: 2 חולות מתו לאחר בדיקה של דרכי הנשימה
קחו אוויר: 15 סיבות לשיעול בלתי פוסק – ואיך להפסיק אותו
לאחר הבדיקה חשה האישה ברע והתלוננה על קוצר נשימה ושיעול דמי. בעקבות התלונות היא נלקחה לצילום חזה, אך על פי המתואר בתביעה, לא ידוע מה עלה בגורל הצילום.
"עם הגעתה לביתה התקשתה המנוחה בנשימה. היא המשיכה לגנוח דם והתמוטטה", מתואר בתביעה. צוות מד"א שהגיע לביתה של האישה מצא אותה ללא דופק וללא נשימה והיא פונתה לבית החולים הלל יפה שבחדרה, שם היא נפטרה תשעה ימים מאוחר יותר.
בחוות דעת מומחה שצורפה לתביעה נטען כי בדיקת הברונכוסקופיה היא שגרמה למוות של האישה. "להערכת המומחה, המנוחה סבלה מהתקף של קוצר נשימה וגניחת דם עז שנגרם על ידי גירוי הגידול", נכתב בתביעה, "משדיווחה החולה על קוצר נשימה וגניחת דם מייד לאחר הפעולה, היה על הרופא שביצע את הבדיקה לפעול בזהירות הראויה ולאשפז את החולה תיכף ומייד".
בהמשך התביעה טוענים יורשיה של האישה כי הרופאים הפרו את ההנחיות הדורשות השגחה בת שעתיים לאחר הבדיקה. בנוסף נטען כי טופס השחרור של הנבדקת תוקן בדיעבד כדי שיאפשר את שחרורה.
"טופס 'אומדן לפני שחרור' שופץ לאחר שהתברר דבר מותה של המטופלת, אז הובן ששחרורה ברשלנות יסודו. תחילה קיבלה המנוחה נקודה אחת בכמה סעיפים ואחר מותה תוקן בכתב יד לשתי נקודות. אלמלא שופצו המספרים לא הייתה המנוחה מגיעה לניקוד המתיר שחרור", מתואר.
לבסוף טוענים יורשיה של האישה כי הרופא שבדק אותה לא היה מודע להיסטוריה הרפואית שלה, שכללה מחלת לב ולא דיווח למשרד הבריאות על האירוע החריג.
"מצאנו כי הרופא לקח חולה לפרוצדורה פולשנית מבלי להכיר את עברה הרפואי, וללא הליך נאות של הסכמה מדעת", כותב המומחה בחוות דעתו ומוסיף: "החולה שוחררה ללא כל בירור והשגחה מסודרים, וכל זאת למרות שהיא יצאה מן הפעולה עם קוצר נשימה, גניחת דם ותשישות - שלוש תלונות חדשות".
את טענותיהם מסכמים התובעים בכותבם כי "המנוחה לא קיבלה כל הדרכה בשחרור ואין כל חתימה סיעודית על טופס השחרור. המנוחה שוחררה במצב בו אסור היה לשחרר אותה והיא התמוטטה שעה קלה לאחר השחרור".
מבית החולים בילינסון נמסר בתגובה כי "התביעה טרם התקבלה. כשתתקבל נגיב כמקובל בבית המשפט".