שתף קטע נבחר

 

פרקליט המדינה: "800 עמודים בחוות הדעת על תיקי נתניהו"

שי ניצן אמר כי בימים הקרובים יחלו הדיונים עם היועמ"ש על חקירות נתניהו: "הוצג לי חומר רחב היקף וראיות שונות". על הביקורת נגד המערכת המשפטית: "ביטול מגבלות משפטיות - ביטול הדמוקרטיה". שרת המשפטים שקד: "הצעתי לדניאל פרידמן לשמש כמבקר המדינה, והוא סירב"

 

שי ניצן על תיקי נתניהו    (צילום: ועידת ישראל לעסקים של גלובס)

שי ניצן על תיקי נתניהו    (צילום: ועידת ישראל לעסקים של גלובס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרקליט המדינה שי ניצן אמר היום (רביעי) כי חוות הדעת בעניין תיקי נתניהו מתפרסות על פני 800 עמודים. "לאחר שקיבלנו את הטיוטות מחקירותיו של ראש הממשלה קיימתי פגישות שבהן הוצגו לי ולבכירים בפרקליטות חומר רחב היקף וראיות שונות", אמר ניצן בוועידת גלובס. "הוכנה לבקשתי חוות דעת - ובימים הקרובים יתחילו הדיונים אצל היועץ המשפטי לממשלה".

רוני אלשיך (צילום: מוטי קמחי)
שי ניצן(צילום: מוטי קמחי)

 

נתניהו מגיב להמלצות המשטרה

נתניהו מגיב להמלצות המשטרה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפני כן הזהיר ניצן מפני מהלכים פוליטיים שנועדו לבטל מגבלות משפטיות. "בימים האחרונים ישנו שיח ער על 'משפטיזציית יתר' של המדינה, הפוגעת ביכולתה להגן על עצמה בפני אויביה. האמירות הללו מצטרפות להשתלחויות רבות אחרות שהופנו נגד בית המשפט העליון, פרקליטות המדינה והפרקליטות הצבאית. כמי שעוסק באופן אישי כ-30 שנים בסוגיות הליבה השונות של משפט וביטחון, לא אוכל שלא להתייחס להערות המקוממות האלה", אמר ניצן.

 

"מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, שוחרת חירות. זו דמוקרטיה המתגוננת מפני אויביה מסביב - ואין מאבק מוצדק מזכותה להגנה עצמית", המשיך ניצן. "המערכת המשפטית היא שותפה מלאה למאבק הקשה למאבק בטרור מאז קום המדינה, ועושה כל שביכולתה כדי לאפשר לצבא להגן על אזרחיה במסגרת הדין. אנחנו לא ניתן לפעול אחרת כל עוד נבקש לשמור על ערכי היהדות והדמוקרטיה".

פרופ' פרידמן. סירב לשמש כמבקר המדינה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
פרופ' פרידמן. סירב לשמש כמבקר המדינה(צילום: גיל יוחנן)

איילת שקד (צילום: צביקה טישלר)
השרה שקד(צילום: צביקה טישלר)

"אכן אפשר לבטל את המגבלות המשפטיות, אבל המשמעות היא ביטול הדמוקרטיה ושלטון החוק", הזהיר ניצן. "כפרקליט מן השורה, הופעתי בעתירות נגד בג"ץ ועשיתי זאת מתוך אמונה מלאה בצדקת הדרך. חבריי ממחלקת הבג"צים זוכים לביקורות מעליבות ולא הוגנות. אנשי פרקליטות המדינה ומערך הייעוץ עושים ועשו ככל יכולתם כדי לאפשר לצבא להגן על ביטחון המדינה. העשייה הזאת מתרחשת כל העת ורחוקה מאור הזרקורים".

 

אחרי ניצן נאמה בכנס שרת המשפטים איילת שקד, וחשפה כי הציעה לפרופ' דניאל פרידמן, שר המשפטים לשעבר, לשמש כמבקר המדינה הבא. "שאלתי אם זה מעניין אותו. הוא סירב", אמרה.

 

שקד מתחה ביקורת על הממשלה ואמרה: "לצערי ממשלת ישראל לא מצאה את הדרך להפסיק את העברת התשלומים למשפחות מחבלים. זאת ,למרות שאין כל חסם משפטי לחלט אותם וצריך לעשות זאת. ישראל צריכה להפעיל את כל האמצעים שברשותה כדי להילחם בטרוריסטים. היום כאשר מחבלים יוצאים לבצע פיגוע הם יודעים שמשפחתם תרופד במשכורת מאוד יפה. זה דבר שצריך להפסיק".

 

בהתייחסות לחוק גירוש משפחות מחבלים אמרה: "אני סומכת על יו"ר ועדת החוץ והביטחון אבי דיכטר שיידע לעשות את האיזונים הנכונים כאשר הצעת החוק תגיע לוועדה. יש גורמי ביטחון שאומרים שזה כלי מאוד מרתיע. ממשלת ישראל צריכה לדאוג בראש ובראשונה לחיים ולאחר מכאן לאיכות החיים של אזרחי ישראל. הצעת החוק הזו לפי חלק מגורמי הביטחון מאוד מרתיעה ולכן צריך לראות מה הנוסח הנכון להעביר אותה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
שי ניצן
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים